Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Potřebné ingredience

kysané zelí (koupené či domácí), mleté maso, cibule, rýže, smetana (na šlehání nebo na vaření či zakysaná-co kdo rád), ostřejší klobásu (třeba paprikovou), koření

Postup přípravy

Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit....na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu...okořenit dle chuti (sůl…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová sekaná ala "Ital"

Masová sekaná ala "Ital"

Potřebné ingredience

400 gramů hovězího mletého, 2 hrsti sušených hříbků, 2 staré rohlíky, 2 vajíčka , 100-150 gramů mortadelly, 1 malá cibulka, 1 hrst čerstvé petrželky, nebo tak 3 lžičky sušené, 1,5 lžičky soli.\r\n\r\nprshut, strouhanka a olej

Postup přípravy

Rohlíky natrháme na kusy a namočíme do mléka, stejně tak houby ty ale do vody. Maso dáme do mísy, nakrájíme na drobno cibulku, přidáme na jemno nakrájenou mortadellu(kupuju 200…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

- netučné hovězí maso - česnek - vejce syrová - vejce vařená na tvrdo - voda - sůl - pepř - polohrubá mouka - mletý kmín - majoránka

Postup přípravy

1) Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno
- přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
***Zapečené špagety s mletým masíčkem***

***Zapečené špagety s mletým masíčkem***

Potřebné ingredience

1 balení špaget,50dkg mletého masa,2 cibule,koření na špagety a mleté maso,sůl,pepř,olej,asi 40dkg eidamu,kečup

Postup přípravy

Cibule si nakrájíme najemno,osmažíme na pánvi,přidáme mleté maso,osolíme,opepříme,přidáme koření na špagety a mleté maso,trochu sladkého kečupu.Osmažíme.Uvaříme špagety,scedíme.Do…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem

Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem

Potřebné ingredience

Suroviny:1 kg brambor,200g hlivy ustricne,500 g mleteho masa,200 g strouhaneho uzeneho syra,1 kelimek zakysane smetany,2 vejce,2 platky syra ,houbove koreni, dle kazdeho z Vas, ale /neni nutne.rajce na ozdobu, oliva... hlavkovy salat,maslo/rama/ na plech,1 velka nebo 2 male cibule

Postup přípravy

Uvarime si brambory ve slupce jen na cca 5 az 6 minut, vypneme a nechame do druheho dne vystydnout /da se ale i ze syrových brambor/..2/Druhy den brambory oloupeme, nakrajime na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
obalovaná vinná klobása

obalovaná vinná klobása

Potřebné ingredience

jedno balení vinné klobásy,mouka na obalení,2 vejce,strouhanka,

Postup přípravy

vinnou klobásu smotáme do šneka a zpevníme párátkem,obalíme v trojobalu a smažíme.Příloha brambory a zeleninový salát

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Musaka

Musaka

Potřebné ingredience

1 velký lilek nebo 2 malé, 4 rajčata, 4 velké brambory, ½ kg mletého masa, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 vajíčko, olivový olej, sůl, cca 1 cm másla z kostky, přiměřeně hladké mouky, cca ½ - ¾ l mléka, 15 dkg tvrdého sýra, koření (oregano, pepř a jiné…)

Postup přípravy

Lilek umýt, podélně naříznout slupku, nakrájet na kolečka, posolit a nechat ¼ hodiny „vybrečet“. Potom opláchnout a vysušit do ubrousku.
Rajčata spařit, oloupat, nakrájet na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Čevapčiči se sýrem

Čevapčiči se sýrem

Potřebné ingredience

600g mletého masa, 200g sýru na strouhaní, 100g strouhanky, 1 vejce, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Mleté maso vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Přidáme vejce, drobně nakrájenou cibuli, strouhanku, nastrouhaný sýr a hořčici. Vše řádně promícháme, tvoříme malé válečky a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bifteky z mletého masa (Je i pro bzl).

Bifteky z mletého masa (Je i pro bzl).

Potřebné ingredience

30dkg mletého masa,2větší brambory syrové,2vejce oddělit žloutek od bílku,3stroušky česneku,dle chuti dále přidat pepř,sůl,majoránku,česnek,papriku atd... Kdo má celiákii raději maso umele doma,jako ja.Použila jsem vepřové a hovězí půl na půl.

Postup přípravy

Do umleteho masa nastrouhat brambory dále přidat žloutky a ostatní koření +osolit a opepřit a vše promíchat.Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh,který přidáme a zlehka promícháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lasagne s mletým masem a kysaným zelím(podle Babici)

Lasagne s mletým masem a kysaným zelím(podle Babici)

Potřebné ingredience

500g mletého masa,500g kysaného zelí,2 dcl bujonu,200g smetany ke šlehání,200g zakysané smetany,3 lžíce kečupu,2 cibule,2 stroužky česneku,200g strouhaného eidamu,sůl,pepř,vegeta,mletý kmin,1 dcl vody.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bujonem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř,…

Zobrazit více...

Kategorie