ZAPÉKANÉ KOTLETKY
Potřebné ingredience
KOTLETY,ANGLICKÁ SLANINA(ASI 20DKG),2XŠLEHAČKA,ŠUNKOVÝ SALÁM(ASI 20DKG),TŘI MALÉ SKLENICE LEČA,(JESTLI MÁTE MOŽNOST KOUPIT TOMPU TAK TA JE LEPŠÍ,ALE JÁ UŽ JÍ NEDOKÁŽU SEHNAT ) A 20DKG TVRDÉHO SÝRA
Postup přípravy
Kotlety nakrájíme na plátky nklepeme osolíme a opepříme.Dáme do pekáče a poklademe plátky šunkovým salámem na to dáme lečo a přikryjeme angl.slaninou.Na konec nastrouháme sýr a…
PLNĚNÉ ŘÍZKY..velice jednoduché a efektní
Potřebné ingredience
vepř.maso na řízky,
cibule,hořčice plnotuč.,
vejce,hl.mouka,strouhanka,
olej
Postup přípravy
vepř.plátky naklepeme,osolíme a opepříme.
potřeme hořčicí
poklademe nakrájenou cibulí
přeložíme a obalíme v trojobalu jako klasický řízek..přichytíme párátky
smažíme…
MARINOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA
Potřebné ingredience
asi 1kg vepřových žebírek,100ml kečupu,100ml oleje,4 lžíce medu,4 lžíce sojové omáčky,1 lžička octa,1jemně nastrouhaná cibule,4stroužky česneku,chilli koření,sůl,1lžička drceného pepře,1 lžička drceného koriandru(nemusí být)
Postup přípravy
Žebírka vložte do vroucí osolené vody a asi tak 15minut vařte,poté vyndejte a nechte schladnout a poté dejte do misky.
V jiné misce si smíchejte kekečup,70ml oleje,med,sojovou…
vepřová kýta po japonsku
Potřebné ingredience
vepřová kýta 750g, na naložení - vejce, vorchestrová omáčka, sojová omáčka, trocha oleje, sůl, pepř, kari koření
na druhý den - červená paprika, hlávkové zelí, zelený porek, cibule
Postup přípravy
masíčko si naložíme, a necháme přes noc v lednici.
Druhý den dáme na cibulku maso, mezitím si v konvici dáme vařit vodu, nakrouháme bílé zelí, to v míse zalejeme vařící vodou,a…
LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY
Potřebné ingredience
4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme…
ROŠŤÁCI
Potřebné ingredience
2 vejce
1 1/2 lžičky soli, pepře,
3 lžičky Maggi,
3 lžičky wortčestru,
2 lžičky hořčice pl.,
2 lžičky solamylu
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady a naklepané kotlety do tohoto sosu namarinujeme. Necháme nejméně 2 hodiny proležet - nejlépe do druhého dne. Pak kotleky upečeme na pánvi a podáváme s …
Kotlety na hermelínu
Potřebné ingredience
2 ks hermelín, 4 kotlety, 10 dkg krájená anglická slanina, 2 cibule, 10 dkg měkký salám, ohnivzdorná mísa ( pekáček)
Postup přípravy
kotlety ( kýta) naklepat, osolit, opepřit
připravit mísu - nevymazávat !!!!
na dno mísy plátky angl. slaniny, na to nakrájenou na proužky cibuli, na to pokládat na plátky…
Vepřová pikantní směs v alobalu! Pikantní a pálivé!
Potřebné ingredience
500 g vepřové plece či kýty, 2 nohy klobásy (jakékoliv) či 4 nohy párků, 1 lahev sterilované zeleniny Moravanka, 2 pol. lžíce oleje, 2 pol. lžíce worchestr. omáčky, 2 menší cibule, 1 zelená či červená paprika, 3 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, alobal!
Příloha brambory, hranolky!
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky, párky či klobásu na kolečka, ostatní zeleninu (cibuli, papriku + okurky z Moravanky)též nakrájíme. Do směsi lze přidat i trošku láku s fefernonkou, ale…
MASO DVOU BAREV
Potřebné ingredience
250 g vepřové kýty
250 g kuřecích prsou
2 vejce
50 g škrobové moučky
sůl
vegeta
mletý zázvor ,kari
sladká paprika
česnek
cukr
olej
sterilovaná červená kapie,sojovka,b. víno
Postup přípravy
Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky. Vepřové naložíme do směsi z vajec, škrobové moučky, zázvoru, papriky, soli a vegety, kuřecí maso naložíme stejně, jen s jiným…
Zatloukané řízky se smetanou
Potřebné ingredience
vepřové řízky dle počtu strávníků,strouhanka,vejce asi tolik jako na klasik.trojobal ,šlehačka dle množství rízků.Samozřejmě sůl.
Postup přípravy
Řízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte máslem…