Nadívané panenky
Potřebné ingredience
Vepřové panenky plátkový sýr krájená šunka nebo anglická slanina vejce cibulka hrášek máslo sůl pepř hořčice
Postup přípravy
Na másle a jemně pokrájené cibulce usmažíme vajíčka (na 1 panenku 1 vajíčko).
Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně…
Zapečené šťavnaté brambory
Potřebné ingredience
10 brambor i více 300-500 g vepřového masa(krkovice,dávala jsem i odřezky z kýty) možno i uzeného 2-3 klobásy(možno více a ubrat masa) 2 cibule 5 stroužků česneku 4 lžíce hořčice worčestrová omáčka vegeta grilovací koření(cca 2-3lžíce jak má kdo rád,lze i bez něho) 1 kapie (možno i nakládaná) olej
Postup přípravy
Brambory a maso nakrájíme na kostky,zbytek an kolečka,kapii na proužky,vše smícháme a necháme 2-3 hodinky uležet.Pak pečeme pod poklicí dokud nejsou brambory a maso měkké…
Vepřové plátky na štávě
Potřebné ingredience
Plátky vepřové kotletky,cibule,olej,dijonská hořčice,sojovka,kyselý okurek,vajíčko,sůl,pepř,kostka masoxu,hl.mouka.
Postup přípravy
Plátky kotletky naklepeme,nasolíme,napepříme a potřeme dijonskou hořčicí. V papináku osmažíme cibulku do růžova a z obou stran opražíme kotletky,zalejeme vodou,dosolíme,přidáme…
Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím 6 porcí
Potřebné ingredience
600 g vepřové plece 300 g vepřového bůčku bez kosti 2 cibule 10 stroužků česneku sůl kmín 250 ml světlého piva hovězí vývar nebo voda na podlévání chlupaté knedlíky se zelím (klouzáky) 350 g syrových oloupaných brambor 150 g ve slupce vařených oloupaných brambor cca 250 g hrubé mouky 1 vejce sůl zelí 2 lžíce sádla 1 cibule 600 g kysaného zelí kmín sůl
Postup přípravy
Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180 °C asi…
Vepřové plátky v nálevu
Potřebné ingredience
vepřové maso,1 lž..kečupu,2 lž. hořčice,1 lžič.červené papryky,1 lžič.pepře,5 stroužků česneku,1 cibule nastrouhat,2 dcl vody,1 1/2 dec.oleje,sůl
Postup přípravy
Asi tak 8 plátků vepřového masa (podle libosti:kýta,plecko krkovička) naklepeme,osolíme,oepříme a se všemi ostatními surovinami vložíme do pekáče.Vše společně promícháme a pečeme…
Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička
Potřebné ingredience
krkovička, ale i kotlety, řízky, může být i kuřecí... marináda: 2 vejce, polévková lžíce plnotučné a lžíce krémžské hořčice, pol. lžíce solamilu, cca 1dcl šlehačky(může a nemusí být), grilovací koření, sůl, pepř, dávám i trochu steakového, pokud je to i pro děti, tak jen solím a grilovací bez glutamanu a soli.
Postup přípravy
Připravíme marinádu z ingrediencí, promícháme metličkou, dochutíme kořením dle chuti a naložím maso alespoň ráno a k obědu se dá již péci, ale přes noc je to lepší. Smažíme na…
vepřové závitky se zelím
Potřebné ingredience
1 kg vepřové kýty, 500 g kysaného zelí, 200 g trvanlivého salámu, 0,5 sáčku gulášové polévky (magi,vitana..), 300 ml teplé vody, sůl,pepř,bobkový list,
Postup přípravy
Z kýty nakrájíme řízky, rozklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky salámu a zelím. Stočíme závitky a naskládáme do zapékací mísy. Přidáme zbytek zelí,bobkový list a zalijeme…
Pivní šleh s bramboráky
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa (kýta, plec) * 2 cibule * 100 g anglické slaniny * 1 sklenice leča * 2 dcl světlého piva * hladká mouka * sladká paprika mletá * pepř * sůl * voda * olej * 4 lžíce kečupu (ostrý je lepší)
Postup přípravy
Osmažíme nadrobno krájenou anglickou, přidáme olej a cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmažíme též. Přidáme na nudličky krájené maso, až je osmažené ze všech strany, přidáme 2…
VEPŘOVÉ VÝPEČKY
Potřebné ingredience
velká cibule 1 ks,česnek 5 stroužků,bůček 500 g,vepřová plec 1 kg,podle chuti:sůl, kmín,podle potřeby:olej
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.
Maso a bůček omyjeme a…