Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Ohnivý kapr

Ohnivý kapr

Potřebné ingredience

polovina kapra,
6 stroužků česneku
lžička kari,sladká paprika
1/2lžičky pepře,sůl
5dkg másla
5 dkg žampionů
lžíce oleje,petržel.

Postup přípravy

Česnek utřeme se solí,kořením,na drobno pokrájenou natí a máslem.Kašičkou potřeme kapra a na 1 hod. dáme uležet do lednice.Plátky žampionů osmahneme na oleji a spolu s kaprem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kristova rybka

Kristova rybka

Potřebné ingredience

filety s treskovitých rýb / možete nahradiť hociakou inou filetovanou, alebo čerstvou rybkou - nie filém v kocke/, 2 vajíčka, 6-7 lyžic bramborového škrobu / solamyl/, podravka s bylinkami, 2 hlavičky česneku olej, brambory

Postup přípravy

V mise si rozšlaháme 2 vajíčka, do vajíčok pridáme solamyl - až nám vznikne husté cestíčko - solamylu podla potreby. do cestíčka dáme 2 prelisované česneky, hodne bylinkovej…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Karbanátky z rybího filé se sýrem-pro školáky i předškoláky 1.

Karbanátky z rybího filé se sýrem-pro školáky i…

Potřebné ingredience

rybí filé 500g,cibule,trošku másla,sůl,strouhanka,100ml mléka,1 vejce,česnek,100g tvrd.sýra,olej

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibuli, přidáme rybí filé, osolíme a upečeme. Upečené rybí filé necháme vychladnout a umeleme nebo rozmixujeme..... Přidáme strouhanku nebo veku, kterou jsme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius - s bramborem a zelím

Pangasius - s bramborem a zelím

Potřebné ingredience

Pangasius nebo jiná ryba - sladká paprika, kmín, sůl, máslo. Brambory, malá hlávka bílého zelí, sůl, kmín, větší cibule, máslo, ocet, cukr. (nebo kysané zelí)

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše másla, přidáme na hrubo nakrájené zelí, kmín, sůl a dusíme do měkka. Když je zelí hotové, ochutíme přiměřeně cukrem a octem (více…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius se sušenými rajčaty

Pangasius se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

na 4 porce filety z pangasia - cca 600 gramů, 2 cibule, 1 česnek (celá palice, klidně i víc, smažením zesládne, nebojte se toho :-)), 1/2 sklenice sušených rajčat, špetka soli

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku rozkrojíme podélně na polovinu. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rajčata i s olejem,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
CO Z KAPREM  PO VÁNOCÍCH +++

CO Z KAPREM PO VÁNOCÍCH +++

Potřebné ingredience

LÁK: 500 ml vody ,400 ml octa,asi 100 g cibule,7o g cukru,1 dkg soli,pepř celý 10 kuliček,bobkový list 4 ks....Zbylého naporcovaného a obaleného kapra já měla 60 dkg.VHODNÉ NA SILVESTRA

Postup přípravy

Obaleného a zchladlého kapra naskládáme do skleniček.Potom si uděláme lák.necháme vychladit lák a zalejeme kapra.Necháme uležet 2-5 dní.My máme kapra odkostěného už před smažením.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Špagety s mořskými plody (dle Itala)

Špagety s mořskými plody (dle Itala)

Potřebné ingredience

kvalitní špagety mořské plody - v mém případě krevetky a jumbo slávky (ale možné dát mix), čerstvá malá rajčátka (sladká), bílé víno (spíše sladší chuti), čerstvá petrželka, česnek, cibulka či šalotka, citronová šťáva, olivový olej, mořská či himalájská sůl, chilli papričky

Postup přípravy

Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájený česnek (1-2 stroužky) a cibulku (1/2 cibule, nebo jedna celá šalotka). Dále přidáme krevetky a dobře očištěné (pouze uzavřené)…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius v zelenině

Zapečený pangasius v zelenině

Potřebné ingredience

400g pangasiuse/měla jsem mražené kostky/ 500g brambor syrových 100g porku 1/4 menšího celeru 1 mrkev 2 cibule 1 zelenou papriku 3 rajčata asi 100g másla citr.šťávu sůl plátky sýra,nivu

Postup přípravy

Vymažeme máslem pekáček -brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, vyložíme na dno pekáčku-osolíme.Na to naskládáme na tenká kolečka nakrájený celer,cibuli,mrkev,pórek…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius na petrželce - rychlovka na 30 minutek :-)

Pangasius na petrželce - rychlovka na 30 minutek :-)

Potřebné ingredience

Pro 1 osobu: 2 střední brambory 1 kousek ryby Pangasius čerstvá, nebo suchá petrželka (já v zimě mám jen suchou a je to super) nějakou zeleninku jako obloha (já dávám nejraději pórek a mrkev)

Postup přípravy

Dáme vařit brambory - ty trvají nejdéle!


Nakrájíme si na kolečka porek a nastrouháme mrkev na hrubém struhadle - dáme osmažit na másle (já dávám Rama Coulines) -…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
kapr v bramborovém těstíčku + salát

kapr v bramborovém těstíčku + salát

Potřebné ingredience

4 porce kapra zbaveného kůže,sůl,5 větších brambor,3 stroužky česneku,1 vejce,lžičku sušené majoránky, špetku mletého pepře, 3 - 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, olej na vymazání zapékací mísy na salát : 500g kysaného zelí,1 cibule, 2 lž. sterilované červené papriky, cukr,sůl,pepř

Postup přípravy

- očištěné a osušené porce kapra lehce osolíme a necháme asi půl hod. odležet. Oloupeme brambory a najemno nastrouháme.
K nim prolisujeme česnek, přidáme vejce, sůl, majoránku…

Zobrazit více...

Kategorie