Vepřové ledvinky alla Mmeyerbeer
Potřebné ingredience
vepřové ledvinky, vepřové sádlo nebo olej, cibule, vajíčka, sůl, pepř, petrželka
Postup přípravy
Ledviny vypereme ve vařící vodě.Potom je rozkrojíme, močovody, žilky a tuk vykrojíme.
Nakrájíme napříč na tenké plátky a osušíme.
Na sádle či oleji zpěníme cibulku…
Krušovická krkovice
Potřebné ingredience
4 plátky z krkovičky,sůl,pepř,polotučná hořčice,2 velké cibule,2 lžíce sádla.worcestr,asi 5 dkg anglické slaniny,1/4 l krušovického piva/nebo jiného/,1 - 2 lžíce strouhanky,2 str.česneku
Postup přípravy
Plátky naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme utřeným česnekem a hořčicí a na rozpáleném sádle opečeme.Maso vyndáme , ve výpeku opečeme nakrájené cibule a anglickou slaninu…
Pikantní pivovarské výpečky
Potřebné ingredience
800g pěkně prorostlého bůčku - 400g cibule - 15 stroužků česneku - 4 lžíce kečupu - 300ml piva
Postup přípravy
Bůček jsme nakrájeli na velké kostky,cibuli jsme nasekali nahrubo a česnek jsme nakrájeli na jemné plátky.Přidali jsme kečup,podle chuti sůl,pepř a všechno jsme to zalili pivem…
Troubový guláš SUPER!!!!!
Potřebné ingredience
1-1,5kg masa může být vepřové i hovězí, nakrájet na kostky(hovězí se připravuje déle a dává se více vody),3-4 cibule nakrájet na drobno,5 stroužků česneku nasekat,2lžičky gulášového koření,3lžičky sl.papriky,1lžička pálivé papriky,3polévkové lžíce solamylu,2kostky masoxu,rajčatový protlak,sůl podle potřeby,0,75l až 1l vody,podle chuti můžeme přidat papriku a kozí rohy sterilizovan opláchnuté a nakrájené,
Postup přípravy
,Vše vložíme do pekáče , zalijeme vodou přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250 stupnu,pečeme (vepřové 1hod) a (hovězí 1,5 hod.
…
Zapékaná kotleta s cibulkou a smetanou
Potřebné ingredience
1 kg vepřových kotlet s kostí • sůl • pepř • olej • 3 velké cibule • 300ml smetany na šlehání • bazalka
Postup přípravy
1 kg vepřových kotlet s kostí jme očistili,osolili,posypali čerstvě drceným pepřem a pěkně rychle orestovali na pánvi s rozpáleným tukem.Když začínaly dostávat barvu,přihodili…
ZBOJNICKÁ KRKOVIČKA PRO LABUŽNÍKY
Potřebné ingredience
NA 4 PORCE-4 PLÁTKY KRKOVIČKY,1 CIBULE,4 ŽAMPIONY,1 ČERVENÁ PAPRIKA,20DKG UZENÉHO SÝRA/NE JINÉHO),SŮL,PEPŘ
Postup přípravy
PLÁTKY MASA NAKLEPEME,OSOLÍME,OPEPŘÍME,OBALÍME V MOUCE A NA PÁNVIČCE OPEČEME Z OBOU STRAN. PAK VLOŽÍME DO PEKÁČKU A NA VÝPEKU PO MASE OSMAHNEME NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU,NA…
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU
Potřebné ingredience
500g vepřového masa,olej,2stroužky česneku ,sůl,pepř,1cibule,lžíce másla,hl.mouka,masox,sojová omáčka 1 lžička.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky,naklepeme, osolíme a opepříme obalíme v hl.mouce a dáme péct na rozpálený olej na pánvičce..zprudka opečeme.Po-té maso vyndáme na talíř a přidáme 1 cibul…
VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ
Potřebné ingredience
Ingredience: vepřová panenka - ideální velikost 350-400 g, anglická slanina (tenké, podlouhlé plátky) 120-150 g, sůl, pepř, krystalový cukr, hořčice dijonského typu, tuk na vymazání formy
Postup přípravy
Postup přípravy: Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí…
Vrabci v protlaku
Potřebné ingredience
vepřové plecko: 500 g ,kmín: špetka ,sůl: špetka ,pepř: špetka ,olej na smažení: 20 ml ,cukr krupice: 1 lžička, protlak rajčatový: 1, česnek: 1 stroužek
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme kmín a maso chvíli restujeme na rozpáleném oleji na pánvi.
Krok 2:
Potom je přendáme do pekáče a…
Vepřové plátky na žampionech
Potřebné ingredience
600g vepřového masa (kýta, krkovice), 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, trochu olivového oleje, sůl, pepř, kari, 1 vetší plechovka žampionů, instantní jíška
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kari z obou stran. V papiňáku necháme rozehřát tuk, maso opečeme z obou stran a zalijeme vodou. Vaříme v papiňáku asi 30 min…