Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na česneku-mé oblíbené jídlo...

Hovězí maso na česneku-mé oblíbené jídlo...

Potřebné ingredience

1kg hov.předního masa,8-10 stroužků česneku,cibule,maličko kmínu,olej,sůl,pepř,jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,osmažíme cibuli do hněda,přidáme maso,sůl,pepř,kmín,prolisovaný česnek a malounko posmažíme.Pak podlejeme vodou a dusíme do změknutí.Zahustíme jíškou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vepřová plec na žampionech a smetaně

Vepřová plec na žampionech a smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny: Asi půl kila plece v celku, asi 8 žampionů_- nebo plechovce,cibule, olej, sůl pepř, kmín, smetana, popřípadě trochu mléka,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup:

Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec v celku a ze všech stran ji opečeme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zapékané brambory trochu jinak podruhé - s hovězím masem ala musaka

Zapékané brambory trochu jinak podruhé - s hovězím…

Potřebné ingredience

opět doplním

Postup přípravy

opět doplním

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s kari kořením

Hovězí s kari kořením

Potřebné ingredience

Suroviny hovězí maso cibule kari koření olej

Postup přípravy

Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky-nebo na plátky, dáme vařit jako na polévku, tedy spolu s kořenovou zeleninou a příslušným kořením. Cibuli nakrájíme na kostičky, na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovädzie  so zeleninou + yorkshire pudding

Hovädzie so zeleninou + yorkshire pudding

Potřebné ingredience

Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice

Postup přípravy

Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou

Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou

Potřebné ingredience

500g hovězího masa na dušení, 500g /i více/ mrkve na kolečka, 250g rajčat nakrájených na čtvrtky, 1 cibule, 500g (dle počtu strávníků i více) brambor, 20 dkg sýru čedar /ten je nejlepší/ nebo gouda nebo parmazán, worchesterová omáčka, trošku tymiánu (dělala jsem i bez něj), olej, sůl, pepř, trošku hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostky jako např, na guláš, obalíme je v hladké mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř. Na hluboké pánvi si rozehřejeme olej, dáme tam maso, prudce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Mexický gulášek

Mexický gulášek

Potřebné ingredience

500g hovězího předního masa,olej,2 cibule,sůl,pepř,hlad.mouka asi 2 lžíce,30g rajs.protlaku,20g kečupu,150g mraž.hrášku,50g str.sýra.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na malé kostky.cibulku osmažíme na oleji,vložíme maso a chvíli dusíme ve vl.šťávě,osolíme,opepříme,podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka.Když maso změkne…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pikantní závitek krále Šumavy

Pikantní závitek krále Šumavy

Potřebné ingredience

4 roštěnky, 100 g žampionu, 4 vejce, 4 plátky sýra, 1 lžíce másla, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 sladké smetany, vývar (z masoxu), sůl pepř

Postup přípravy

Žampiony nakrájené na plátky podusíme na másle, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme ztuhnout. Plátky roštěnek do tenka rozklepeme, opepříme, na každý položíme plátek sýra a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z Nova.cz

Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z…

Potřebné ingredience

Hovězí falešná svíčková, 1 sklenice Halali, 2 mrkve, petržel,cibule, malý celer, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 3ks bobkového listu, sůl, pepř, zeleninový bujón, šťáva z citronu, cukr. 300ml mléka, 2-3 pol. lžíce pol.mouky, 1 šlehačka,50g másla.

Postup přípravy

Na královnu omáček jsem si nikdy netroufla až do doby, než jsem našla tento recept. Je opravdu jednoduchá,zvládne jí i začátečník!
Halali dáme do mísy, přidáme nakrájený…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarská pečeně

Maďarská pečeně

Potřebné ingredience

Pro 6 osob 1,2 kg hovězí plece, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 lžíce ajvaru (papriková pasta), 1/2 svazku tymiánu, 1 lžíce medu, 1 lžíce dijonské hořčice Maille, 400 ml vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika

Postup přípravy

1) Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Tymián opláchneme, vodu střepeme a z tymiánu otrháme lístečky. Maso omyjeme, usušíme, vetřeme do něj sůl a pepř a poté je…

Zobrazit více...

Kategorie