Úžasná omáčka na těstoviny nebo italské bramborové…
Potřebné ingredience
Máslo, šunka 15 - 20 dkg, 1 kelímek smetany ke šlehání, tvrdý sýr 10 dkg, jakékoliv těstoviny nebo gnocchi
Postup přípravy
Na másle opečeme na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme smetanou a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme zvolna povařit do zhoustnutí. Můžeme dochutit malou špetkou nastrouhaného…
ZNOJEMSKÁ MOJE+++
Potřebné ingredience
Vepřové maso asi 45 dkg,okurky 15 dkg, 1 lžice hořčice plnotučné,kmin mletý ale může být i drcený,sladká paprika 1 lžička ( nemusi),sůl,pepř,cibule,půlku masoxu, 2 stroužky česneku.
Postup přípravy
Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibulku potom přidáme kmín,maso na kostičky a orestujeme trošku osolíme přidáme papriku ( nemusí ) hořčicu ,podlijeme vodou přidáme masox a…
Rajská omáčka vynikající
Potřebné ingredience
•slunečnicový olej •1 mrkev •1/4 celeru •1 cibule •2 ks hřebíčku •2 ks skořice •8 kuliček nového koření •20 kuliček celého pepře •3 bobkové listy •3 lžíce cukru •ocet •300 g rajského protlaku •500 ml hovězího vývaru •kousek citronové kůry •2 lžíce másla •4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Recept je podle Kuchařské pohotovosti. Odzkoušeno a je výborná :o)
Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme…
Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut
Potřebné ingredience
2 dcl oleje 1 vejce 1 velká lžíce plnotučné hořčice 1 kávová lžička octu 1 kávová lžička cukru krystal 1 menší cibuli větší sterilovanou okurku, špetku soli, pepře,
Postup přípravy
Veškeré suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu. Vše vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem mixujeme přibližně 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Poté tatarku přelejeme…
Koprová omáčka
Potřebné ingredience
* 400 ml smetany * * sůl * * 1 balíček kopru * *1 lžíci octa * * mléko * * cukr * * voda * * 100g másla * * 4 lžíce hladké mouky * PŘÍLOHA : * vejce * * brambory *
Postup přípravy
Čerstvý kopr opereme a nasekáme ...
Do rozpuštěného másla nasypeme hl. mouku a trochu orestujeme
Za stálého míchání nalijeme teplou vodu 500 ml a potom mléko 600ml, osolíme…
VEPŘOVÁ KÝTA V KUNOVJANCE-výborná omáčka k rýži…
Potřebné ingredience
KÝTA cca 1Kg(může být i plec,ale i kuřecí,jak chcete),1 CIBULE,1MRKEV,1PETRŽEL,KUS CELERE,SKLENIČKA KUNOVJANKY(340g),LŽÍCE SÁDLA,KELÍMEK SMETANY,CCA 2LŽÍCE HLADKÉ MOUKY,2KS BOBKOVÝ LIST,SŮL...
Postup přípravy
NA SÁDLE OSMAHNU NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU,PŘIDÁM MASO NAKRÁJENÉ NA VĚTŠÍ KUSY,PRUDCE OSMAHNU ZE VŠECH STRAN,PO ZATÁHNUTÍ MASO NAHRNU KE STRANĚ,PŘIDÁM NAHRUBO NASTROUHANOU…
NEFALŠOVANÁ RAJSKÁ OMÁČKA OD MAMINKY
Potřebné ingredience
* CIBULE, MÁSLO * HOVĚZÍ MASÍČKO * 2x RAJSKÝ PROTLAK * BOBKOVÝ LIST, NOVÉ KOŘENÍ, ČERNÝ CELÝ PEPŘ * HLADKÁ MOUKA, SŮL, CUKR
Postup přípravy
* DÁME SI VAŘIT HOVĚZÍ MASO DO OSOLENÉ VODY ( JÁ POUŽÍVÁM TLAKOVÝ HRNEC, JE TO ZA CHVILKU HOTOVÉ )
* NEŽ SE MASINO UVAŘÍ TAK SI ORESTUJI NA MÁSLE 1 CIBULI A ZAPRÁŠÍM HLADKOU…
***KOPROVÁ OMÁČKA ZA CHVILIČKU***
Potřebné ingredience
Máslo (dávám od oka), hladká mouka, mléko, 1sklenička sterilovaného kopru (používám zn. HAMÉ-cca 13Kč), sůl, cukr
Postup přípravy
Rozehřeju si v kastrůlku máslo a zapráším ho hladkou moukou, aby se udělala hustá jíška...poté pomalu přilévám studené mléko (stále šlehám metličkou,ať se neudělají hrudky) do…
Žampionová s masem
Potřebné ingredience
6 plátků vepřové kýty 1 velká cibule 1 malá plechovka krájených žampionů plnotučná hořčice 1 nakládaná okurka sůl,pepř,kmín sladká paprika 1 hovězí bujon trocha mouky
Postup přípravy
Cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova,plátky naklepeme
z obou stran osolíme,opepříme a pomažeme hořčicí.
Dáme na cibulku,krátce osmahneme zaprášíme paprikou a…
LUXUSNÍ SVÍČKOVÁ OMÁČKA OD MAMINKY
Potřebné ingredience
Hovězí maso ( zadní, falešná svíčková, pravá svíčková nebo roštěnec ), sůl, olej, mrkev, celer, petržel, cibule, koření ( tymián, bobkový list, nové koření, pepř, zázvor ), masox, šlehačka, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, citron, plnotučná hořčice, cukr.
Postup přípravy
Naložení masa : Hovězí maso posolíme, posypeme kořením a pomažeme máslem nebo olejem. Vložíme do pekáčku a přikryté necháme asi 1-2 dny uležet. Pokud nebudeme nakládat, postup je…