Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ZAPÉKANÉ KOTLETKY

ZAPÉKANÉ KOTLETKY

Potřebné ingredience

KOTLETY,ANGLICKÁ SLANINA(ASI 20DKG),2XŠLEHAČKA,ŠUNKOVÝ SALÁM(ASI 20DKG),TŘI MALÉ SKLENICE LEČA,(JESTLI MÁTE MOŽNOST KOUPIT TOMPU TAK TA JE LEPŠÍ,ALE JÁ UŽ JÍ NEDOKÁŽU SEHNAT ) A 20DKG TVRDÉHO SÝRA

Postup přípravy

Kotlety nakrájíme na plátky nklepeme osolíme a opepříme.Dáme do pekáče a poklademe plátky šunkovým salámem na to dáme lečo a přikryjeme angl.slaninou.Na konec nastrouháme sýr a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ ŘÍZKY..velice jednoduché a efektní

PLNĚNÉ ŘÍZKY..velice jednoduché a efektní

Potřebné ingredience

vepř.maso na řízky,
cibule,hořčice plnotuč.,
vejce,hl.mouka,strouhanka,
olej

Postup přípravy

vepř.plátky naklepeme,osolíme a opepříme.
potřeme hořčicí
poklademe nakrájenou cibulí
přeložíme a obalíme v trojobalu jako klasický řízek..přichytíme párátky
smažíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MARINOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA

Potřebné ingredience

asi 1kg vepřových žebírek,100ml kečupu,100ml oleje,4 lžíce medu,4 lžíce sojové omáčky,1 lžička octa,1jemně nastrouhaná cibule,4stroužky česneku,chilli koření,sůl,1lžička drceného pepře,1 lžička drceného koriandru(nemusí být)

Postup přípravy

Žebírka vložte do vroucí osolené vody a asi tak 15minut vařte,poté vyndejte a nechte schladnout a poté dejte do misky.
V jiné misce si smíchejte kekečup,70ml oleje,med,sojovou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřová kýta po japonsku

vepřová kýta po japonsku

Potřebné ingredience

vepřová kýta 750g, na naložení - vejce, vorchestrová omáčka, sojová omáčka, trocha oleje, sůl, pepř, kari koření
na druhý den - červená paprika, hlávkové zelí, zelený porek, cibule

Postup přípravy

masíčko si naložíme, a necháme přes noc v lednici.
Druhý den dáme na cibulku maso, mezitím si v konvici dáme vařit vodu, nakrouháme bílé zelí, to v míse zalejeme vařící vodou,a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ROŠŤÁCI

ROŠŤÁCI

Potřebné ingredience

2 vejce
1 1/2 lžičky soli, pepře,
3 lžičky Maggi,
3 lžičky wortčestru,
2 lžičky hořčice pl.,
2 lžičky solamylu

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady a naklepané kotlety do tohoto sosu namarinujeme. Necháme nejméně 2 hodiny proležet - nejlépe do druhého dne. Pak kotleky upečeme na pánvi a podáváme s …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na hermelínu

Kotlety na hermelínu

Potřebné ingredience

2 ks hermelín, 4 kotlety, 10 dkg krájená anglická slanina, 2 cibule, 10 dkg měkký salám, ohnivzdorná mísa ( pekáček)

Postup přípravy

kotlety ( kýta) naklepat, osolit, opepřit
připravit mísu - nevymazávat !!!!
na dno mísy plátky angl. slaniny, na to nakrájenou na proužky cibuli, na to pokládat na plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pikantní směs v alobalu! Pikantní a pálivé!

Vepřová pikantní směs v alobalu! Pikantní a pálivé!

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece či kýty, 2 nohy klobásy (jakékoliv) či 4 nohy párků, 1 lahev sterilované zeleniny Moravanka, 2 pol. lžíce oleje, 2 pol. lžíce worchestr. omáčky, 2 menší cibule, 1 zelená či červená paprika, 3 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, alobal!
Příloha brambory, hranolky!

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, párky či klobásu na kolečka, ostatní zeleninu (cibuli, papriku + okurky z Moravanky)též nakrájíme. Do směsi lze přidat i trošku láku s fefernonkou, ale…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASO DVOU BAREV

MASO DVOU BAREV

Potřebné ingredience

250 g vepřové kýty
250 g kuřecích prsou
2 vejce
50 g škrobové moučky
sůl
vegeta
mletý zázvor ,kari
sladká paprika
česnek
cukr
olej
sterilovaná červená kapie,sojovka,b. víno

Postup přípravy

Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky. Vepřové naložíme do směsi z vajec, škrobové moučky, zázvoru, papriky, soli a vegety, kuřecí maso naložíme stejně, jen s jiným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zatloukané řízky se smetanou

Zatloukané řízky se smetanou

Potřebné ingredience

vepřové řízky dle počtu strávníků,strouhanka,vejce asi tolik jako na klasik.trojobal ,šlehačka dle množství rízků.Samozřejmě sůl.

Postup přípravy

Řízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte máslem…

Zobrazit více...

Kategorie