Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s řepou

Dušené hovězí s řepou

Potřebné ingredience

1 lžíce olivového oleje 50 g slaniny, nakrájené na kostičky 1 kg hovězí loupané plece, podle potřeby svázané kuchyňským provázkem 2 červené cibule, na klínky 4 stroužky česneku, drcené 6 malých červených řep, oloupaných a rozpůlených 3 střední mrkve, příčně na špalíky 4 snítky čerstvého tymiánu + k podávání sůl a čerstvě mletý pepř 2 lžíce rajského protlaku 250 ml suchého červeného vína cca 300 ml hovězího vývaru (nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu) 3 bobkové listy drcený růžový pepř (nemusí být)

Postup přípravy

Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř. Na tuku opečte maso ze všech…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
sviečková

sviečková

Postup přípravy

mäsko narezeme na platky, vyklepeme a na rozpalenom oleji osmahneme obe strany, aby sa zatiahlo...ulozime ho do velkeho hrnca..do vypeku pridame nakrajanu cibulku a tiez ju…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
POCTIVÝ TATARÁK

POCTIVÝ TATARÁK

Potřebné ingredience

tatarák se vším, co k tomu patří. Takže poctivě naškrábaná svíčková, nadrobno pokrájená cibule, žloutek, sůl, pepř, worchester omáčka, plnotučná hořčice, mletá paprika sladká i pálivá, trocha drceného kmínu a samozřejmě do zlatova opečené topinky pořádně potřené česnekem.

HOVĚZÍ MASO
Uzený jazyk se špenátem

Uzený jazyk se špenátem

Potřebné ingredience

Špenát, hl. mouka, máslo, šlehačka (mléko) Uzený jazyk Brambory uvarené ve slupce, dětská krupička, hrubá a polohrubá mouka, sůl

HOVĚZÍ MASO
Hovězí gulášek

Hovězí gulášek

Postup přípravy

Připravíme si na tuku cibuli. Já dávám kolik masa, tolik cibule. Záleží však na Vás. U nás tento gulášek ve velkém. Vzhledem k tomu, že já nerada knedlík, dělávám ho zpravidla s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na kari

Hovězí na kari

Potřebné ingredience

recept podle: Lenka Procházková (Prolenka) ID 13690

Postup přípravy

Vařila jsem v papiňáku a nedávala ten sýr, ale zahustila moukou rozmíchanou v mléce

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí(vepřo)knedlo zelo jinak

hovězí(vepřo)knedlo zelo jinak

Potřebné ingredience

místo vepřového dáme hovězí,místo houskových knedlíků-bramborové a hned je to jiné....

HOVĚZÍ MASO
Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Postup přípravy

Tak použiji nakonec lák z okurků :) Přidávejte raději po lžičkách.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Ptáčci

Ptáčci

Postup přípravy

Plátky roštěné naklepu,osolím,opepřím,potřu hořticí a zamotám do nich plátek anglické,plátek steril.okurky a plátek vejce na tvrdo.Zavážu nití.Takto hotové rolky osmahnu na…

Zobrazit více...

Kategorie