Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Super masíčko!!

Super masíčko!!

Potřebné ingredience

Vepřové maso plátky (já dávám kotlety, krkovici -to co mám) může být i kuřecí, šunku, anglickou slaninu, cibuli, hořčici, sojovou omáčku, worcestr, sůl, pepř, kousek másla

Postup přípravy

Maso naklepeme dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nakrájenou šunkou na kostičky, anglickou slaninou, nadrobno nakrájenou cibulkou, zakapeme sojovou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Úžasné masíčko pod peřinkou

Úžasné masíčko pod peřinkou

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky,3 cibule, 2 smetany na vaření, 200 g tvrdého sýra, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 4 plátky anglické slaniny - nemusí být, ale dodá masíčku lepší chuť :-)

Postup přípravy

Mám ráda, když je vaření jednoduché a výsledek vynikající. Tento recept jsem si kdysi našla na internetu a stal se u nás dost častou tradicí :-)

Cibuli nakrájíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LABUŽNICKÁ ZAPEČENÁ KRKOVICE- NIKDO NEPOHRDNE  :)

LABUŽNICKÁ ZAPEČENÁ KRKOVICE- NIKDO NEPOHRDNE :)

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovičky, 4-6 stroužků česneku, sů,l máslo na vymazán,í 1 velká cibule NA MARINÁDU: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 50 ml vody

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♣♣♣Vepřová krkovice/kýta po zbojnicku s báječným sosem a rýží♣♣♣

♣♣♣Vepřová krkovice/kýta po zbojnicku s báječným sosem…

Potřebné ingredience

asi 1kg krkovice,ale může být i kýta nebo kotleta,2-3 cibule,asi 5-8 stroužků česneku,sůl,pepř,hořčice plnotučná,worchester,sójovka,špetka grill koření,drcený kmín,olej,sádlo,hladká mouka,vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy

dle obrázků

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na žampionech

Vepřové plátky na žampionech

Potřebné ingredience

6 vepřových plátků (kýta)
2 cibule
sádlo
sůl, pepř, kmín
bio bujon
instantní jíška Knorr, světlá i tmavá
žampiony v plechovce, ty větší

Postup přípravy

Maso nařízneme, aby se nekroutilo. Naklepeme. Na sádlo dáme cibulku. Postupně dáváme plátky masa, které jsme osolili a opepřili. Orestujeme je z obou stran. Dusíme ve vlastní…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčiny tatranské kotlety..rychlovka nejen na nedělní oběd

Arabelčiny tatranské kotlety..rychlovka nejen na…

Potřebné ingredience

4 kotlety, 4 plátky šunky a anglické slaniny, malá sklenka leča, 150g strouhaného sýru ( já použila goudu ) , smetana ke šlehání

Postup přípravy

Kotlety si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Na každou z nich dáme plátek anglické slaniny, šunky, velkou lžíci leča a zasypeme strouhaným sýrem. Podlijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Písecká kotleta

Písecká kotleta

Potřebné ingredience

750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej

Postup přípravy

Moc dobré masíčko, ke kterému se jako příloha nejlíp hodí brambory. Já se inspirovala receptem na slovenském MMB a udělala k tomu švýcarské brambory. Byla to dobrůtka :-)

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

Potřebné ingredience

4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba trojobalu,stačí už jen strouhanka!!!)

Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba…

Potřebné ingredience

Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)

Postup přípravy

Tip 1: Takto naložené maso obalte v trojobale nebo jen ve strouhance (bohatě stačí!) jako řízek.........vynikající!!!.................Tip 2: osmahněte jen tak! Tip 3: orestujte na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY-MALÝ ZLEPŠOVÁK

PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY-MALÝ ZLEPŠOVÁK

Potřebné ingredience

na knedlíky-vařené brambory,sůl,vejce,krupička nebo mouka(já dávám co mám doma jednou krupičku jednou hrubou ,jednou polohrubou a knedlíky se vždy povedou)zelí,cibule,uzené maso

Postup přípravy

vypracujeme těsto na bramborové knedlíky a aby jsme nemuseli dělat kuličky a plnit je a zavinovat jen ho vyválím na 0,5-1 cm silný plát naplním uvařeným nakrájeným uzeným(můžeme…

Zobrazit více...

Kategorie