Svratecký guláš v mojí úpravě - minutka
Potřebné ingredience
maso - podle originálu hovězí ( ale já ho moc nepoužívám, tohle je zrovna králičí hřbet ); kečup, česnek, cibule, majoránka - prostě koření jako do guláše, ale bez papriky!!!
Postup přípravy
TENTO RECEPT JE SPECIALITA JEDNOHO ŠÉFKUCHAŘE!!! Přesný origoš recept bohužel neznám, ale je to velká dobrota.
Já si ho pouze přizpůsobila domácím podmínkám a našim chutím.…
Hovězí závitek po Klatovsku
Potřebné ingredience
4 hovězí plátky ze zadního masa,sůl.pepř.plnotučná hořčice,olej,velká cibule,6 dcl vývaru(nebo z masoxu),5 dkg hl.mouky na zahuštění Náplň:olej,2 vejce,10 dkg uzeného bůčku,2 steril.okurky.
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme náplň :na oleji-připravíme míchaná vajíčka ,do nich přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a okurky.
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme…
TROUBOVÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Maso,cibule...viz níže:-)
Postup přípravy
1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky
3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno
5 stroužků česneku nasekat
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky…
PŘÍRODNÍ roštěnky
Potřebné ingredience
plátky roštěnek, cibule, slanina, olej, sůl, pepř, hladká mouka, hořčice,
na ozdobu: vajíčka uvařená natvrdo, sterilovaná kápie a petrželka
Postup přípravy
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, přidáme slaninu, kterou necháme rozpustit a poté jednu velikou najemnou nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, tak na ní opečeme naklepané…
rychlá koprová omáčka
Potřebné ingredience
1 litr mléka,3 lžíce polohrubé mouky,sůl, 1 lžíce octa,kopr,1 lžíci cukru,1 žloutek,kousek másla.
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme mléko a mouku a za stálého míchání vaříme 20 min.a trochu osolíme.pak přihodíme kopr a 1-2 min.necháme varem,pak zmírníme plamen, nandáme ostatní surovniy…
Moje pověstná svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
1KG HOV.MASA (může být i vepřová kýta)ZELENINA POD SVÍČKOVOU I MRAŽENÁ(2PETRŽELE,PULKA CELERU,4MRKVE)LEPŠÍ JE ČERSTVÁ ZELENINKA,)2CIBULEOLEJ+MÁSLO CCA 2POLEV.LŽICE OLEJE A PULKU MASLA,lžíce pln.hořčice,SUL,PEPŘ,CUKR,CITRON4KULIČ.NOV.KOŘ.3BOBK.LISTY5KULIČEK CELÉHO PEPŘEŠPETKA TYMIÁNU,malinko provensálského koření,15DKG ŠPEKU MOUKA SMETANA 25%
Postup přípravy
VE VELKÉM HRNCI ROZPUSTÍME MASLO A OLEJ
PŘIDÁME CIBULI,NAKRÁJENOU NA HRUBO A VEŠKEROU ZELENINU POKRAJENOU ČI NASTROUHANOU K TOMU TAKE VEŠKERÉ KOŘENÍ KROM TYMIÁNU.
RESTUJEME…
Hovězí na žampionech
Potřebné ingredience
1/2 až 1 kg hovězí roštěné(podle počtu strávníků,a maso může být i přední ,zadní prostě co máte rádi)2 cibule,asi 10-20 žampionů,10dkg slaniny,kmín,majoránka,3 stroužky česneku,solčanka,olej,,trochu gulášového koření,něco na zahuštění(já používám kukuřičný škrob)
Postup přípravy
Na oleji zesklovatíme cibuli,nakrájenou slaninu,přidáme nakrájené žampiony,pak na malé kousky nakrájené maso,kmín,česnek,solčanku,gulášové koření a necháme osmahnout.Když se maso…
Hovězí plátky se žampiony
Potřebné ingredience
hovězí plátky
cibule
sádlo
hl. mouka
sůl, pepř, kmín
čerstvé nebo sterilované žampiony
Postup přípravy
Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.
Na sádlo si dáme cibulku. Když je lehce dohněda, dáme…
Dušené maso po provensálsku
Potřebné ingredience
2 cibule, anglická slanina,olej, 2 bobkový list, hovězí kližka, 1 čerstvá kapie, koření provensálské bylinky (poslední dobou jsou mé oblíbené, viz me recepty), 3 stroužky česneku, masox a trochu vegety...
Postup přípravy
viz foto.....
Nedoporučuji použít kapii zelenou, je pro tento recept nevhodná, dodává špatnou chuť.... Jinak variace barevnosti - díky právě kapii se meze nekladou. Já…
HOVĚZÍ OMÁČKA
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Hovězí maso asi 600 g, 2 střední cibule, sádlo nebo olej na opečení, hladká mouka, sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín, 3 kuličky nového koření, 5 hřebíčků, plnotučná hořčice, masox nebo hovězí bujon asi 3/4 l horké vody
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…