ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)
Potřebné ingredience
* 450 g pevných brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
* 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na zakapání
* 200 g brokolice, rozebrané na co nejmenší růžičky
* 50 g hladké mouky
* 600 ml mléka
* 250 g filé z lososa bez kůže
* 250 g filé z tresky bez kůže
* 3 lžíce nasekané petrželky
* jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu
* sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
Odzkoušeno - jiné už ani neděláme
1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty…
PANGASIUS na rychlý způsob
Potřebné ingredience
pangas,hl.mouka,citron,sůl,pažitka,máslo,tvr.sýr.
Postup přípravy
maso osolíme,pokapeme citronem,obalíme v hl.mouce a na másle zprudka opečeme.obložíme plátkem tvr.sýra a posypeme pažitkou.podáváme s brambůrky.
KAPR po provensálsku
Potřebné ingredience
4 porce kapra,
1 lžíce oleje,
1 lžička tymiánu-může být i provensálské koření,
2 stroužky česneku,
sůl,pepř,citron,máslo,strouhanka
Postup přípravy
Tymián smíchat se solí,pepřem,lis.česnekem,olejem.Směsí potřeme porce ryby,uložíme do pekáčku,pokapeme citronovou štávou,posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.V troubě…
Sumeček v omáčce na zelenině
Potřebné ingredience
4 filety sumečka, sůl, omáčka Sweet Sour, rajčata, papriky, cibule
Postup přípravy
Orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájeného sumečka a restujeme dále - cca 5 minut, poté přidáme nakrájená rajčata a papriky a pak omáčku Sweet a necháme jí…
Strouhankové filé - rychlovka
Potřebné ingredience
velké balení rybího filé - klidně i pangas, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce strouhaného sýra (nejlepší je parmazán, ale bohatě stačí i obyčejný eidam), 2 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, pepř, lžička citronové kůry, máslo
Postup přípravy
Osolenou a opepřenou rybu opečeme na oleji. Posypeme směsí ze strouhanky, sýra, petželky a citronové kůry. Zapečeme v troubě, až povrch zezlátne. Před podáváním zakápneme máslem. …
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami
Potřebné ingredience
600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.
Na tuku zpěníme…
TĚSTOVINY RYBÍMA TYČINKAMA......... rychlé a dobré
Potřebné ingredience
těstoviny, rybí tyčinky, olej, cibuli, česnek, sůl , pepř, a koření na ryby třeba od zn. / Mikado/
Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený
Potřebné ingredience
ryba, smetana, cherry rajčata, bílá cibule, citrón, černé olivy, sůl, příp. bylinky a sýr
Postup přípravy
rybu zapékám se smetanou a rajčaty - bílá cibule na proužky, černé olivy - opláchnout a okapat, cherry rajčátka omýt a na půlky, v pekáčku (skleněném) na troše oleje osmahnu rybu…
KREVETOVÝ KOKTEJL
Potřebné ingredience
loupané krevetky, bílý jogurt, majonéza, ananas, sůl, pepř, citronová šťáva
Postup přípravy
Používám mražené krevetky, které néchám rozmrazit. Propláchnu je vodou, nechám okapat a dám do mísy. Pokapu citronovou šťávou, přidám kompotovaný ananas bez šťávy, můžeme ho…
Pstruh na másle, sypaný mandlemi
Potřebné ingredience
pstruh (1 kus na osobu), máslo, sůl, citrónová šťáva, koření na ryby, mandle (lupínky, nebo nasekané)
Postup přípravy
Vykuchaného pstruha pokapat citrónovou šťávou, lehce osolit a vnitřek vyplnit plátky másla.
Dno pekáčku pomazat máslem, ryby rozložit, posypat je kořením na ryby a navrch dát…