Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety s kari omáčkou

Vepřové kotlety s kari omáčkou

Potřebné ingredience

vepřové kotlety nebo kýta, může být i plec * pepř * olej * NA OMÁČKU: 1 vrchovatá lžíce hl. mouky * 12% smetana 200 ml * kari * šunka na kostičky * kešu oříšky * sůl * vařené vejce na ozdobu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, opepříme, zalejeme olejem a necháme přes noc uležet.
Osmažíme je na oleji a dáme stranou (nebo 10-30 minut dusíme, dle druhu masa).
Do výpeku přilijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky naruby

Řízky naruby

Potřebné ingredience

vepřové maso ( tolik kolik jich k obědu chcete ), může být i kuřecí maso, strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, kostka Masoxu, cibule, anglická slanina na plátky, olej na smažení a trocha vody.

Postup přípravy

Řízky na klepeme a osolíme, potřeme prolisovaným česnek. Takto připravené řízky obalíme ve strouhance a poté v rozšlehaném vajíčku. Pečeme na rozpáleném oleji do zlatova. Takto si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rozsypané španělské ptáčky

Rozsypané španělské ptáčky

Potřebné ingredience

vepř. plátky, hořčice, cibule, žqmpiony, párek, vejce natvrdo, okurky kyselé, hl. mouka

Postup přípravy

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme osolené opepřené a hořčicí potřené vepřové plátky. Pak přidáme žampiony, podlijeme vodou a dusíme doměka.
Pak přidáme na kousky nakrájené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nadívaná vepřová pečeně-JEDNODUCHÉ!!RYCHLÉ!! VELMI DOBRÉ!!

Nadívaná vepřová pečeně-JEDNODUCHÉ!!RYCHLÉ!! VELMI…

Potřebné ingredience

1,5kg Vepř.pečeně s kostí,plát.sýr,šunka,cibule,anglická slanina na plát.,plnotučná hořčice,kečup,sádlo(nemusí být) masový vývar na podlití,sůl a koření Gyros

Postup přípravy

Postup:

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ďábelský bůček

Ďábelský bůček

Potřebné ingredience

libový bůček, cibule, sůl, celý pepř, česnek, mletá paprika, mleté čili koření, feferonky, kozí rohy

Postup přípravy

Bůček vaříme v osolené vodě spolu s cibulí a pár kuličkami celého pepře. Když je měkký, hned zatepla prošpikujeme feferonkami a kozími rohy-ze všech stran. Dáme vystydnout. Z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané vepřové řízky

Zapékané vepřové řízky

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky,2 vejce,strouhanka,mletý černý pepř,3/4hrnkusmetany,1 cibule,sůl(vegeta),olej

Postup přípravy

Řízky osolíme,jemně poprášíme mletým pepřem a naklepeme na strouhance.Potom je obalíme v rošlehaných vejcích a usmažíme na rozehřátém oleji z obou stran.Částí oleje vymažeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
TACO

TACO

Potřebné ingredience

Mleté maso, sůl, grilovací koření, chilli, bylinky dle chuti,cibule, sýr eidam, syrové zelí

Postup přípravy

Jemně mleté maso podle chuti osolíme a okořeníme a dáme smažit na zpěněnou cibulku až se maso začne úplně rozdrobovat. Mezitím si připravíme tenké palačinky, nakrouháme najemno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

Potřebné ingredience

500 g mletého masa * 2 cibule * 2 stroužky česneku * jeden a 1/2 až 2 sáčky kysaného zelí * 1 sáček rýže (125 g) * 2 nožičky klobásy - papriková * drcený kmín * mletá paprika * sůl * pepř * zakysaná smetana + sladká smetana (12%) - po jednom kelímku************** množství je do pekáče o velikosti 20x33x5 cm

Postup přípravy

Ze zelí slijeme nálev, osmažíme na oleji jednu cibulku s trochou mleté papriky, přidáme zelí, kmín a dáme na 10 minut dusit.
Mezitím osmažíme druhou cibulku na pánvi, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roláda EŇO - ŇUŇO

Roláda EŇO - ŇUŇO

Potřebné ingredience

1 kg bůčku, 8 vajec, 8 lžic strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vegety, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky soli, česnek 3 stroužky (rozdrcené)

Postup přípravy

Bůček pokrájíme na kostky o velikosti 1,5x1,5 cm a smícháme se všemi přísadami. Tímto naplníme umělé střevo (používáno na tlačenky) a vaříme 2 hodiny. Po uvaření necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játra po čínsku

Játra po čínsku

Potřebné ingredience

300 g jater (vepřová nebo drůbeží)* 1 pórek* 3 stroužky česneku * solamyl * voda * vegeta * sušený nebo čerstvý zázvor * drcený kmín * 1 červená nebo žlutá paprika * cca 4 lžíce sojová omáčka

Postup přípravy

Játra omyjeme, nakrájíme na nudličky, promícháme se solamylem a trochou vody.
Opečeme je na rozpáleném oleji, dokud se nezačnou od sebe oddělovat (cca 5 minut). Potom přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie