Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Chlupaté knedlíky (bosáky) se zelím a pečeným masem

Chlupaté knedlíky (bosáky) se zelím a pečeným masem

Potřebné ingredience

Na bosáky: brambory syrové 8 ks, sůl, vejce, hl. mouka. Ostatní: Zelí naložené nebo čerstvé. Maso vepřové dle chuti.

Postup přípravy

Brambory nastrouháme najemno, slijeme vodu a přidáme sůl, vajíčko a hladkou mouku. Zamícháme.
Zpěníme si cibulku a přidáme povařené zelí, dochutíme solí. Osolené a pokmínované…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ROŠŤÁCI-MÓÓÓC DOBRÉ

ROŠŤÁCI-MÓÓÓC DOBRÉ

Potřebné ingredience

5-7 řízků vepřové kotlety bez kostí.Potřeby na marinádu-2celá vejce,lžička soli,lžička pepře,lžička magi,2lžičky wočestru,1lžíce hořčice,4 stroužky česneku utřít,2lžíce solamylu.

Postup přípravy

Směs řadně rošleháme,platky masa poklademe do kastrůlku(mísy)a zalijeme marinádou a dáme uležet do lednice. Necháme tak 1den,ale stači i přes noc. Přiloha:brambory,kaše,hranolky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
křehké řízky

křehké řízky

Potřebné ingredience

vepřové nebo kuř.maso,bílý jogurt(stačí menší 150g),3stroužky česneku,1 vejce,lžice soj.omáčky,lžíce majoránky,lžíce hořčice pln.,sůl,pepř,strouhanku na obalení.

Postup přípravy

všechny přísady smícháme,maso naporcujeme a naklepeme,vložíme do marinády a pořádně zamícháme.Dáme do lednice do 2 dne.
Maso obalíme ve strouhance(pořádně ji vmáčkneme) a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí uzené

Domácí uzené

Potřebné ingredience

Maso - my jsme zkoušeli bůček a krkovicu a nejvíc nám chutnal bůček. teď budeme zkoušet i koleno, Kousky masa aspoň 1-1,5 velké. menší by se mohly vysušit, sůl - 2dkg na 1 kg masa česnek podle chuti - my dáváme zhruba jednu palicu na jeden cca 1,5 kilový kousek masa, voda, dostatečně velká nádoba, alobal nebo poklička nějaká věc na zatížení - my dáváme bílý talíř který zatížíme vydrhnutým a vyvařeným kamenem

Postup přípravy

Česnek očistím, prolisuju a smíchám se solí. Udělám z toho takovou pastu.
Tuto pastu vmasíruju do omytého a osušeného masa.
Naskládám do kastrolu, zadělám pokličkou nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šunkové rolky, plněné mletým masem.

Šunkové rolky, plněné mletým masem.

Potřebné ingredience

500kg mletého masa, šunka premier,musí být obdelník,nebo čtverec,šlehačka,100g tvrdého sýru hrubě nastrouhaného,tymián,hořčice,kečup,česnek může být. kmín,sůl,pepř,strouhanka.

Postup přípravy

Maso smícháme s trochou strouhanky,přidáme sůl,pepř,kmín,promícháme. Uděláme rolky,které zabalíme do šunky,naskládáme do zapékací mísy,vedle sebe. Smícháme smetanu se lžičkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ledvinky v rýži

Vepřové ledvinky v rýži

Potřebné ingredience

5 ledvinek,mleko, cibulka, pepr, mlety kmin,hrnecek ryze, podravka nebo jine polevkove koreni

Postup přípravy

Den predem si pripravte ledvinky, ktere zbavte kanalku (ja je rozpulim a vykraiím cast ledvinek bez kanalku),protože to musite delat kousek po kousku, tak rovnou budete mit…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZDRAVÝ BŮČEK

ZDRAVÝ BŮČEK

Potřebné ingredience

1kilo a půl bůčku, 250g křenu, 600g bílého jogurtu, sůl.

Postup přípravy

1kilo a půl bůčku bez kosti podélně po jamkách nakrájíme na pásy.Nastrouhaný křen vmícháme do bílého jogurtu. Pásy z bůčku osolíme a namažeme směsí z jogurtu a křenu. Zatočíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou

Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřové kýty, 1 balíček šunkové pěny, 100-150 g tvrdého sýru, 50-100 g anglické slaniny vcelku, 2 cibule, pórek na celou šířku roládového plátu, 1 lahůdkovou cibulku, 1 masox-nemusí být, zázvor, petrželka, hladká mouka na zahuštění, 1 papriku, sádlo na opečení rolády, sůl.

Postup přípravy

Postup
Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po mexicku

Vepřové maso po mexicku

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece,sůl.pepř,olej,ml.paprika,1 velká cibule,2dl vody,3 str.česneku,30 dkg rajčat,1 plechovka fazolí,1 lžíce solamylu+ 1 dl vody na rozmíchání.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostky.Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli,vložíme maso,osolíme ,opepříme,přidáme ml.papriku a orestujeme pak podlijeme vodou,přidáme utřený česnek a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sklářské knedlíky s uzeným masem

Sklářské knedlíky s uzeným masem

Potřebné ingredience

200 g uzeného masa,4 housky,100 g kysaného zelí,3 vejce,3-4 lžíce zakysané smetany,1 lžíce nasekané petrželky,100 g hrubé mouky,1 cibule,50 g slaniny,sůl.

Postup přípravy

Housky a uzené nakrájíme na kostičky,přidáme,vejce,smetanu,mouku,petrželku,překrájené zelí,sůl a vytvarujeme knedlíky.Vaříme v osolené vodě asi 20 minut.Na pánvi osmahneme…

Zobrazit více...

Kategorie