Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa (krk, kližka) olej 4 cibule vývar nebo bujón chilli papričky 6 papriky 6 rajčat 6 brambor sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti) kmín (drcený či mletý) sůl

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli na kostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

Potřebné ingredience

500g hovězího masa; 2 cibule; moravanka; pep; sůl; paprika; kečup NOKY: 3 rohlíky; 3 vejce; sůl; polohrubá mouka, hrst sekané petržele

Postup přípravy

Recept mám od tchýně a je sice z dob dávno minulých, ale pořád nám chutná :D Nakolik to ale má co do činění s tureckou kuchyní posuďte sami :D Masíčko je pikantní, kdo nechce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Jaké hovězí vybrat,aby jste si pochutnali?

Jaké hovězí vybrat,aby jste si pochutnali?

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ MASO

Postup přípravy

VAŘENÍ A DUŠENÍ----------PŘEDNÍ MASO:podplečí,krk,hrudí,bok s kostí i bez kosti

PEČENÍ A SMAŽENÍ----------ZADNÍ MASO:plec , vrchní nebo spodní šál

NEJKVALITNĚJŠÍ…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 lžíce zrnkového pepře různých barev 4 porce libové svíčkové kýty nebo řízků, každá po 115 g petrželka Na salsu: 3 rajčata 2 lžíce rajčatové šťávy 2 lžíce olivového oleje 1 jemně nasekaná červená cibule 2 lžíce omáčky ze strouhaného křenu 1 lžíce sekané petrželky černý pepř

Postup přípravy

Příprava:
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nase­ká­me. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibu­lí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ

HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ

Potřebné ingredience

Hovězí speciální – jiné 1. Chateaubriand 1 2. Svíčková Debrecínská 2 3. Svíčkové řezy po Japonsku 2 4. Svíčková pečeně na Budapeštský způsob 2 5. Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob 2 6. Hovězí turnedos 3 7. Hovězí Stroganov 3 8. Tatínkova svíčková 3 9. Asijská specialita 4 10. Čínské zázvorové maso 4 11. Falda mimlija (dušená pečeně) 4 12. Biftek 4 13. Bifteky 5 14. Biftek s játry 5 15. Strážnický divoký šíp 5 16. Dušené hovězí ledvinky 5 17. Zebří jazyk 6 18. Vemeno s jogurtem 6

Postup přípravy

1. Chateaubriand
500g svíčkové, olej, pepř, sůl, brambory jako příloha, cibule, žampióny, rajčata, papriky, kečup, červené víno, česnek, solamyl, rybízový kompot, mouka, máslo,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY

Potřebné ingredience

.......

Postup přípravy

Hovězí roštěnky
1. Roštěná po Lyonsku 1
2. Roštěnky na pivě 1
3. Roštěnky na kmíně 2
4. Roštěnky na víně s višňovou omáčkou 2
5. Roštěnky alla Hošek 2
6.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Perkelt

Perkelt

Potřebné ingredience

1kg předního hovězího masa, sádlo, cibule, sladká paprika, sůl, pepř, hladká mouka , rajčata, bílé papriky

Postup přípravy

Na rozpáleném sádle osmažíme do zlatova jemně nasekanou cibuli, přiáme na kousky nakrájené maso a orestujeme ze všech stran, až pustí šťávu. Poprášíme paprikou a moukou, osolíme,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Marinované steaky s pomerančem

Marinované steaky s pomerančem

Potřebné ingredience

500 g svíčkové nebo roštěnky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, hrubě mletý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na steaky. Z pomeranče vymačkáme šťávu, a smícháme ji se sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem a pepřem. Maso naložíme do směsy a necháme asi 1 hodinu nebo i déle…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Marinované roštěnky

Marinované roštěnky

Potřebné ingredience

4 roštěnky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 feferonka, 2 žloutky, 1 lžíce worchestrové omáčky, 2 lžíce tekutého polévkového koření, 2 cibule

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme. Cibule a feferonky nakrájíme na jemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Roštěnky ve směsy důkladně omočíme a v nádobě necháme odležet 24 hodin v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky marinované v česneku a pivu

Roštěnky marinované v česneku a pivu

Potřebné ingredience

4 plátky roštěnky 4 stroužky česneku, 1 světlé pivo, sůl, pepř

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem tak, aby byly roštěnky zakryté, ale neplavaly. Necháme v chladničce odležet do…

Zobrazit více...

Kategorie