Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka Samuraj

Vepřová panenka Samuraj

Potřebné ingredience

Vepřová panenka (můžete zkusit i s jiným masem), sůl, pepř, worchester, česnek (lépe sušený kvůli přepalování), majoránka.

Postup přípravy

Nakrájíme medailonky, osolíme, opepříme, můžeme zakápnout Worchesterem, někdy to potřu ještě hořčicí, posypeme česnekem a drhnutou majoránkou. Osmahneme nebo dáme do trouby (více…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plneny pečeny bočik

Plneny pečeny bočik

Potřebné ingredience

bočik,koreniny,oblubena plnka

Postup přípravy

Do bočika vyrežeme kapsu,den pred pečenim ho dobre nakorenime a nasolime,hlavne vela cesnaku a rozneho korenia(podla toho čo mate radi).Urobime nejaku dobru plnku( na MMB ich…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Placaté zemáky" podle naší Sabinky

"Placaté zemáky" podle naší Sabinky

Potřebné ingredience

..v postupu...

Postup přípravy

Na plech vymazaný olejem dáme kolečka brambor, na ně cibuli, naklepané, posolené a opepřené plátky vepřové kotlety a ještě jednu vrstvu brambor. Posolíme, pokmínujeme a zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané kotlety

Nakládané kotlety

Potřebné ingredience

kotlety bez kosti,Worčestr,sojová omáčka,hořčice kremžská i plnotučná,kečup ostrý i sladký-ale s tím opatrně,ať to není moc sladké,vejce,prolisovaný česnek a trochu soli,kdo má rád přidá majoránku-

Postup přípravy

z uvedených přísad uděláme směsku-všeho od oka,podle množství masa,na rozředění buď přidám vejce,nebo nastavím olejem,necháme do ruhého dne odležet a potom jen opečeme na oleji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Japonské medajlonky

Japonské medajlonky

Potřebné ingredience

Vepřová panenka nebo kotleta bez kosti, kikkoman nebo jiná soj. omáčka, rýžové víno na vaření, možno nahradit vermutem, bílý pepř, ml. zázvor, solamyl, olej, kořenící sůl Aji-no-moto, možno nahradit glutaman sodný.

Postup přípravy

Maso nakrájím na medajlonky, naklepu, NESOLIM, posypu b.pepřem a zázvorem. V misce smíchám kikkoman a víno dle množství masa. Maso vložím do marinády a nechám odležet 2hod, může…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ – OPRAVDU SKVĚLÝ

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ – OPRAVDU SKVĚLÝ

Potřebné ingredience

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce škrob. moučky, sůl, pepř, 2 kostky bujónu , 1feferonka, 0,75-1 l vody

Postup přípravy

Postup:
Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat. Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu. Dát vše do pekáče, lepší je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra narychlo

Vepřová játra narychlo

Potřebné ingredience

vepřová játra cibule hl. mouka worcestr sůl pepř sádlo máslo hořčice

Postup přípravy

Játra naklepeme, nařízenem na krajích, opepříme a poprášíme hl. moukou. Dáme na rozpálené sádlo opéct z obou stran. Pokapeme worcestrem. Přidáme cibuli na kolečka. K tomu kousek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na 52 způsobů

Kotlety na 52 způsobů

Potřebné ingredience

Toto mi přišlo mailem, tak to třeba bude někomu inspirací

Postup přípravy

1. Děčínský kotlet
Pro osobu - 150g vepřové pečeně, 15g oleje, 10g másla, 10g šunky, 10g kapie, 1/3 vejce, 15g nakládaných žampiónů, 50g 33% smetany, 0,1 dl bílého vína, mletý…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso podle Michala Davida

Maso podle Michala Davida

Potřebné ingredience

Ingredience 3/4 kg vepřové kýty nebo kuřecích řízků, 3 vejce, 2 lžíce solamylu, 1,5 lžíce maggi, 1,5 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky worchestrové omáčky, trochu chilli, 8 - 10 stroužků česneku

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Ostatní suroviny smícháme. Do této směsi namáčíme řízky a skládáme do misky nebo jiné nádoby. Zbytkem marinády je zalijeme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kýty, 2 vejce , 4lžíce strohaného sýra , citrónová šťáva , sůl , pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,opepříme a pokapeme citrónem.Necháme chvíli odležet.Jemně nastrouháme sýr smícháme s rozšlehanými vejci,plátky ve směsi namáčíme a smažíme v rozpáleném…

Zobrazit více...

Kategorie