Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ledvinky alla Mmeyerbeer

Vepřové ledvinky alla Mmeyerbeer

Potřebné ingredience

vepřové ledvinky, vepřové sádlo nebo olej, cibule, vajíčka, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Ledviny vypereme ve vařící vodě.Potom je rozkrojíme, močovody, žilky a tuk vykrojíme.

Nakrájíme napříč na tenké plátky a osušíme.

Na sádle či oleji zpěníme cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krušovická krkovice

Krušovická krkovice

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,sůl,pepř,polotučná hořčice,2 velké cibule,2 lžíce sádla.worcestr,asi 5 dkg anglické slaniny,1/4 l krušovického piva/nebo jiného/,1 - 2 lžíce strouhanky,2 str.česneku

Postup přípravy

Plátky naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme utřeným česnekem a hořčicí a na rozpáleném sádle opečeme.Maso vyndáme , ve výpeku opečeme nakrájené cibule a anglickou slaninu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní pivovarské výpečky

Pikantní pivovarské výpečky

Potřebné ingredience

800g pěkně prorostlého bůčku - 400g cibule - 15 stroužků česneku - 4 lžíce kečupu - 300ml piva

Postup přípravy

Bůček jsme nakrájeli na velké kostky,cibuli jsme nasekali nahrubo a česnek jsme nakrájeli na jemné plátky.Přidali jsme kečup,podle chuti sůl,pepř a všechno jsme to zalili pivem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Troubový guláš SUPER!!!!!

Troubový guláš SUPER!!!!!

Potřebné ingredience

1-1,5kg masa může být vepřové i hovězí, nakrájet na kostky(hovězí se připravuje déle a dává se více vody),3-4 cibule nakrájet na drobno,5 stroužků česneku nasekat,2lžičky gulášového koření,3lžičky sl.papriky,1lžička pálivé papriky,3polévkové lžíce solamylu,2kostky masoxu,rajčatový protlak,sůl podle potřeby,0,75l až 1l vody,podle chuti můžeme přidat papriku a kozí rohy sterilizovan opláchnuté a nakrájené,

Postup přípravy

,Vše vložíme do pekáče , zalijeme vodou přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250 stupnu,pečeme (vepřové 1hod) a (hovězí 1,5 hod.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékaná kotleta s cibulkou a smetanou

Zapékaná kotleta s cibulkou a smetanou

Potřebné ingredience

1 kg vepřových kotlet s kostí • sůl • pepř • olej • 3 velké cibule • 300ml smetany na šlehání • bazalka

Postup přípravy

1 kg vepřových kotlet s kostí jme očistili,osolili,posypali čerstvě drceným pepřem a pěkně rychle orestovali na pánvi s rozpáleným tukem.Když začínaly dostávat barvu,přihodili…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZBOJNICKÁ KRKOVIČKA PRO LABUŽNÍKY

ZBOJNICKÁ KRKOVIČKA PRO LABUŽNÍKY

Potřebné ingredience

NA 4 PORCE-4 PLÁTKY KRKOVIČKY,1 CIBULE,4 ŽAMPIONY,1 ČERVENÁ PAPRIKA,20DKG UZENÉHO SÝRA/NE JINÉHO),SŮL,PEPŘ

Postup přípravy

PLÁTKY MASA NAKLEPEME,OSOLÍME,OPEPŘÍME,OBALÍME V MOUCE A NA PÁNVIČCE OPEČEME Z OBOU STRAN. PAK VLOŽÍME DO PEKÁČKU A NA VÝPEKU PO MASE OSMAHNEME NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU,NA…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

500g vepřového masa,olej,2stroužky česneku ,sůl,pepř,1cibule,lžíce másla,hl.mouka,masox,sojová omáčka 1 lžička.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky,naklepeme, osolíme a opepříme obalíme v hl.mouce a dáme péct na rozpálený olej na pánvičce..zprudka opečeme.Po-té maso vyndáme na talíř a přidáme 1 cibul…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ

VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ

Potřebné ingredience

Ingredience: vepřová panenka - ideální velikost 350-400 g, anglická slanina (tenké, podlouhlé plátky) 120-150 g, sůl, pepř, krystalový cukr, hořčice dijonského typu, tuk na vymazání formy

Postup přípravy

Postup přípravy: Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vrabci v protlaku

Vrabci v protlaku

Potřebné ingredience

vepřové plecko: 500 g ,kmín: špetka ,sůl: špetka ,pepř: špetka ,olej na smažení: 20 ml ,cukr krupice: 1 lžička, protlak rajčatový: 1, česnek: 1 stroužek

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme kmín a maso chvíli restujeme na rozpáleném oleji na pánvi.
Krok 2:
Potom je přendáme do pekáče a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na žampionech

Vepřové plátky na žampionech

Potřebné ingredience

600g vepřového masa (kýta, krkovice), 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, trochu olivového oleje, sůl, pepř, kari, 1 vetší plechovka žampionů, instantní jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kari z obou stran. V papiňáku necháme rozehřát tuk, maso opečeme z obou stran a zalijeme vodou. Vaříme v papiňáku asi 30 min…

Zobrazit více...

Kategorie