Kapr na šalvěji aneb proč nejíst kapra jen na Vánoce :…
Potřebné ingredience
kapr, anglická slanina, lístky šalvěje, máslo, smetana, sůl, pepř, česnek
Postup přípravy
Tento skvělý recept jsem získala od svého kamaráda rybáře-gurmána! Jídlo je to naprosto fantasticky chutné a jednoduché. A proto kapra můžeme jíst celoročně nejen jako vánoční…
Krabí karbanátky
Potřebné ingredience
250 g krabích tyčinek, 1 lžička pažitky, 1 lžička worchestrové omáčky, 1 lžička hořčice, 1 vejce, 1 cibule na jemno nakrájená, 1 lžíce mouky, špetka sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, olej na smažení, strouhanka, vejce na obalení
Postup přípravy
Tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Po uležení děláme karbanátky. Pokud…
Krabí tyčinky (surimi) zapečené s bramborovou kaší
Potřebné ingredience
250 g krabích tyčinek * 2 balení instantní bramborové kaše * smetana 12% nebo šlehačka 200 ml * 2 vejce * 15 cm pórku * vegeta * máslo * koření na ryby * 100 g nahrubo strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy
Dle návodu na obalu uděláme bramborovou kaši - 800 ml vody svaříme, dáme rozpustit kousek másla a cca 2 lžičky vegety, poté přidáme 200 ml (nikoli 400 jak by dle návodu patřilo,…
Smažené krabí tyčinky po čínsku s ochucenou rýží
Potřebné ingredience
250 g krabích tyčinek (nebo krabího masa, kdo má:-)) * 3 lžíce solamyl * 100 g hladká mouka * 1 vejce * 2 lžíce vody * sůl *vegeta * několik lžic bílého vína (lze nahradit drůbežím vývarem)* olej *************** DRESING: sójová omáčka dle chuti (aspoň čtyři lžíce) * strouhaný křen (dávám krenex), 1 dcl vývaru (z kostky - drůbeží je nejlepší) * příloha - 2 sáčky obyčejné rýže (ne parboiled) * 1 cibule * olej * sůl
Postup přípravy
Dáme vařit rýži.
Mezitím krabí tyčinky nakrájíme na špalíčky a v misce promícháme se solí a vegetou, může být i pepř, já už dávám jen vegetu, ale zato tak tři lžičky:-).
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami
Potřebné ingredience
600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.
Na tuku zpěníme…
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
6 porcí filé (kostky), 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 cibule, 8 lžic kečupu, 1 lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky
Postup přípravy
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni…
Sushi Nori
Potřebné ingredience
rýže /nejlépe speciální sushi rýže, ale lze použít i jinou- jasmínovou, kulatozrnnou.../
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
plátky řasy Nori
Postup přípravy
Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…
Maki Suhi
Potřebné ingredience
Rýže /nejlépe speciální na sushi, ale dá se použít i jiná, my rádi jasmínovou/
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
řasa Nori- pláty
Postup přípravy
Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…
výborný pstruh trochu jinak
Potřebné ingredience
pstruhu kolik sníte, citrony, drcený barevný pepř, tymian, petržel,sul,maslo
Postup přípravy
pstruhy omyjeme a osušímé. omyte pstruhy a osušené osolíme,opepřímé,poklademe každého pstruha snítkou tymianu ( pokud namáte čerstvý jako já tak je posipte zlehoučka ve vnitř i z…
Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.
Potřebné ingredience
Filety Pangasius ( chcete-li sumeček ), cibule, strouhaný sýr a koření : sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...
Postup přípravy
Nakrájím cibuli na půlkolečka, na ní položím osolený filetek pangasia. Posypu od oka kořením, keré jsem psala ( fantazii se meze nekladou ) zaliju šlehačkou a posypu hustě sýrem…