ZAVINÁČE Z KAPRA - DĚLAL MANŽEL - JSOU VYNIKAJÍCÍÍÍ …
Potřebné ingredience
Kapra, sůl, ocet, cibule, kysane zelí, kořenová zelenina, ( nemusí být ), bobkový list, nové koření, celý pepř.
Postup přípravy
Kapra nafiletujeme a hodně osolíme.Vložíme do nádoby a dáme do lednice.Za dva dny je opláchneme vodou,zalejeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme do…
Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby:*Noky hotové, nebo bramborové těsto*smetana, nebo šlehačka*měkký sýr smetanový - asi 4 trojúhelníčky*bazalka*česnek, asi 2 strožky*mražený špenát*vajíčko*mražený losos*vegeta
Postup přípravy
Losos dám do hrnce, zasypu trochou vegety- není nutné a podliju trochou vody- nechám dusit přibližně 10-15min. Mezitím uvařím špenát přesně tak, jak je každý zvyklý- podle chuti (…
Smažené krabí karbanátky
Potřebné ingredience
250g krabích tyčinek, 1lžička pažitky, 1lžička worces. omáčky, 1lžička plnotuč. hořčice, 1 vejce, 1cibule najemno nakrájená, 1lžíce hl. mouky, špetka sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, olej na smažení, strouhanka na obalení.
Postup přípravy
Krabí tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici.
Po uležení děláme…
PANGASIUS V SUPER TESTICKU+ SALAT K TOMU
Potřebné ingredience
PANGASIUS ASI 500G, 3-4 VEJCE, PRIPRAVEK OD MAGY-ZAPECENE RYBI FILETY & BYLINKY, HL.MOUKA NA ZAHUSTENI TESTICKA, SUL
Postup přípravy
FILETY ROZMRAZIME,VYSUSIME OKORENIME (sul.cerv.paprika,pepr,kmin) A OBALIME V PRIPRAVENEM TESTICKU A USMAZIME
- - - Pstruh pečený po mlynářsku - - -
Potřebné ingredience
- pstruh, - citron, - hladká mouka, - mletá paprika (sladká), - koření na ryby, - sůl, - máslo
Postup přípravy
Pstruha/y omyjeme, osolíme.
Nachystáme si směs na obalení - smícháme hladkou mouku, mletou papriku a koření na ryby.
V připravené směsi pstruhy obalíme.
Zapékací misku…
Rybí nákyp se sýrem - lehounký, výborný a dietní
Potřebné ingredience
Mražené rybí filety z tresky nebo pangasius, eidam, vejce, sůl.
Postup přípravy
2 ks mražených filetů z tresky (nebo vezmu 1 ks mraženého filetu z pangasiuse) umelu na jemno společně s cca 15-20 Dkg 30% eidamu - ryba se nenechává rozmrazit, umelu ji mraženou,…
Pstruh
Potřebné ingredience
pstruh
cibulka
máslo
slanina
česnek
sůl, steak koření, koření na ryby, bílé víno, sl. paprika, kmín
Postup přípravy
Pstruha zbavíme šupin. Omyjeme. Do pekáčku dáme angl. slaninu. Na to pstruha. Osolíme, i uvnitř. Česnek rozmačkáme a smícháme s trochou vody a pomažeme tím pstruha. Posypeme vším…
zapečený losos
Potřebné ingredience
Losos pro dvě osoby cca 4 kousky
3-4 PL kečupu
1/2 kysané smetany, může být i klasická 33%
100 g eidamu
1 dcl bílého vína tak přiměřeně o)
oříšek másla
sůl
pepř
1/2 citronu
Postup přípravy
Lososa opláchneme, osušíme pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet. Rozpálíme troubu 200 stupňů
Připravíme si "zálivku" : smícháme, kečup, smetanu, víno a 1/2 nastrouhaného…
zapečený pangasius
Potřebné ingredience
pangasius filety,koření na ryby,jarní cibulka nebo pórek,zakys.smetana - jogurt-šlehačka prostě co kdo má rád,2vejce,můžete dát i tvrdý sýr,brambory sůl.
Postup přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do polomněka. Pak je scedíme a dáme na dno pekáčku (nedávám syrové protože ryba je rychlovka),promícháme s pórkem nakrájený na kolečka…
Třeboňská topinka
Potřebné ingredience
topinky , pangas , cibulka, hořčice, kečup, sůl, pepř
Postup přípravy
na orestované cibulce , rozďabráme pangase , hořčice, kečup + koření :-) rychlovka
Topinky opékám jen v toustru na sucho , když už je rybička na tuku