Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z Nova.cz

0.0
Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z Nova.cz

Potřebné ingredience

Hovězí falešná svíčková, 1 sklenice Halali, 2 mrkve, petržel,cibule, malý celer, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 3ks bobkového listu, sůl, pepř, zeleninový bujón, šťáva z citronu, cukr. 300ml mléka, 2-3 pol. lžíce pol.mouky, 1 šlehačka,50g másla.

Postup přípravy

Na královnu omáček jsem si nikdy netroufla až do doby, než jsem našla tento recept. Je opravdu jednoduchá,zvládne jí i začátečník!
Halali dáme do mísy, přidáme nakrájený celer,mrkev,petržel, cibuli a zalijeme vodou. Lehce promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24h uležet. Jestli máte k dispozici plátěný pytlíček,nasypte do něj koření,které budete potřebovat,abyste ho pak nemuseli v omáčce hledat. Já to řeším pytlíkem od čaje, čaj z něj vysypu,nasypu koření a zavážu nití. Přidáme k naloženému masu.
Dáme vařit. Kdo má papiňák, je to rychlejší. Já si papiňák neoblíbila,tak vařím tak 2,5h.
Uvařené maso vyndáme a dáme stranou. Vyndáme pytlíček a vše v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Připravíme si záhušťku.
V mléce rozmícháme jednu lžíci mouky a zahustíme uvařenou a rozmixovanou zeleninu. Přidáme 1 zel.bujón,šlehačku ( šlehačku si dejte do misky a ještě než nalijete do omáčky,nalijte alespoň sběračku omáčky do šelhačky a promíchejte, předejdete tak zdrcnutí) podle chuti šťávu z citronu a cukr. Na zjemnění přidáme 2 plátky másla. Chvíli povaříme a je hotovo. Maso nakrájíme a můžeme přidat do omáčky nebo zabalte do alobalu a dejte do lednice. Druhý den chutná nejlépe a 3 den ještě lépe :o) Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

taba 6. 3. 2010, 8:36
..vypadá moc krásně..jen bych dodala, že v domácích potřebách se prodává takové sítko na čaj ( nerezová koulička, která se rozpůlí a zase zavře).Používám jí právě na koření, které se pak musí vyndavat.....
korýška 6. 3. 2010, 8:36
Takto jsem svíčkovou také dělávala - jen bych chtěla upozornit na takový detail - pozor na sůl, kdo by chtěl normálně posolit, tak tady rozhodně nedoporučuju, naložená zelenina je velice slaná a není třeba solit !!!! Dneska už ji dělám jinak, klasicky, ale jako rychlovka je to fakt fajn (Y)
vveronika79 6. 3. 2010, 17:01
@korýška Zuzko nám takto slaná stačí,ale je pravda,že spousta lidí solí víc. Tak si každý ochutí jak je mu libo (F) :-)
derik 5. 3. 2010, 16:45
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (zajic) (jidlo) (jidlo) (jidlo)Je výýýborná,nikdy jsem svcíčkovou nedělala,teda nechtělo se mi s tím piplat a ani jsem si netroufla,dnes jsem zkusila vaší,je jednoduchá na přípravu a chuťově vynikající.Dělala jsem s knedlíkem od ID 12231(knedlíky do mikrovlnky,jsou vynikající). (hello)
vveronika79 6. 3. 2010, 8:15
@derik Simčo to mám velikou radost! Mě tento recept také vyhovuje,je jednoduchá a rychlá. Knedle do mikrovlnky bych také ráda zkusila,bohužel stále nevím na kolik stupňů nastavit ohřev...Áá koukám,že mi na to paní už odpověděla,tak jdu do nich! :)
jazina 2. 3. 2010, 14:07
Takto dělávám svíčkovou už léta a je fakt výborná. K naloženému masu ještě přidávám na kostičky nakrájený špek - místo špikování. (Y)
vveronika79 5. 3. 2010, 8:16
@jazina Jani je vážně výborná! My špek nemusíme ani v masu,tak nedávám. A jak se ta zelenina rozmixuje,kolikrát ani není třeba zahustit moukou. Musím říct,že všem co ochutnali mooooc chutnala (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie