Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pečená krkovička prokládaná uzenou kotletou na zelenině.

Pečená krkovička prokládaná uzenou kotletou na…

Potřebné ingredience

1/2 kgKrkovička,1/2kg uzená kotletka,1 velká cubule 3 stroužky česneku,mrkev,petržel celer,na kostičky ,bobkový list2 ks.,sůl,pepř,Gyros koření olej.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli se zeleninou na oleji,poklademe plátky krkovičky okořeněné a potřené česnekem.Mezi každý plátek krkovičky proložíme plátkem předvařené uzené kotletky.Všechny…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Potřebné ingredience

vepřové maso,šunku,vajíčka 4ks,porek,párek nebo klobáska,steril. okurek,červená paprika,hořčice,sůl,pepř,česnek asi 4 str.

Postup přípravy

jakékoliv vepřové maso (řízky) rozklepeme na tenko,rozložíme na potravinovou folii kvůli rolování,maso se překládá přes asi tak 1cm aby se roládka nerozjela,osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PEČENÉ OVAROVÉ KOLENO

PEČENÉ OVAROVÉ KOLENO

Potřebné ingredience

1 vepřové koleno,voda,10 kuliček pepře,5 kuliček nového koření,1 lžíce soli,5 bobkových listů,5 stroužků česneku,2 cibule

Postup přípravy

Koleno omyjeme,dáme do velkého kastrolu s vodou,kořením,solí.Vaříme pomalu asi 2 hodiny(dle velikosti kolena).poté necháme v teplém vývaru vychladnout.
Vychladlé koleno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roláda z vepřové panenky plněná mozzarelou a sušenými rajčaty s polentou

Roláda z vepřové panenky plněná mozzarelou a sušenými…

Potřebné ingredience

panenka, mozzarela, sušené rajčata, bazalkové pesto, provensálské bylinky (nebo jiná směs bylinek v mlýnku), olivový olej, kysaná smetana polenta, olivový olej

Postup přípravy

1. panenku podélně rozřízneme, rozklepeme na větší plát, který potřeme pestem, poklademe sušenými rajčaty a plátky mozzarely, svineme, zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Lahodné kotletky

Lahodné kotletky

Potřebné ingredience

4 ks vepřových kotlet bez kosti olej na smažení, na marinádu : 2 celá vejce 2 lžíce solamilu 1/2 lžíce majoránky 2 lžíce polévkového koření Klasik 1 lžička soli 1 lžička sladké papriky 1 lžička Podravky /Vegety/ 1,5 lžičky mletého pepře 2 střední cibule

Postup přípravy

kotlety cca 1 cm vysušíme,naklepeme,mírně nakrojíme,v misce uděláme marinádu,do uzavírací nádoby na dno dáme kroužky cibule na ni 2 ks kotlet a zalijeme polovinou marinády,znovu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové výpečky

Vepřové výpečky

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg vepřové plece,1 lžíci sádla,2 velké cibule,sůl,kmín,česnek-dle chuti

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na středně velké kostky.Na sádle si v kastrolu osmahneme cibule,přidáme kostky masa,osolíme,okmínujeme -podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou zhruba 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v postýlce

Maso v postýlce

Potřebné ingredience

4 plátky masa / kuřecí, vepřové /, kysané zelí 1/2 kg, 1kg hranolky, olej, sůl, pepř, paprika mletá, 2 stroužky česneku, zakysaná smetana, 100g nastrouhaného sýra, cibule

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opaprikujeme, okořeníme a potřeme česnekom nastrouhaným. Pekáč vytřeme olejem, pokryjeme kroužkama cibule, dáme pokrájené zelí, na tuto vrstvu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Španělští ptáčci podle pořadu "Tescoma s chutí"

Španělští ptáčci podle pořadu "Tescoma s chutí"

Potřebné ingredience

Vepřová krkovice (nebo hovězí maso), pepř, sůl, slanina (nebo špek), točený salám (nebo párek, špekáček), 2 cibule, vejce, okurky, hořtice, sádlo, vývar, cukr, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, hl.mouku, špek

Postup přípravy

Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, může být i koření na steaky), potřeme na jedné straně hořticí (ta, kterou zavineme) a dáme špekáček(točený nebo párek)-čtvrtku, cibuli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘO KNEDLO ZELO

VEPŘO KNEDLO ZELO

Potřebné ingredience

1 kg plátků vepřového či kuřecího masa, drcený barevný pepř, drcený kmín a sůl - nebo jiné koření podle vaší chuti... 250g kysané zelí, 1 velká střední cibule, sůl a olej... 1 knedlík...

Postup přípravy

Vepřové maso peču v plátcích v keramickém pekáči - není potřeba žádný olej nebo tuk, maso pustí dostatek tuku samo, takže zbude i šťáva na knedlík. Předem maso naklepu, okořením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso s mrkví

Dušené vepřové maso s mrkví

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (kýta, plec), asi 750g mrkve na kolečka, sůl, pepř, vegeta, máslo a olivový olej, 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla na jíšku, 1/2 citrónu

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na másle a oleji, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka, pak přídáme mrkev a doděláme. Zahustíme jíškou a dochutíme citrónovou šťávou.

Zobrazit více...

Kategorie