Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Ananasová marmeláda z cuket

Ananasová marmeláda z cuket

Potřebné ingredience

1,5 kg cukety , 2 balíčky pektogelu , 1 lžička ananasové šťavy , 15 g citronové šťavy , 600 g cukr krystal .

Postup přípravy

Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo, zasypeme cukrem a vaříme v hrnci asi půl hodiny. Pak přidáme pektogel, , kyselinu citronovou a tresť. Ještě 5 minut povaříme.
Plníme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

Potřebné ingredience

90dkg celeru, 90dkg mrkve, 60dkg petržele, 20dkg pórku, 6dkg česneku, 40dkg petrželové natě, 20dkg celerové natě, 40dkg cibule

Postup přípravy

Vše pomlet( já nemám mlýnek na maso tak jsem strouhala a sekala), cibuli nakrájet na jemno, přidat 1kg soli, rozpuštěné 1 máslo a 1/4 kg sádla. Promíchat a dát do skleniček. Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Omáčka z cuket, kapie a ananasu

Omáčka z cuket, kapie a ananasu

Potřebné ingredience

3/4 litru sladkého kečupu, 3/4 litru ostrého kečupu, 1/4 litru oleje, 1/2 kg cibule nasekané na jemno, 1/2 - 1kg cukety na kostky, 1 kg kapie na kostky, 1 velká plechovka ananasu na kostky i se šťávou (klidně dejte 3 malé plechovky), 10 lžic worchester omáčky (dala jsem více), 3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky vegety, 1 lžička kari a 1/2 lžičky pepře.

Postup přípravy

Recept mám od kamarádky a je tak skvělý, že jsem poprvé v životě zavařovala :-)
Kečupy s olejem zahřejeme. Do kečupové směsi přidáme: 1/2 kg cibule nasekané na jemno, 1/2 - 1kg…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablková čokoláda - nutella z jablek

jablková čokoláda - nutella z jablek

Potřebné ingredience

2kg jablek, 1 kg cukru, 3 van.pudingy, 100g kakaa, 1 čokoláda na vaření, lžička skořice, 5dkg mletých lísk. oříšků, 300ml vody

Postup přípravy

Jablka očistíme - zbavíme slupek a jadřinců, opláchneme a do většího hrnce nakrájíme na měsíčky. Přidáme 300ml vody, přikryjeme poklicí a pozvolna vaříme 30min, občas promícháme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg jahod, 1 želírovací cukr v poměru 2:1, 1 lžička citronové šťávy
(nebo 1kg jahod, 0,5 kg cukru, 1 Gelfix extra 2:1, 1 lžička citronové šťávy)

Postup přípravy

všechny přísady vložíme do pekárny, jahody buˇnakrájíme na kousky a nebo rozmixujeme. Napřed jsem nakrájela jahody na kousky a pak jsem je nakonec v hotové marmeládě rozmixovala.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

prosím o radu

Postup přípravy

Včera jsem vařila med a je tekutý skoro jako voda. Můžete mi poradit co s tím? Přidat cukr a znovu vařit?
Recept byl: 500 hlaviček pampelišek, 2 citrony, 3l vody, 2kg cukru. …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

rajčata a to je vše

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, oloupeme, nebo nemusíme, pokud to máme třeba na rajskou a stejně ji cedíme přes sítko. Naskládáme do skleniček, hodně to utlačíme, zavíčkujeme a sterilujueme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková přesnídávka bez zaváření

Meruňková přesnídávka bez zaváření

Potřebné ingredience

meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)

Postup přípravy

Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Omáčka na špagety

Omáčka na špagety

Potřebné ingredience

3kg rajčat 1kg paprik (napůl kapie a bílá paprika) 2 chilli papričky 8 cibulí celá palice česneku čerstvá bazalka (asi 6 velkých listů) 2 lžičky soli 1lžička pepře 6 lžic cukru 3 lžíce octa 1 bobkový list (nemusí být)

Postup přípravy

Rajčata spařím a oloupu a vykrájím z nich "bubáky".
Papriky zbavím jadýrek a nakrájím na čtvrtky.
Oloupaná cibule také na čtvrtky.
Rozsekám v mixéru na hrubo (ne…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešnová a jahodová s kousky ovoce ale i jakákoliv marmeládka BEZ MÍCHÁNÍ

Třešnová a jahodová s kousky ovoce ale i jakákoliv…

Potřebné ingredience

ovoce, přísada do džemů. Já kupuji sáček od Dr. Oetker - Extra želírovací cukr 2 v 1 - je to už cukr s želírovací látkou.

Postup přípravy

Navážit a odpeckovat ovoce. Do DOBY NEŽ JSEM MĚLA PEKÁRNU DĚLALA JSEM TAK, ŽE jsem dala do plastové vyšší misky ovoce bez pecek a dala do mikrovlnky na cca 10 min. Po těchto…

Zobrazit více...

Kategorie