Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Svíčková podle kluků v Akci

Svíčková podle kluků v Akci

Potřebné ingredience

hovězí, nebo vepřové maso, zelenina na svíčkovou,používám mraženou 3 pytlíky, 2 lžíce hořčice, cukr krystal 2 lžíce, sůl, celý citron, koření(bobkový list, nové koření apepř celý) vývar z kostky masoxu,smetana na vaření 250ml, nebo sladká smetana, mléko, hladá mouka,špek(na maso)

Postup přípravy

Na oleji osmažíme zeleninu, přidáme 2 lžíce cukru krystal, oloupaný na kolečka nakrájený citron, koření a přidáme 2 lžíce hořčice a přidáme prošpikované maso . Zalijeme vývarem a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
nakládané roštěnky

nakládané roštěnky

Potřebné ingredience

hovězí plátky, 2 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worčestru, 3 stroužky česneku

Postup přípravy

plátky naklepeme, NESOLÍME, z přísad uděláme kašičku do které maso namáčíme, skládáme do misky a uložíme do lednice. necháme rozležet nejméně 24 hodin, ale vydrží i dva, tři dny.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maso na houbách

Maso na houbách

Potřebné ingredience

Hovězí maso (může být i vepřové), sádlo, máslo, cibule, čerstvé houby nebo žampióny, sůl.

Postup přípravy

V hrnci rozpustit sádlo na něj dát najemno pokrájenou cibulku, ale jen maličkou, aby nepřetloukla chuť hub nebo se vůbec dávat nemusí. Když zesklovatí, tak přidat plátky masa,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Tatarák

Tatarák

Potřebné ingredience

pro 2 osoby - 15 dkg hovězího zadního bez šlach (2x přemleté), cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce worčestrové omáčky, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, starší chleba a česnek na topinky, olej

Postup přípravy

Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, žloutkem, hořčicí, kečupem, worčestrovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a sladkou papriku. Dáme vychladit do ledničky.

Na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí Tokáň

Hovězí Tokáň

Potřebné ingredience

Hovězí přední 1/2 kg,Paprika na proužky ,sůl ,pepř,rajský protlak, sádlo a cibuli ,voda ,mouka na jíšku

Postup přípravy

Maso nakrájím na malé kostky , Dám sádlo a orestuji cibuli. Vložím maso a dusím ve vlastní Šťávě ,a když se výpek vypeče podliji vodou a dusím do změknutí ,ke konci dušení si…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Origo Burek a la Hafa

Origo Burek a la Hafa

Potřebné ingredience

viz postup

Postup přípravy

Testo: mouka, sul, troska oleje, voda

Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí svíčková na smetaně (Kluci v akci)

Hovězí svíčková na smetaně (Kluci v akci)

Potřebné ingredience

maso a omáčka: 1 kg hovězího masa zadního, 150 g špeku, sůl, olej, 300 g cibule, 300 g mrkve, 150 g celeru, 150 g kořenové petržele, 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 4 listy bobkového listu, 80 g krupicového cukru, 1 citron, 1 l vody, vývaru nebo vína na zalití, 80 g plnotučné hořčice, sůl, cukr, ocet, 50 g másla, 200 ml smetany na šlehání *** na podávání: 100 ml ušlehané šlehačky, 100 g brusinek, 1 citron

Postup přípravy

Očištěný kus masa prošpikujeme: z poloviční dávky špeku nakrájíme klínky a namočíme je do soli, maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a slaninu vmáčkneme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na kari

Hovězí plátky na kari

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky (zadní hovězí, roštěnka), cibule (tolik, kolik je masa), 100 g sýru na strouhání, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kari koření, olej, vývar nebo voda na podlití, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, špetka tymiánu, sůl

Postup přípravy

Plátky hovězího masa jemně naklepeme a z obou stran osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky

Hovězí plátky

Potřebné ingredience

Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky na houbách

Roštěnky na houbách

Potřebné ingredience

hovězí roštěná cibule sádlo sůl, pepř, kmín sušené houby hl. mouka

Postup přípravy

Maso nakrajích nařízneme,naklepeme a osolíme a opepříme. Z obou stran poprášíme hl. moukou. Dáme z obou stran zatáhnout na rozpálené sádlo. Zatažené maso vyndáme stranou. Do…

Zobrazit více...

Kategorie