Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Hovězí (krůtí) na víně

0.0
Hovězí (krůtí) na víně

Potřebné ingredience

Hovězí maso, mrkev, celer, petržel, cibule, vývar, tymián, bob. list, sůl, pepř, víno, protlak

Postup přípravy

1) očistím si zeleninu, na 1kg masa 4 větší mrkve, 2 petržele (kořenové) 1/3 celeru a nakrájím ji na kostky
2) maso nakrájím na větší kostky (lze použít předkrájené na guláš), přisypeme trochu hladké mouky a kostky v mouce lehce obalíme
3) na pánvi si rozpálím trošku oleje a lžíci másla, přidám maso a ca 10min restuji, aby se maso zatáhlo
4) v pekáčku rozpálím opět trochu oleje + máslo a zpěním cibulku (2 střední na kilo masa). Nechám ji restovat více do zlatova! Pak přidám zeleninu a opékám ca 10 min (stejně tak maso)
5) maso přisypu k zelenině, přidám ca 3 dl vína, 2 větší lžíce protlaku a 0,5l vody s rozpuštěným masoxem (pokud máte vývar je samozejmě lepší)
6) teprve nyní lehce posolím, opepřím, přidám 3 bobkové listy a trošku tymiánu
7) pekáček dám do trouby na 180° občas promíchám

Krůtu lze ani ne po hodině vyndat, hovězí prostě do změknutí, dle zvoleného masa
Víno používám Syrah - J.P. Chenet - je vcelku levné ale dobré
Nestihla jsem vyfotit hotové, šťáva se hodně vypeče, vznikne jen hodně hustá omáčka...
Dělám často, pokaždé je chuť trochu jiná, ale vždy výborná :-) Protlak a víno lte přidávat podle své chuti
U nás se podává s br. nočky

.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie