Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

kýta, svíčková, hřbet z daňka, smetana 30%, brusinková zavařenina, citronová šťáva a kůra, worchester, červené víno, světlá jíška Knorr, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet cca 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí medailonky

Kančí medailonky

Potřebné ingredience

kančí maso, koření (nejlépe čerstvý tymián, rozdrcené nové koření, pepř, bobkový list), worchester, česnek, sůl, olej, žampiony, slanina, smetana, hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme, zlehka naklepeme a naložíme s kořením a česnekem do oleje alespoň přes noc, nesolíme. Odležené maso zprudka orestujeme, až se zatáhne posolíme, hotové medailonky…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

Potřebné ingredience

kančí kýta olej kořenová zelenina cibule švestková marináda červené víno koření: celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, rozmarýn (čerstvý), koření na divočinu brusinky cukr citron smetana trošku mražených hub hotová jíška

Postup přípravy

Kýtu odblaníme. Omyjeme a osušíme. Rozpálíme olej. Vložíme maso. Zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme maso.
Do oleje dáme zeleninu, koření, zarestujeme, přidáme cibuli na…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
báječný srnčí gulášek s brusinkami

báječný srnčí gulášek s brusinkami

Potřebné ingredience

srnčí maso(může být i hovězí),
cibule,
sádlo,
sůl,pepř,fefronka,vegeta,koření VITANA- DIVOČINA,
malý rajčatový protlak,hladká mouka,česnek,sklenice sterilovaných brusinek

Postup přípravy

na sádle usmažíme cibulku do zlatova,přidáme maso a zprudka osmahneme,zasypeme kořením Divočina a prolisovaným čenekem,zalijeme vodou ,osolíme,opepříme a dusíme cca 1,5 hodiny až…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
SKOPOVÉ NA ČESNEKU

SKOPOVÉ NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

Skopoví, 2 poličky česneku ,olej ,koření na zvěřinu,2 skleničky ervené víno

Postup přípravy

Skopoví opláchneme ve studené vodě,dáme na pekáč s olejem okořeníme a rozmačkáme 2 paličky česneku podlijeme vínem a dáme péct na 2,5 hodiny.Nakonec dávám máslo.



Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Falešný zajíc na černo

Falešný zajíc na černo

Potřebné ingredience

4 kuřecí horní stehna (špalíčky), 10 dkg slaniny (nebo junior, godhaj, prostě co je k dispozici), 200 ml povidla (nebo jiná marmeláda), strouhaný perník, perníkové koření, kečup, sojovka, vegeta, worchester, tymián, sůl, pepř, olej. sušené švestky, kolečko citronu a brusinky na ozdobu

Postup přípravy

maso okořeníme a ovegetujeme. zprudka osmahneme na oleji s uzeninou a tymiánem, podlijeme a 20 minut dusíme. přidáme ostatní ingredience a vytvoříme hustou tmavou omáčku.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí řízky na smetaně

Kančí řízky na smetaně

Potřebné ingredience

řízky z kančí kýty, 2 velké mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 2 cibule, kousek másla, kelímek smetany, 2 lžičky plnotučné hořčice,2 lžičky cukru, 2-3 lžíce hladké mouky,citronová šťáva, 2 lžičky octa, 3 bobkové listy, 8 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, špetka tymiánu, sůl, vývar na podlití

Postup přípravy

Plátky masa osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme na jemno. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a osamhneme do zlatova. K zele…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem - vynikající!!!

Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem -…

Potřebné ingredience

0,5 kg srnčího masa (nakrájené na nudličky), 3 stroužky česneku, olej, koření (jaké vám chutná - já jsem dala od oka divočinu + rumové + mleté nové koření + granulovaná citronová kůra), sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cobule, máslo, 0,5 kg kysaného zelí, asi 8 zelných listů (z čerstvého zelí), 15 dkg anglické slaniny, špek, 0,25 l černého piva

Postup přípravy

Nakrájené maso, olej, česnek, sůl a koření smícháme dohromady a necháme odležet v lednici. Mezi tím si spaříme zelné listy - necháme je namočené asi půl hodiny ve horké vodě.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík na divoko

Králík na divoko

Potřebné ingredience

Ingredience bobkový list 4 kusy česnek 10 stroužků, králičí maso 1 kg nové koření 10 kusů olej 3 lžíce pepř celý 3 kusy, pepř černý 1, špetka sůli, 1 lžička tymián ,zelí hlávkové

Postup přípravy

Postup přípravy
Králíka umyjeme pod tekoucí vodou, osušíme ubrouskem. Cibuli a česnek nakrájíme na hrubo. Králíka osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran v pekáči,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
SRNČÍ NA VÍNĚ

SRNČÍ NA VÍNĚ

Potřebné ingredience

NEVÁŽÍM, VŠE JE SPÍŠE OD OKA. 500 G MASA, 0,5 L ČERVENÉHO VÍNA, DVĚ VĚTŠÍ CIBULE, SŮL, KOŘENÍ DIVOČINA, TUK, RAJSKÝ PROTLAK, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ, BRAMBORY.

Postup přípravy

DEN PŘEDEM SI MASO "NALOŽÍM" - NAKRÁJENÉ NEJLÉPE NA KOSTIČKY, POSYPU KOŘENÍM DIVOČINA A ZAKÁPNU TROCHOU OLEJE. NECHÁM ULEŽET PŘES NOC. NA TUKU SI OSMAŽÍM DOZLATOVA CIBULI, DÁVÁM…

Zobrazit více...

Kategorie