Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Královské vepřové nudličky

Královské vepřové nudličky

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa, 60 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 cibule, 100 g žampionů - mohou být i konzervované, 4 stroužky česneku, 150 g kapie, 2 lžíce kečupu

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, dále osolené, opepřené, na nudličky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách-DĚKUJI BIBINCE

Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách-DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g krkovice s kostí, 2 cibule, 200 g hub(měla jsem mražené hřibovité), 200 g fazolek, 1-2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sádla(nebo olej), 2 lžíce hladké mouky na zahuštění a ještě na obalení, pepř, sůl.

Postup přípravy

Postup
Krkovici si vykostíme a použijeme na šťávu dušenim, maso krájet na menší plátky, cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme jí na sádle(oleji) do jemně hněda. Plátky masa si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené brambory s vepřovou konzervou

Zapečené brambory s vepřovou konzervou

Potřebné ingredience

500g brambor, 1 vepřová konzerva, cibule, půl skleničky naložené míchané sladkokyselé zeleniny ( skládá se z kukuřice, papriky, zelí..dá se koupit v Penny a v Tescu). trocha olivového oleje, sýr na srouhání, sůl, pepř dle chuti.

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme ve vroucí vodě, necháme vychladnout a přes sítko na brambory je protlačíme do zapékací mísy. Na pánvi nahřejeme olej, vložíme pokrájenou cibuli necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá vepřová kýta

Šťavnatá vepřová kýta

Potřebné ingredience

1kg vepřové kýty,1 bílej :-)) jogurt,1 majoneza ve vaničce,4 stroužky česneku,sůl,pepř,2 lžičky mleté sladké papriky,2 lžičky polévkového koření,3 lžíce tekutého koření klasik

Postup přípravy

Stroužky česneku prolisujeme,přídáme všechny suroviny a metličkou spojíme.
Do této marinády naložíme naklepané maso a necháme do druhého dne odležet a pak už jen smažíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
RYCHLÉ KOTLETKY

RYCHLÉ KOTLETKY

Potřebné ingredience

Kotlety, sůl pepř, cibule, sýr na strouhání, strouhanku a máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a naskládáme do pekáče, posypeme na drobno nakrájenou cibulí, zalijeme vodou, aby bylo maso potopené, posypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta v bešamelu

Kýta v bešamelu

Potřebné ingredience

¾ kg vepřové kýty, 150 g žampionů (když nebudou čerstvé, je možné dát i sterilované), 1 cibule, 1 lžíce másla, ½ l mléka, 2 lžíce hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 150 g nastrouhaného tvrdého sýra (např. eidam), olej, sůl

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, žampióny na kousky, osolíme a vše dáme do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme bešamelem a pečeme v troubě při 200 oC cca 1 hod až je maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na mrkvi

Vepřové na mrkvi

Potřebné ingredience

vepřové maso, mrkve, cibule, sůl, pepř, kmín, hl. mouku na zahuštění

Postup přípravy

Osmažíme cibuli, maso, dál přidáme na osmažení nakrájenou mrkev, dochutíme, zalijeme vodou a necháme dusit.
Po změknutí masa a mrkve zahustíme, případně dochutíme a můžeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec alá líčka

Vepřová plec alá líčka

Potřebné ingredience

cca 1 kg vepř. plece, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, jalovec, sůl, pepř, tymián, cca 250ml červeného vína, 1 lžíci šípkového džemu (či rybízovou marmeládu), lžíce celozrnné mouky

Postup přípravy

Na oleji orestuji větší kostky masa, vyjmu, na výpeku orestuji na hrubo nastrouhanou zeleninu, pak přidám na jemno nakrájenou cibuli, když je vše voňavé, vrátím maso, podliji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na hořčici

Vepřové na hořčici

Potřebné ingredience

vepřové plecko nebo ramínko (asi 1 - 1,5 kg) 2 velké cibule olej mletý kmín, mletá sladká paprika plnotučná hořčice (asi 3 PL) polohrubá mouka a mléko na zahuštění (místo mléka možno i voda) sůl

Postup přípravy

Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme vepřové maso vcelku opečeme po…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta na moravance

Kotleta na moravance

Potřebné ingredience

8 plátků kotlety 2 sklenice moravanky 1 šlehačka sůl pepř jako příloha je rýže - pro nás nejlepší

Postup přípravy

Ze zelenin slejem nálev, pokud máme malé děti, nebo nemáte rádi ostré, vyjměte feferonky, ...cibulky a okurky pokrájejte na kousky
kotlety naklepeme, osolíme a opepříme
do…

Zobrazit více...

Kategorie