Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Volyňský guláš

Volyňský guláš

Potřebné ingredience

60dkg hovězí kližky(nebo žebra bez kosti),sůl.pepř,sádlo,2 cibule,1 lžičku sladké papriky,masox,3 str.česneku,kmín,majoránku,hladkou mouku na zahuštění,2 bílé papriky,2 rajčata.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.Na sádle-asi 3 lžíce -osmahneme nakrájenou cibulku,přidáme maso,papriku,kmín,česnek,osolíme,opepříme,podlijeme a dusíme do měkka.Šťávu vydusíme na tuk a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

hovězí maso, sůl, pepř, hořčice, šunka, slanina, okurky zavařené, vařené vejce, tuk, cibule, hovězí vývar, bobkový list, máslo, hladká mouka

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pokladme slaninou, šunkou, vejcem, okurkou a zamotáme do ruliček, které osmahneme na tuku. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Tatarák

Tatarák

Potřebné ingredience

pro 2 osoby - 15 dkg hovězího zadního bez šlach (2x přemleté), cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce worčestrové omáčky, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, starší chleba a česnek na topinky, olej

Postup přípravy

Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, žloutkem, hořčicí, kečupem, worčestrovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a sladkou papriku. Dáme vychladit do ledničky.

Na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Plněné tortilly

Plněné tortilly

Potřebné ingredience

Tortilly 4-6ks, 300g mletého hovězího masa, konzerva loupaných rajčat, 1/2 malé konzervy kukuřice, trojúhelník sýra, zakysaná smetana, koření gyros, sušený česnek, sůl, plátkový sýr, hlávkový salát

Postup přípravy

Na rozpálenou pánev s olejem dáme mleté maso, přidáme koření, sůl a opečeme. Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, kukuřici, tavený sýr a dvě lžíce smetany. Vše ještě necháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Mexický guláš- Chilli con carne

Mexický guláš- Chilli con carne

Potřebné ingredience

500g hovězího masa 3 cibule 4 stroužky česneku mletá paprika konzerva hrášku konzerva fazolí červených konzerva oloupaných rajčat v rajčatové šťávě na dochucení sůl,pepř,trošku chilli pokud máte rádi může být kukuřice,my jí nemusí takže nedávám

Postup přípravy

Na oleji do zlatova osmahnu cibulku,na jemno,pak zprudka osmahnu na malé kostičky nakrájené hovězí maso,dá se i z mletého,nechám chvíli vydusit,pak dám trošku červené mleté…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí (krůtí) na víně

Hovězí (krůtí) na víně

Potřebné ingredience

Hovězí maso, mrkev, celer, petržel, cibule, vývar, tymián, bob. list, sůl, pepř, víno, protlak

Postup přípravy

1) očistím si zeleninu, na 1kg masa 4 větší mrkve, 2 petržele (kořenové) 1/3 celeru a nakrájím ji na kostky
2) maso nakrájím na větší kostky (lze použít předkrájené na guláš),…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Troubový guláš

Troubový guláš

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa hovězí nebo vepřové,nakrájet,3-4 velé cibule nakrájet na drobno,5 stroužků česneku nasekat,2 lžičky gulášové koření,3 lžičky sladké papriky,1 lžička pálivé papriky,3 polévkové lžíce solamylu,2 kostky masoxu,1 rajčatový protlak,sůl podle chuti,0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferonky.Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáte na 250 stupnů.Pečeme hodinu až hodinu a půl když…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Involtini - Italské masové závitky

Involtini - Italské masové závitky

Potřebné ingredience

6 tenkých plátků kvalitního hovězího masa (zadní, svíčková), 10dkg mozarelly, 6 plátků šunky (nejlépe Prosciutto, ale může být i jiná), 1/2 hrnku strouhanky, 50g parmezánu, 1/4 hrnku sekané hladkolisté petrželky, olivový olej, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme co nejvíc na tenko (jak se říká, aby přes ně bylo vidět), mírně osolíme a opepříme. Ideální je rozměr cca 10x10cm. Strouhanku si nasucho opražíme na pánvi,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
rajská omáčka-podle vareni.cz

rajská omáčka-podle vareni.cz

Potřebné ingredience

2 ks cibule,150 g rajský protlak,2 bobkové listy,1/2 lžičky mletá skořice,2 - 3 lžice hladké mouky,1,5 ks citron1 kg hovězí maso zadní,7 kuliček nové koření,podle chuti mletý pepř,cukr sůl.olej

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout.

Druhou cibuli oloupeme a nasekáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
RAJSKÁ OMÁČKA

RAJSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

1 cibule, 2x bob.list, 2x nové koření, 2x pepř celý, 1x perník na strouhání, sůl, 2x rajský protlak, citron, cukr, skořice

Postup přípravy

Do 1 litru vody dát 1cibuli na čtvrtky, 2x bob.listy, 2x nové koření, 2x pepř celý, 1 perník na strouhání, vše nechat 10 min. provařit. Poté zcedit. Dále přidat 2x rajský protlak …

Zobrazit více...

Kategorie