Svíčková podle kluků v Akci
Potřebné ingredience
hovězí, nebo vepřové maso, zelenina na svíčkovou,používám mraženou 3 pytlíky, 2 lžíce hořčice, cukr krystal 2 lžíce, sůl, celý citron, koření(bobkový list, nové koření apepř celý) vývar z kostky masoxu,smetana na vaření 250ml, nebo sladká smetana, mléko, hladá mouka,špek(na maso)
Postup přípravy
Na oleji osmažíme zeleninu, přidáme 2 lžíce cukru krystal, oloupaný na kolečka nakrájený citron, koření a přidáme 2 lžíce hořčice a přidáme prošpikované maso . Zalijeme vývarem a…
nakládané roštěnky
Potřebné ingredience
hovězí plátky, 2 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worčestru, 3 stroužky česneku
Postup přípravy
plátky naklepeme, NESOLÍME, z přísad uděláme kašičku do které maso namáčíme, skládáme do misky a uložíme do lednice. necháme rozležet nejméně 24 hodin, ale vydrží i dva, tři dny.…
Maso na houbách
Potřebné ingredience
Hovězí maso (může být i vepřové), sádlo, máslo, cibule, čerstvé houby nebo žampióny, sůl.
Postup přípravy
V hrnci rozpustit sádlo na něj dát najemno pokrájenou cibulku, ale jen maličkou, aby nepřetloukla chuť hub nebo se vůbec dávat nemusí. Když zesklovatí, tak přidat plátky masa,…
Tatarák
Potřebné ingredience
pro 2 osoby - 15 dkg hovězího zadního bez šlach (2x přemleté), cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce worčestrové omáčky, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, starší chleba a česnek na topinky, olej
Postup přípravy
Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, žloutkem, hořčicí, kečupem, worčestrovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a sladkou papriku. Dáme vychladit do ledničky.
Na…
Hovězí Tokáň
Potřebné ingredience
Hovězí přední 1/2 kg,Paprika na proužky ,sůl ,pepř,rajský protlak, sádlo a cibuli ,voda ,mouka na jíšku
Postup přípravy
Maso nakrájím na malé kostky , Dám sádlo a orestuji cibuli. Vložím maso a dusím ve vlastní Šťávě ,a když se výpek vypeče podliji vodou a dusím do změknutí ,ke konci dušení si…
Origo Burek a la Hafa
Potřebné ingredience
viz postup
Postup přípravy
Testo: mouka, sul, troska oleje, voda
Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!…
Hovězí svíčková na smetaně (Kluci v akci)
Potřebné ingredience
maso a omáčka: 1 kg hovězího masa zadního, 150 g špeku, sůl, olej, 300 g cibule, 300 g mrkve, 150 g celeru, 150 g kořenové petržele, 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 4 listy bobkového listu, 80 g krupicového cukru, 1 citron, 1 l vody, vývaru nebo vína na zalití, 80 g plnotučné hořčice, sůl, cukr, ocet, 50 g másla, 200 ml smetany na šlehání *** na podávání: 100 ml ušlehané šlehačky, 100 g brusinek, 1 citron
Postup přípravy
Očištěný kus masa prošpikujeme: z poloviční dávky špeku nakrájíme klínky a namočíme je do soli, maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a slaninu vmáčkneme…
Hovězí plátky na kari
Potřebné ingredience
4 hovězí plátky (zadní hovězí, roštěnka), cibule (tolik, kolik je masa), 100 g sýru na strouhání, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kari koření, olej, vývar nebo voda na podlití, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, špetka tymiánu, sůl
Postup přípravy
Plátky hovězího masa jemně naklepeme a z obou stran osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Hovězí plátky
Potřebné ingredience
Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…
Roštěnky na houbách
Potřebné ingredience
hovězí roštěná cibule sádlo sůl, pepř, kmín sušené houby hl. mouka
Postup přípravy
Maso nakrajích nařízneme,naklepeme a osolíme a opepříme. Z obou stran poprášíme hl. moukou. Dáme z obou stran zatáhnout na rozpálené sádlo. Zatažené maso vyndáme stranou. Do…