Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Šunkové rolky, plněné mletým masem.

Šunkové rolky, plněné mletým masem.

Potřebné ingredience

500kg mletého masa, šunka premier,musí být obdelník,nebo čtverec,šlehačka,100g tvrdého sýru hrubě nastrouhaného,tymián,hořčice,kečup,česnek může být. kmín,sůl,pepř,strouhanka.

Postup přípravy

Maso smícháme s trochou strouhanky,přidáme sůl,pepř,kmín,promícháme. Uděláme rolky,které zabalíme do šunky,naskládáme do zapékací mísy,vedle sebe. Smícháme smetanu se lžičkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Anglická omáčka -MOOOOOOOOOC DEKUJI INESS

Anglická omáčka -MOOOOOOOOOC DEKUJI INESS

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 kg libové vepř. plece, 100 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 3-4 lžíce hl. mouky, 4 lžíce smetany, 1 lžíce plnotuč. hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mamčina bašta

Mamčina bašta

Potřebné ingredience

Vepřové maso z kýty, sůl, hladká mouka, cibule, hořčice, kečup

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájím na plátky, naklepu, osolím, obalím v mouce. Pokladu na olejem potřený pekáč. Maso pomažu plnotučnou hořčicí, posypu na kolečka pokrájenou cibulí, poleju…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem

Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem

Potřebné ingredience

Brambory, vepřové maso (kotleta), může být i něco jiného, šlehačka, hermelín, nebo sýr nastrouhaný, slanina nebo vysočina, kmín, paprika sladká, kril.koření, sůl, pepř, cibule.

Postup přípravy

Maso naklepeme, ale můžeme si ho večer před tím namočit naklepané do trochy oleje, nebude pak suché a bude jako dortík měkoučké. Vymažeme si pekáč sádlem, a nakrájíme vrstvu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
-ZAPEČENÉ KOTLETY-(lečo,sýr,slanina,šlehačka)...fotopostup

-ZAPEČENÉ KOTLETY-(lečo,sýr,slanina,šlehačka)..…

Potřebné ingredience

Měla jsem 8 plátků kotlet s kostí(můžete použít jakékoliv jiné maso),8 plátků anglické slaniny,8 plátků cihly,lečo ve sklenici(samozřejmě domácí by bylo lepší:-),kelímek šlehačky,sůl,olej,hladká mouka na obalení...

Postup přípravy

Kotlety omyji,osuším,osolím,naklepu,obalím z obou stran v hladké mouce,postupně zprudka osmahnu na oleji na pánvi z obou stran.Rozložím na pečící papír na velký,hlubší plech.Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčiny kotlety Delikates s osmaženými mřížkami

Arabelčiny kotlety Delikates s osmaženými mřížkami

Potřebné ingredience

4 porce kotlety bez kosti, olej, sůl, 4 strožky česneku, 1 větší cibule zálivka: 1 lžíce worcestru, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce kečupu, 1/2 lžičky cukru, 1 lžička mleté papriky, pepř

Postup přípravy

Kotlety nakrojíme po stranách a naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí. Do pekáčku nalijeme trošku oleje, položíme plátky masa, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Potřebné ingredience

vepřovou plec nakrájíme na kostky,cibuli na drobno,tu osmahneme na oleji,přidáme maso,lžičku kmínu a prudce orestujeme,přilejeme vodu,kostku bujonu,nakrájenou mrkev na kostky,osolit,opepřit.Té vody,aby bylo potopeno vše.Dusíme tak dlouho,až je masíčko pěkně měkké,mrkev se jakoby trochu rozvaří,ale to tak má být:-)zahustíme malinko vodou s hl.moukou.Na dochucení během vaření může přijít i podravka,podle chuti.Brambory vaříme zvlášť v hrnci!

Postup přípravy

Dobrou chuť.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Výborné zapečené řízky

Výborné zapečené řízky

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouanka, vejce, 4,5 lžíce kečupu, 4,5 lžíce hořčice, 1lžíce Podravky a 3dl vody

Postup přípravy

Řízky mírně osolíme, naklepeme ve strouhance, namočíme ve vejci a zprudka opečeme na pánvi. Řízky narovnáme do zapékací mísy a zalijeme směsí z kečupu, hořčice, Podravky a vody a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Potřebné ingredience

Cca 1kg kýty 20g soli 5g pragandy lžička moučkového cukru 100ml studené vody

Postup přípravy

Omytou kýtu dobře očistíme. Zbavíme případného tuku. Pokrájíme na malé kostky a dáme do mísy.
Přisypeme sůl, pragandu, cukr a dobře prohněteme. Postupně přiléváme vodu. Hněteme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme…

Zobrazit více...

Kategorie