Pečená krkovička prokládaná uzenou kotletou na…
Potřebné ingredience
1/2 kgKrkovička,1/2kg uzená kotletka,1 velká cubule 3 stroužky česneku,mrkev,petržel celer,na kostičky ,bobkový list2 ks.,sůl,pepř,Gyros koření olej.
Postup přípravy
Osmahneme cibuli se zeleninou na oleji,poklademe plátky krkovičky okořeněné a potřené česnekem.Mezi každý plátek krkovičky proložíme plátkem předvařené uzené kotletky.Všechny…
Vepřová roláda
Potřebné ingredience
vepřové maso,šunku,vajíčka 4ks,porek,párek nebo klobáska,steril. okurek,červená paprika,hořčice,sůl,pepř,česnek asi 4 str.
Postup přípravy
jakékoliv vepřové maso (řízky) rozklepeme na tenko,rozložíme na potravinovou folii kvůli rolování,maso se překládá přes asi tak 1cm aby se roládka nerozjela,osolíme,opepříme a…
PEČENÉ OVAROVÉ KOLENO
Potřebné ingredience
1 vepřové koleno,voda,10 kuliček pepře,5 kuliček nového koření,1 lžíce soli,5 bobkových listů,5 stroužků česneku,2 cibule
Postup přípravy
Koleno omyjeme,dáme do velkého kastrolu s vodou,kořením,solí.Vaříme pomalu asi 2 hodiny(dle velikosti kolena).poté necháme v teplém vývaru vychladnout.
Vychladlé koleno…
Roláda z vepřové panenky plněná mozzarelou a sušenými…
Potřebné ingredience
panenka, mozzarela, sušené rajčata, bazalkové pesto, provensálské bylinky (nebo jiná směs bylinek v mlýnku), olivový olej, kysaná smetana polenta, olivový olej
Postup přípravy
1. panenku podélně rozřízneme, rozklepeme na větší plát, který potřeme pestem, poklademe sušenými rajčaty a plátky mozzarely, svineme, zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a…
Lahodné kotletky
Potřebné ingredience
4 ks vepřových kotlet bez kosti olej na smažení, na marinádu : 2 celá vejce 2 lžíce solamilu 1/2 lžíce majoránky 2 lžíce polévkového koření Klasik 1 lžička soli 1 lžička sladké papriky 1 lžička Podravky /Vegety/ 1,5 lžičky mletého pepře 2 střední cibule
Postup přípravy
kotlety cca 1 cm vysušíme,naklepeme,mírně nakrojíme,v misce uděláme marinádu,do uzavírací nádoby na dno dáme kroužky cibule na ni 2 ks kotlet a zalijeme polovinou marinády,znovu…
Vepřové výpečky
Potřebné ingredience
asi 3/4 kg vepřové plece,1 lžíci sádla,2 velké cibule,sůl,kmín,česnek-dle chuti
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na středně velké kostky.Na sádle si v kastrolu osmahneme cibule,přidáme kostky masa,osolíme,okmínujeme -podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou zhruba 1…
Maso v postýlce
Potřebné ingredience
4 plátky masa / kuřecí, vepřové /, kysané zelí 1/2 kg, 1kg hranolky, olej, sůl, pepř, paprika mletá, 2 stroužky česneku, zakysaná smetana, 100g nastrouhaného sýra, cibule
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opaprikujeme, okořeníme a potřeme česnekom nastrouhaným. Pekáč vytřeme olejem, pokryjeme kroužkama cibule, dáme pokrájené zelí, na tuto vrstvu…
Španělští ptáčci podle pořadu "Tescoma s chutí"
Potřebné ingredience
Vepřová krkovice (nebo hovězí maso), pepř, sůl, slanina (nebo špek), točený salám (nebo párek, špekáček), 2 cibule, vejce, okurky, hořtice, sádlo, vývar, cukr, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, hl.mouku, špek
Postup přípravy
Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, může být i koření na steaky), potřeme na jedné straně hořticí (ta, kterou zavineme) a dáme špekáček(točený nebo párek)-čtvrtku, cibuli…
VEPŘO KNEDLO ZELO
Potřebné ingredience
1 kg plátků vepřového či kuřecího masa, drcený barevný pepř, drcený kmín a sůl - nebo jiné koření podle vaší chuti... 250g kysané zelí, 1 velká střední cibule, sůl a olej... 1 knedlík...
Postup přípravy
Vepřové maso peču v plátcích v keramickém pekáči - není potřeba žádný olej nebo tuk, maso pustí dostatek tuku samo, takže zbude i šťáva na knedlík. Předem maso naklepu, okořením…
Dušené vepřové maso s mrkví
Potřebné ingredience
500g vepřového masa (kýta, plec), asi 750g mrkve na kolečka, sůl, pepř, vegeta, máslo a olivový olej, 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla na jíšku, 1/2 citrónu
Postup přípravy
Kousky masa orestujeme na másle a oleji, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka, pak přídáme mrkev a doděláme. Zahustíme jíškou a dochutíme citrónovou šťávou.