Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Břeclavské řízky-DĚKUJI MARTINCE72

Břeclavské řízky-DĚKUJI MARTINCE72

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g vepřové kýty 100g anglické slaniny 3 sterilované sladkokyselé okurky 1 cibule plnotučná hořčice 1-2 PL kečupu sádlo hladká mouka sůl, pepř

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa, 4 kyselé okurky, 2 uvařená vejce, 2 tenké párky, 3 lžíce plnotučné hořčice, cibule, 1 masox, lžička červené papriky, sůl, pepř, instantní jíška.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Poté opečeme na pávni do hněda s cibulkou. Přendáme do papiňáku, přidáme hořčici, mletou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedín jako od babičky :-)

Segedín jako od babičky :-)

Potřebné ingredience

půl až třičtvrtě kila vepřového (třeba plec), trocha sádla (pokud nemáte rádi sádlo, můžete vyměnit za máslo :-)), voda na podlévání (někdo podlívá i vývarem a to je hodně mňam, ale voda stačí), dvě až tři cibule, půl kila kysaného zelí (my kupujeme v pytlíčku,) 2PL sladké mleté papriky (vrchovaté), 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 1PL hladké mouky, kelímek smetany, kmín, sůl a pepř

Postup přípravy

Cibulku jsem si nakrájela na jemno a osmahla na sádle, pak přidala maso nakrájené na kostičky, posolila posypala paprikou, zamíchala a počkala, až se to všechno pěkně zatáhne a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LABUŽNICKÁ ZAPEČENÁ KRKOVICE- NIKDO NEPOHRDNE  :)

LABUŽNICKÁ ZAPEČENÁ KRKOVICE- NIKDO NEPOHRDNE :)

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovičky, 4-6 stroužků česneku, sů,l máslo na vymazán,í 1 velká cibule NA MARINÁDU: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 50 ml vody

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji, žampionech a v zeleném pepři

Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji,…

Potřebné ingredience

4 větší kotlety, 10 menších žampionů, 100 g sušených rajčat v oleji, 3 lžíce oleje z rajčat, 5 i více lžic smetany, 3 roztlučené kuličky zeleného pepře a 3 kuličky celého, hladká mouka, sůl.

Postup přípravy

Postup
Kotlety si vykostíme, nakrájíme, naklepáme a po bokách trochu nařízneme, aby se nám nekroutily a pokud budou hodně velké, můžeme je přepůlit, pak si je nasolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a kysaným zelím

Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a…

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky,300ml černého piva, 300ml vývaru,2 lžičky medu,cibule,pepř,sůl,3 str.česneku Na špalíčky:6 středně velkých brambor,1 cibule,100g anglické slaniny,3 vejce asi 3 lžíce hrubé mouky,olej Kysané zelí

Postup přípravy

Maso osolíme,vložíme do misky a zalijeme pivem -necháme marinovat asi 2 hodiny.Pak ho zprudka na oleji opečeme z obou stran- asi 10 min.,maso vyndáme ,do výpeku dáme nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené koleno na černém pivě

Uzené koleno na černém pivě

Potřebné ingredience

Uzené vepřové koleno, 1 velké cibule, cca 0,5l černého piva, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, popřípadě voda

Postup přípravy

Maso dáme do menšího pekáče / hrnce vhodného do trouby tak, aby kolem sebe mělo co nejméně prostoru. Cibuli nakrájíme na větší kostky a nasypeme okolo masa, přidáme 1 kuličku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí uzená kotleta

Domácí uzená kotleta

Potřebné ingredience

100 % vepřová kotleta, sůl

Postup přípravy

2-3 týdny naložit do láku, poté udit 6 hodin

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra alá svíčková

Vepřová játra alá svíčková

Potřebné ingredience

3/4 kg jater 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou 2 kelímky smetany šlehání 1 cibule nové koření pepř kuličky bobkový list 2 větvičky tymiánu(nebo sušený tymián) kousek másla olej 3PL hladké mouky vývar nebo voda cukr sůl citrónová šťáva

Postup přípravy

Játra si odblaním, omyji, osuším papírovýma utěrkami.
V hrnci rozpálím olej s máslem(jen máslo by se rychle připalovalo,ale je zase jemnější než olej),
opeču játra ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hořčičné kotlety-DĚKUJI ANDREJCE

Hořčičné kotlety-DĚKUJI ANDREJCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 vepřové kotlety 2 větší cibule 3 stroužky česneku 1 kelímek zakysané smetany 1/4 l vývaru 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 2 lžíce zelené petrželky olej sůl barevný pepř

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno.
Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…

Zobrazit více...

Kategorie