Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na šalvěji aneb proč nejíst kapra jen na Vánoce :-)

Kapr na šalvěji aneb proč nejíst kapra jen na Vánoce :…

Potřebné ingredience

kapr, anglická slanina, lístky šalvěje, máslo, smetana, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Tento skvělý recept jsem získala od svého kamaráda rybáře-gurmána! Jídlo je to naprosto fantasticky chutné a jednoduché. A proto kapra můžeme jíst celoročně nejen jako vánoční…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Krabí karbanátky

Krabí karbanátky

Potřebné ingredience

250 g krabích tyčinek, 1 lžička pažitky, 1 lžička worchestrové omáčky, 1 lžička hořčice, 1 vejce, 1 cibule na jemno nakrájená, 1 lžíce mouky, špetka sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, olej na smažení, strouhanka, vejce na obalení

Postup přípravy

Tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Po uležení děláme karbanátky. Pokud…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Krabí tyčinky (surimi) zapečené s bramborovou kaší

Krabí tyčinky (surimi) zapečené s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

250 g krabích tyčinek * 2 balení instantní bramborové kaše * smetana 12% nebo šlehačka 200 ml * 2 vejce * 15 cm pórku * vegeta * máslo * koření na ryby * 100 g nahrubo strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

Dle návodu na obalu uděláme bramborovou kaši - 800 ml vody svaříme, dáme rozpustit kousek másla a cca 2 lžičky vegety, poté přidáme 200 ml (nikoli 400 jak by dle návodu patřilo,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Smažené krabí tyčinky po čínsku s ochucenou rýží

Smažené krabí tyčinky po čínsku s ochucenou rýží

Potřebné ingredience

250 g krabích tyčinek (nebo krabího masa, kdo má:-)) * 3 lžíce solamyl * 100 g hladká mouka * 1 vejce * 2 lžíce vody * sůl *vegeta * několik lžic bílého vína (lze nahradit drůbežím vývarem)* olej *************** DRESING: sójová omáčka dle chuti (aspoň čtyři lžíce) * strouhaný křen (dávám krenex), 1 dcl vývaru (z kostky - drůbeží je nejlepší) * příloha - 2 sáčky obyčejné rýže (ne parboiled) * 1 cibule * olej * sůl

Postup přípravy

Dáme vařit rýži.
Mezitím krabí tyčinky nakrájíme na špalíčky a v misce promícháme se solí a vegetou, může být i pepř, já už dávám jen vegetu, ale zato tak tři lžičky:-).

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

Potřebné ingredience

600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.

Postup přípravy

Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.

Na tuku zpěníme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

6 porcí filé (kostky), 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 cibule, 8 lžic kečupu, 1 lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Sushi Nori

Sushi Nori

Potřebné ingredience

rýže /nejlépe speciální sushi rýže, ale lze použít i jinou- jasmínovou, kulatozrnnou.../
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
plátky řasy Nori

Postup přípravy

Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Maki Suhi

Maki Suhi

Potřebné ingredience

Rýže /nejlépe speciální na sushi, ale dá se použít i jiná, my rádi jasmínovou/
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
řasa Nori- pláty

Postup přípravy

Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
výborný pstruh trochu jinak

výborný pstruh trochu jinak

Potřebné ingredience

pstruhu kolik sníte, citrony, drcený barevný pepř, tymian, petržel,sul,maslo

Postup přípravy

pstruhy omyjeme a osušímé. omyte pstruhy a osušené osolíme,opepřímé,poklademe každého pstruha snítkou tymianu ( pokud namáte čerstvý jako já tak je posipte zlehoučka ve vnitř i z…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Potřebné ingredience

Filety Pangasius ( chcete-li sumeček ), cibule, strouhaný sýr a koření : sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...

Postup přípravy

Nakrájím cibuli na půlkolečka, na ní položím osolený filetek pangasia. Posypu od oka kořením, keré jsem psala ( fantazii se meze nekladou ) zaliju šlehačkou a posypu hustě sýrem…

Zobrazit více...

Kategorie