Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)

ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)

Potřebné ingredience

* 450 g pevných brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
* 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na zakapání
* 200 g brokolice, rozebrané na co nejmenší růžičky
* 50 g hladké mouky
* 600 ml mléka
* 250 g filé z lososa bez kůže
* 250 g filé z tresky bez kůže
* 3 lžíce nasekané petrželky
* jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu
* sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Odzkoušeno - jiné už ani neděláme

1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PANGASIUS na rychlý způsob

PANGASIUS na rychlý způsob

Potřebné ingredience

pangas,hl.mouka,citron,sůl,pažitka,máslo,tvr.sýr.

Postup přípravy

maso osolíme,pokapeme citronem,obalíme v hl.mouce a na másle zprudka opečeme.obložíme plátkem tvr.sýra a posypeme pažitkou.podáváme s brambůrky.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR po provensálsku

KAPR po provensálsku

Potřebné ingredience

4 porce kapra,
1 lžíce oleje,
1 lžička tymiánu-může být i provensálské koření,
2 stroužky česneku,
sůl,pepř,citron,máslo,strouhanka

Postup přípravy

Tymián smíchat se solí,pepřem,lis.česnekem,olejem.Směsí potřeme porce ryby,uložíme do pekáčku,pokapeme citronovou štávou,posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.V troubě…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Sumeček v omáčce na zelenině

Sumeček v omáčce na zelenině

Potřebné ingredience

4 filety sumečka, sůl, omáčka Sweet Sour, rajčata, papriky, cibule

Postup přípravy

Orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájeného sumečka a restujeme dále - cca 5 minut, poté přidáme nakrájená rajčata a papriky a pak omáčku Sweet a necháme jí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Strouhankové filé - rychlovka

Strouhankové filé - rychlovka

Potřebné ingredience

velké balení rybího filé - klidně i pangas, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce strouhaného sýra (nejlepší je parmazán, ale bohatě stačí i obyčejný eidam), 2 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, pepř, lžička citronové kůry, máslo

Postup přípravy

Osolenou a opepřenou rybu opečeme na oleji. Posypeme směsí ze strouhanky, sýra, petželky a citronové kůry. Zapečeme v troubě, až povrch zezlátne. Před podáváním zakápneme máslem. …

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

Potřebné ingredience

600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.

Postup přípravy

Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.

Na tuku zpěníme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
TĚSTOVINY RYBÍMA TYČINKAMA......... rychlé a dobré

TĚSTOVINY RYBÍMA TYČINKAMA......... rychlé a dobré

Potřebné ingredience

těstoviny, rybí tyčinky, olej, cibuli, česnek, sůl , pepř, a koření na ryby třeba od zn. / Mikado/

Postup přípravy

UVAŘÍME SI TĚSTOVINY VE SLANÉ VODĚ S TROCHOU OLEJE....

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený

Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený

Potřebné ingredience

ryba, smetana, cherry rajčata, bílá cibule, citrón, černé olivy, sůl, příp. bylinky a sýr

Postup přípravy

rybu zapékám se smetanou a rajčaty - bílá cibule na proužky, černé olivy - opláchnout a okapat, cherry rajčátka omýt a na půlky, v pekáčku (skleněném) na troše oleje osmahnu rybu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KREVETOVÝ KOKTEJL

KREVETOVÝ KOKTEJL

Potřebné ingredience

loupané krevetky, bílý jogurt, majonéza, ananas, sůl, pepř, citronová šťáva

Postup přípravy

Používám mražené krevetky, které néchám rozmrazit. Propláchnu je vodou, nechám okapat a dám do mísy. Pokapu citronovou šťávou, přidám kompotovaný ananas bez šťávy, můžeme ho…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh na másle, sypaný mandlemi

Pstruh na másle, sypaný mandlemi

Potřebné ingredience

pstruh (1 kus na osobu), máslo, sůl, citrónová šťáva, koření na ryby, mandle (lupínky, nebo nasekané)

Postup přípravy

Vykuchaného pstruha pokapat citrónovou šťávou, lehce osolit a vnitřek vyplnit plátky másla.
Dno pekáčku pomazat máslem, ryby rozložit, posypat je kořením na ryby a navrch dát…

Zobrazit více...

Kategorie