Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané Kotlety

Zapékané Kotlety

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety, cibuli, anglickou, hořčici, sýr, olej, mletou papriku, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci nebo pánvici (později šoupneme do trouby)…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené vepřové kotlety

Zapečené vepřové kotlety

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta, sůl, pepř, sladká paprika, tvrdý sýr, rajčata, cibule, kečup, petrželka, plátky uzenýho nebo špeku.

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, opíct na oleji, naskládat do pekáčku. Na maso dát plátek špeku nebo uzenýho, pokapat kečupem, dát petrželku, cibuli a rajčata, zasypat sýrem a dát…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta na celeru

Kotleta na celeru

Potřebné ingredience

vepřové maso,v receptu,který mám od své pratetý,je kotleta,ale dělám i z krkovice.celer kupuju ve skleničce od Hamé kostký, v nálevu zdá se mi míň aromatcký,což nám výhovuje.,cibule,máslo,pepř,olej tvrdý sýr na strouhání.

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,opepříme a zakapeme olejem,pak necháme hodinu odležet,kdýž spěcháte a odležet nenecháte,nic se neděje............maso výskládáme do pekáčku a v kastrolku na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Utopené buřty (utopenci)

Utopené buřty (utopenci)

Potřebné ingredience

Základem je koupit kvalitní buřty (na litr nálevu cca 10 kusů), nebo chcete-li špekářky, hlavní je aby obsahovaly co největší podíl masa na úkor sojových bílkovin, škrobů a jiných blevajzových šidítek, 250ml 8 procentního octa, original Dijonskou hořčici zn. Amora, menší žlutou cibulku, bobkový list, 5 kuliček nového koření, čajovou lžičku soli, 2 polévkové lžíce cukru, 10 kuliček celého pepře a kdo chce může přidat špetku mletého pepře, já ho nedávám..

Postup přípravy

Jednotlivé, slupky zbavené buřtíky podélně rozkrojíme jakoby napůl, ale z druhé strany nedokrojíme. Uvnitř nejdřív pomažeme hořčicí a pak do nich vložíme na poloviční plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová konzerva

Domácí vepřová konzerva

Potřebné ingredience

1kg plece, 0,5kg bůčku s kůží, sůl, voda

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kousky, kůži z bůčku seřízneme a nakrájíme (podle počtu sklenic). Mao napěchujeme do umytých sklenic, navrch dáme kousek kůže a sůl (menší sklenice asi 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Potřebné ingredience

Cca 1kg kýty 20g soli 5g pragandy lžička moučkového cukru 100ml studené vody

Postup přípravy

Omytou kýtu dobře očistíme. Zbavíme případného tuku. Pokrájíme na malé kostky a dáme do mísy.
Přisypeme sůl, pragandu, cukr a dobře prohněteme. Postupně přiléváme vodu. Hněteme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

1 kg hodně libového bůčku s kůží nebo bůček napůl s pleckem *** 1,9 dkg mořské soli ***1 kávovou lžičku cukru= 2 g, cukr je na barvu ,lžíci vody do každé skleničky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v zeleninovém sosíku

Maso v zeleninovém sosíku

Potřebné ingredience

Krkovička, ale může být jakékoliv maso, sůl, pepř, nebo steakové koření, česnek 3 stroužky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, rajčatové pyré nebo dobrý kečup, Kunovjanka bez nálevu, kremžská hořčice 2 lžíce, 1-2 dcl vody.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky okořeníme, očesnekujeme, zakápneme olejem, posypeme cibulí a zalijeme rajčatovým pyré s hořčicí a necháme odpočinout v ledničce, nejlépe přes noc. Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gulas ala segedin

Gulas ala segedin

Potřebné ingredience

- 1 kg bocika, aj neudeneho - 800 g kyslej kapusty, ak je vela vody, tak trochu zliat - 400 ml sladkej smotany a 400 ml slahackovej smotany - 1 velka cibula, 3 struciky cesnaku - koreniny : cierne korenie, kmin, bobkovy list, cervena paprika, niekolko guliciek jalovca jemne naklepnutych

Postup přípravy

Cibulu nakrajame na drobno a dame dusit do sklovita na troche oleja alebo masti. Po chvili pridame na platky nakrajany cesnak a dalej dusime na nizkej teplote.
Pridame na kocky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kedlubnové maso na bazalce-děkuji Bibince

Kedlubnové maso na bazalce-děkuji Bibince

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového masa(použila jsem vykostěné koleno), 2 větší kedlubny, kus pórku, 3 cibule, 1 větší mrkev, olej, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku bazalky, kmín, pepř, sůl a 1 lahůdková cibulka

Postup přípravy

Postup
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie