Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Nadívané panenky

Nadívané panenky

Potřebné ingredience

Vepřové panenky plátkový sýr krájená šunka nebo anglická slanina vejce cibulka hrášek máslo sůl pepř hořčice

Postup přípravy

Na másle a jemně pokrájené cibulce usmažíme vajíčka (na 1 panenku 1 vajíčko).

Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené šťavnaté brambory

Zapečené šťavnaté brambory

Potřebné ingredience

10 brambor i více 300-500 g vepřového masa(krkovice,dávala jsem i odřezky z kýty) možno i uzeného 2-3 klobásy(možno více a ubrat masa) 2 cibule 5 stroužků česneku 4 lžíce hořčice worčestrová omáčka vegeta grilovací koření(cca 2-3lžíce jak má kdo rád,lze i bez něho) 1 kapie (možno i nakládaná) olej

Postup přípravy

Brambory a maso nakrájíme na kostky,zbytek an kolečka,kapii na proužky,vše smícháme a necháme 2-3 hodinky uležet.Pak pečeme pod poklicí dokud nejsou brambory a maso měkké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na štávě

Vepřové plátky na štávě

Potřebné ingredience

Plátky vepřové kotletky,cibule,olej,dijonská hořčice,sojovka,kyselý okurek,vajíčko,sůl,pepř,kostka masoxu,hl.mouka.

Postup přípravy

Plátky kotletky naklepeme,nasolíme,napepříme a potřeme dijonskou hořčicí. V papináku osmažíme cibulku do růžova a z obou stran opražíme kotletky,zalejeme vodou,dosolíme,přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím   6 porcí

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím 6 porcí

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece 300 g vepřového bůčku bez kosti 2 cibule 10 stroužků česneku sůl kmín 250 ml světlého piva hovězí vývar nebo voda na podlévání chlupaté knedlíky se zelím (klouzáky) 350 g syrových oloupaných brambor 150 g ve slupce vařených oloupaných brambor cca 250 g hrubé mouky 1 vejce sůl zelí 2 lžíce sádla 1 cibule 600 g kysaného zelí kmín sůl

Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180 °C asi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VALAŠSKÉ jednohubky

VALAŠSKÉ jednohubky

Potřebné ingredience

:-)

VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky v nálevu

Vepřové plátky v nálevu

Potřebné ingredience

vepřové maso,1 lž..kečupu,2 lž. hořčice,1 lžič.červené papryky,1 lžič.pepře,5 stroužků česneku,1 cibule nastrouhat,2 dcl vody,1 1/2 dec.oleje,sůl

Postup přípravy

Asi tak 8 plátků vepřového masa (podle libosti:kýta,plecko krkovička) naklepeme,osolíme,oepříme a se všemi ostatními surovinami vložíme do pekáče.Vše společně promícháme a pečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička

Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička

Potřebné ingredience

krkovička, ale i kotlety, řízky, může být i kuřecí... marináda: 2 vejce, polévková lžíce plnotučné a lžíce krémžské hořčice, pol. lžíce solamilu, cca 1dcl šlehačky(může a nemusí být), grilovací koření, sůl, pepř, dávám i trochu steakového, pokud je to i pro děti, tak jen solím a grilovací bez glutamanu a soli.

Postup přípravy

Připravíme marinádu z ingrediencí, promícháme metličkou, dochutíme kořením dle chuti a naložím maso alespoň ráno a k obědu se dá již péci, ale přes noc je to lepší. Smažíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové závitky se zelím

vepřové závitky se zelím

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty, 500 g kysaného zelí, 200 g trvanlivého salámu, 0,5 sáčku gulášové polévky (magi,vitana..), 300 ml teplé vody, sůl,pepř,bobkový list,

Postup přípravy

Z kýty nakrájíme řízky, rozklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky salámu a zelím. Stočíme závitky a naskládáme do zapékací mísy. Přidáme zbytek zelí,bobkový list a zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivní šleh s bramboráky

Pivní šleh s bramboráky

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (kýta, plec) * 2 cibule * 100 g anglické slaniny * 1 sklenice leča * 2 dcl světlého piva * hladká mouka * sladká paprika mletá * pepř * sůl * voda * olej * 4 lžíce kečupu (ostrý je lepší)

Postup přípravy

Osmažíme nadrobno krájenou anglickou, přidáme olej a cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmažíme též. Přidáme na nudličky krájené maso, až je osmažené ze všech strany, přidáme 2…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ VÝPEČKY

VEPŘOVÉ VÝPEČKY

Potřebné ingredience

velká cibule 1 ks,česnek 5 stroužků,bůček 500 g,vepřová plec 1 kg,podle chuti:sůl, kmín,podle potřeby:olej

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.

Maso a bůček omyjeme a…

Zobrazit více...

Kategorie