Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
pangas/pangasius-sumeček žraločí

pangas/pangasius-sumeček žraločí

Potřebné ingredience

filety pangase,koření na ryby, 3-4 str. česnek , 6 cherry rajčátek ,1-2 bílé papriky, hladká mouka,sůl,citron,máslo

Postup přípravy

rozmražené filety osušíme,hodně pokapeme citronem ,okořeníme a necháme hod. marinovat. Pak osušíme, jemně osolíme( podle chuti) ,a obalíme v mouce smíchané se špetkou solí a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Sushi Nori

Sushi Nori

Potřebné ingredience

rýže /nejlépe speciální sushi rýže, ale lze použít i jinou- jasmínovou, kulatozrnnou.../
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
plátky řasy Nori

Postup přípravy

Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé

Zapečené filé

Potřebné ingredience

filé - záleží kolik osob
citrón na pokapání
sůl
koření jsem použila: drcený kmín, pepř a sladkou papriku na barvičku
vajíčko, opravdu záleží pro kolik lidí - já jsem si dělala 2 filé, tak jsem použila 1 vejce
nastrouhaný sýr eidam
máslo

Postup přípravy

Plátky filé trošku pokapeme citrónem, osolíme, dáme do zapékací misky, Nahoru dáme plátky másla. Strčíme do trouby, a necháme ta tak 15 minut. Pak roztlučeme vajíčko do hrnku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska bleskovka

Treska bleskovka

Potřebné ingredience

1 balení mražené zeleniny, 1 balení mražené tresky, trochu másla, sůl, kmín, koření

Postup přípravy

Do pekáčku dáme zeleninu, poklademe vločkami másla, na to položíme osolenou a okořeněnou tresku. Zalijeme trochou vody a přikryté dáme péct na 250 stupnů. Po asi 10 minutách…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas zapečený s brokolicí

Pangas zapečený s brokolicí

Potřebné ingredience

3 ks pangase,sůl,pepř,2 vejce,1/2 kelímku smetany 31 %,15 dkg sýr eidam,hl.mouka,olej,máslo na vymazání formy- pekáčku,1/2 sáčku brokollice Femily Frost

Postup přípravy

Pangase posolím a popepřím,popráším hl.moukou a opeči na oleji z obouch stran,dám do vymazaného pekáčku ,mezitím si krátce povařím brokolici v slané vodě asi 15 min.,pak scedím a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapří hranolky

Kapří hranolky

Potřebné ingredience

Výborný a rychlý recept pro ty, kteří nechtějí strávit večeři vytahováním kostí a kostiček, včetně dětí...... :-) Přímo z Třeboně...... 600g filetů z kapra***30g sojové omáčky***50g hladké mouky***30g škrobové moučky***10g soli***citrńová šťáva***2-3 strožky česneku***olej na smažení***sladká paprika, kmín, mletý zázvor, oregano dle chuti.

Postup přípravy

Kapří filety nakrájíme na asi centimetr široké proužky. Vložíme je do mísy a přidáme:
.........sůl + koření + sojovou omáčku + 2-3 stroužky česneku + citronovou šťávu ....

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
FILETY Z CANDÁTA

FILETY Z CANDÁTA

Potřebné ingredience

filety,máslo,citron,kmín,červená sladká paprika,grilovací koření,mouka,řeřicha,mořská sůl.

Postup přípravy

rybu nasolíme,potřeme vymačkaným citrónem,okořeníme a obalíme v mouce.na pánvi rozpustíme máslo,rybu opečeme a posypeme řeřichou.podáváme s brambor.kaší.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos v těstíčku

Losos v těstíčku

Potřebné ingredience

Losos (tuňák nebo jakákoliv jiná ryba), hl. mouka, koření jaké kdo chce, olej, citron

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s křenovým přelivem

Losos s křenovým přelivem

Potřebné ingredience

Porce lososa,hl.mouka,sůl,olej,brusinkový kompot,citron Na přeliv:1 zakysaná smetana,1 malá majolka,citr.šťáva,1 lžička cukru,1 lžička worcestru,sůl,2 lžíce str.čerstvého křenu

Postup přípravy

Porce ryby osolíme,lehce obalíme v hl.mouce a opatrně opečeme na oleji.Mezi tím si připravíme přeliv, tak-že vše smícháme dohromady.Podáváme s vařeným bramborem,rybu přelijeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
CHUTNÁ TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, VHODNÁ PRO DĚTI OD CCA 2 LET

CHUTNÁ TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, VHODNÁ PRO DĚTI OD CCA 2 LET

Potřebné ingredience

Tuňák (kousky v oleji), polotučný tvaroh, odlehčenou Podravku nebo jiné ochucovadlo bez Glutamátu, 2 obdélníčky tav.sýra Tomík (můžete i jiné, já používám tento nebo Smetanito), pažitka.

Postup přípravy

Slijeme tuňáka, a vyklopíme do misky, přidáme celou vaničku tvarohu, tavené sýry, lehce posypeme Podravkou (vždycky můžeme přidat) a nakrájenou pažitkou. Pořádně zamícháme a…

Zobrazit více...

Kategorie