Ohnivý kapr
Potřebné ingredience
polovina kapra,
6 stroužků česneku
lžička kari,sladká paprika
1/2lžičky pepře,sůl
5dkg másla
5 dkg žampionů
lžíce oleje,petržel.
Postup přípravy
Česnek utřeme se solí,kořením,na drobno pokrájenou natí a máslem.Kašičkou potřeme kapra a na 1 hod. dáme uležet do lednice.Plátky žampionů osmahneme na oleji a spolu s kaprem…
Kristova rybka
Potřebné ingredience
filety s treskovitých rýb / možete nahradiť hociakou inou filetovanou, alebo čerstvou rybkou - nie filém v kocke/, 2 vajíčka, 6-7 lyžic bramborového škrobu / solamyl/, podravka s bylinkami, 2 hlavičky česneku olej, brambory
Postup přípravy
V mise si rozšlaháme 2 vajíčka, do vajíčok pridáme solamyl - až nám vznikne husté cestíčko - solamylu podla potreby. do cestíčka dáme 2 prelisované česneky, hodne bylinkovej…
Karbanátky z rybího filé se sýrem-pro školáky i…
Potřebné ingredience
rybí filé 500g,cibule,trošku másla,sůl,strouhanka,100ml mléka,1 vejce,česnek,100g tvrd.sýra,olej
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibuli, přidáme rybí filé, osolíme a upečeme. Upečené rybí filé necháme vychladnout a umeleme nebo rozmixujeme..... Přidáme strouhanku nebo veku, kterou jsme…
Pangasius - s bramborem a zelím
Potřebné ingredience
Pangasius nebo jiná ryba - sladká paprika, kmín, sůl, máslo. Brambory, malá hlávka bílého zelí, sůl, kmín, větší cibule, máslo, ocet, cukr. (nebo kysané zelí)
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše másla, přidáme na hrubo nakrájené zelí, kmín, sůl a dusíme do měkka. Když je zelí hotové, ochutíme přiměřeně cukrem a octem (více…
Pangasius se sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
na 4 porce filety z pangasia - cca 600 gramů, 2 cibule, 1 česnek (celá palice, klidně i víc, smažením zesládne, nebojte se toho :-)), 1/2 sklenice sušených rajčat, špetka soli
Postup přípravy
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku rozkrojíme podélně na polovinu. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rajčata i s olejem,…
CO Z KAPREM PO VÁNOCÍCH +++
Potřebné ingredience
LÁK: 500 ml vody ,400 ml octa,asi 100 g cibule,7o g cukru,1 dkg soli,pepř celý 10 kuliček,bobkový list 4 ks....Zbylého naporcovaného a obaleného kapra já měla 60 dkg.VHODNÉ NA SILVESTRA
Postup přípravy
Obaleného a zchladlého kapra naskládáme do skleniček.Potom si uděláme lák.necháme vychladit lák a zalejeme kapra.Necháme uležet 2-5 dní.My máme kapra odkostěného už před smažením.
Špagety s mořskými plody (dle Itala)
Potřebné ingredience
kvalitní špagety mořské plody - v mém případě krevetky a jumbo slávky (ale možné dát mix), čerstvá malá rajčátka (sladká), bílé víno (spíše sladší chuti), čerstvá petrželka, česnek, cibulka či šalotka, citronová šťáva, olivový olej, mořská či himalájská sůl, chilli papričky
Postup přípravy
Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájený česnek (1-2 stroužky) a cibulku (1/2 cibule, nebo jedna celá šalotka). Dále přidáme krevetky a dobře očištěné (pouze uzavřené)…
Zapečený pangasius v zelenině
Potřebné ingredience
400g pangasiuse/měla jsem mražené kostky/ 500g brambor syrových 100g porku 1/4 menšího celeru 1 mrkev 2 cibule 1 zelenou papriku 3 rajčata asi 100g másla citr.šťávu sůl plátky sýra,nivu
Postup přípravy
Vymažeme máslem pekáček -brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, vyložíme na dno pekáčku-osolíme.Na to naskládáme na tenká kolečka nakrájený celer,cibuli,mrkev,pórek…
Pangasius na petrželce - rychlovka na 30 minutek :-)
Potřebné ingredience
Pro 1 osobu: 2 střední brambory 1 kousek ryby Pangasius čerstvá, nebo suchá petrželka (já v zimě mám jen suchou a je to super) nějakou zeleninku jako obloha (já dávám nejraději pórek a mrkev)
Postup přípravy
Dáme vařit brambory - ty trvají nejdéle!
Nakrájíme si na kolečka porek a nastrouháme mrkev na hrubém struhadle - dáme osmažit na másle (já dávám Rama Coulines) -…
kapr v bramborovém těstíčku + salát
Potřebné ingredience
4 porce kapra zbaveného kůže,sůl,5 větších brambor,3 stroužky česneku,1 vejce,lžičku sušené majoránky, špetku mletého pepře, 3 - 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, olej na vymazání zapékací mísy na salát : 500g kysaného zelí,1 cibule, 2 lž. sterilované červené papriky, cukr,sůl,pepř
Postup přípravy
- očištěné a osušené porce kapra lehce osolíme a necháme asi půl hod. odležet. Oloupeme brambory a najemno nastrouháme.
K nim prolisujeme česnek, přidáme vejce, sůl, majoránku…