Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Potřebné ingredience

vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka

Postup přípravy

Opět manželova akce.

-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gulášek bez míchání - opravdu skvělý !!! nenáročný na čas !!!

Gulášek bez míchání - opravdu skvělý !!! nenáročný na…

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 ČL gulášového koření (může být i Kari), 3 ČL sladké mleté papriky, 3 PL solamylu (dávám i 4), sůl, pepř,1-2 masoxy (záleží na vás), feferonka - nemusí být kvůli dětem, 0,75 - 1 litr vody

Postup přípravy

Maso a cibuli nakrájíme, vložíme do pekáče či do hrnce, přidáme ostatní suroviny - masox se rozpustí v malém hrnečku s horkou vodou, pak se přidá do toho litru vody v hrnci s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené

Vepřové plátky zapečené

Potřebné ingredience

Vepřovou kýtu,nebo kotletu-1 kg.3 cibule,hořčici,pepř,sůl,hladkou mouku,smetanu,sýr na posypání,máslo na vymazání pekáče.Brambory,rajče,petržilka na dozdobení

Postup přípravy

Vepřové maso-kýtu,nebo kotletu nakrájíme na plátky,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí a obalíme v mouce tu stranu,kterou budeme dávat dolu do pekáče.Vrchní stranu potřeme hořčicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gyrosové řízečky-DĚKUJI JANINCE

Gyrosové řízečky-DĚKUJI JANINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 řízky z vepřového masa,6 stroužků česneku, 150-200 g tvrdého sýra, 1/2 kelímku kysané smetany, 1 lžička worchesteru, gyros koření, 1 lžička pikantní hořčice třeba Dion, 1 vejce, strouhanka, sůl, olej, petrželka.

Postup přípravy

Postup
Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem, pomatláme prolisovaným česnekem(na každý řízek 1 stroužek), dáme do misky a proléváme je olejem, dáme do ledničky alespoň…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece,1 kg mrkve,1 cibule,10 dkg másla na jíšku,asi 5 dkg hl.mouky,sůl,pepř,5 dkg másla

Postup přípravy

Nakrájenou cibulku osmažíme na másle,zalijeme vařící vodou,přidáme plec nakrájenou na malé kousky,osolíme a opepříme-dusíme do měkka.(nejlépe v papiňáku-maso je měkké za 20 minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky naruby s česnekovými brambory

Vepřové kotletky naruby s česnekovými brambory

Potřebné ingredience

4 vepřové plátky, cibule, kečup, strouhanka, brambory, česnek, sůl, olej

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a obalíme jen ve strouhance a strouhanku do nich vklepeme paličkou. Cibuli si nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky, poklademe jí pekáč, trochu oleje,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky alá ptáček

Vepřové plátky alá ptáček

Potřebné ingredience

vepřová kýta cibule kyselá okurka párek špek sádlo sůl, pepř, zázvor hl. mouka hořčice

Postup přípravy

Maso prošpikujeme špekem, párkem, okurkou. Opečeme na sádle. Maso vyndáme. Na sádlo dáme cibuli na půlkolečka, špek. Opečeme. Vrátíme maso, přidáme okurku. Osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na smetaně-PODLE  ZDENKA POHLREICHA

Plecko na smetaně-PODLE ZDENKA POHLREICHA

Potřebné ingredience

Vepřové maso cca 1 kg (nejlépe plecko, ale lze použít i jiný druh masa včetně kuřecích nebo krůtích řízků), konzerva sterilovaného hrášku, celá cibule se slupkou, 1 šlehačka, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce vorčesterové omáčky, sůl, pepř, červená paprika. Na ozdobení nastruhaný křen, 2 nebo 4 vařená vejce, 4 celé vařené mrkve (nebo 2 rozříznuté po délce).HRÁŠEK SE SKORO ROZVAŘIL!!!!

Postup přípravy

Vepřové plecko (případně i jiné maso) nakrájíme na širší plátky, příliš nenaklepáváme, nařízneme okraje, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Opečeme zprudka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOSTIČKY NA ŠŤÁVĚ S RÝŽÍ  :-P

VEPŘOVÉ KOSTIČKY NA ŠŤÁVĚ S RÝŽÍ :-P

Potřebné ingredience

rýže Parboild (pro 3 osoby velký hrnek a půl), olej, cca 1/2 dl, mražený hrášek a kukuřice, vepř.plec, cibule, sladká mletá paprika, špetka mletého kmínu, sůl, bujon, mouka a voda na zahuštění.

Postup přípravy

Maso omyjeme, odblaníme a pokrájíme na kostičky nebo nudličky,orestujeme na oleji s cibulkou, osolíme, posypeme sladkou paprikou a kmínem, podlijeme vroucí vodou a vaříme doměkka,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na hořčici-DĚKUJI COLOMBOO 55

Vepřová plec na hořčici-DĚKUJI COLOMBOO 55

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového plecka 1 velká cibule 1 velká mrkev 4 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce krystalového cukru 1 kelímek sladké smetany sůl, pepř, mletý kmín, sádlo, máslo, kostka masoxu, hladká mouka

Postup přípravy

Postup
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. V hrnci si rozpustíme dvě…

Zobrazit více...

Kategorie