Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
FAZOLAČKA ZA 5 MINUT.

FAZOLAČKA ZA 5 MINUT.

Potřebné ingredience

cibule,1-2X konzerva malých fazolí ve slaném nálevu, sádlo nebo olej, špetka Kari koření, majoránka, sůl, popř. masox, kdo má rád silnéí polévky ,pepř, uzenina, Možno i pár kapek Maggi

Postup přípravy

na sádle, nebo oleji zpěnit cibulku, přidat trošku hl. mouky, udělat jíšku a nalít na to konzervu nebo dvě i s lákem
dolít vodou, okořenit majoránkou,kari, solí, přidat…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Babiččina bramboračka!!!

Babiččina bramboračka!!!

Potřebné ingredience

kořenová zelenina...(mrkev,celer,petržel...), ...a jakákoliv jiná zelenina...podle chuti...pórek,cibule (nemusí být), brambory, houby, kroupy, máslo, hladká mouka, 1 Masox, Podravka (na dochucení), Majoránka, česnek, sůl

Postup přípravy

Nastrouháme si zeleninu na hrubém struhadle,(pórek a cibuli najemno nakrájíme...pokud budeme dávat).
V hrnci si rozpustíme máslo,dáme zeleninu a za stálého míchání si jí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!

Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!

Potřebné ingredience

drůbeží bujón, hrášek (čerstvý nebo zmražený), pórek, cibule, česnek, máslo, smetana, pepř, sůl, rohlík

Postup přípravy

Na másle osmahneme bílou část pórku, stroužek česneku, půlku větší cibule a hrášek (u zmraženého celý sáček). osolíme, opepříme, přilejeme vývar, tak aby sahal asi 2cm nad…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda

Kulajda

Potřebné ingredience

2 hrsti sušených hub, sůl, špetka kmínu, 4 brambory oloupané a nakrájené na kostičky, 100ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100ml zakysané smetany, kopr podle chuti, 1 vejce, ocet na dochucení (nemusí být)

Postup přípravy

Houby zalijte přibližně litrem vody a osolte. Chvíli povařte a pak přisypte kmín a nakrájené brambory. Vařte, dokud nejsou skoro měkké; trvá to asi čtvrt hodiny.

Ve smetaně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolačka z Moravy

Fazolačka z Moravy

Potřebné ingredience

Fazole,cibule,slanina,česnek,klobása,nové koření,masox,pepř nemletý,bobkový list,brambor,kys.smetana

Postup přípravy

Fazole si namočíme den předem do dostatečného množství vody.Vodu slejeme a dáme vařit fazole v čisté vodě s bobkovým listem,novým kořením a celým pepřem do změknutí,V jiném hrnci…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchá čočková polévka

Jednoduchá čočková polévka

Potřebné ingredience

Olej, 1 menší cibule, 3/4 hrnku čočky, 2 mrkve, 1 klobáska či párek, 1 kostka Masoxu, koření: majoránka, česnek a petržel, voda :-)

Postup přípravy

Čočku si dám do hrnku a zaliju studenou vodou - většinou to stíhám nechat stát jen tak hodinu před vařením :-).
V papiňáku si na trošce oleje mírně osmahnu na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA- alá "MASKOVANÁ CUKETA"

CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA- alá "MASKOVANÁ CUKETA"

Potřebné ingredience

Tenhle recept jsem před časem kdesi vyčetla a zařadila také do našeho jídelníčku.....: 1 velká cuketa, 3 velké brambory, trochu smetany na vaření, 2 trojúhelníčky taveného smetanového sýra (sýr můžeme vypustit a dát jen mléko),trocha kopru, petrželka,sůl, koření do polévky- používám solčanku.

Postup přípravy

Cuketu a brambory oloupeme (z cukety odstraníme semínka) a nakrájíme na menší kostičky.
V troše vody rozvaříme do měkka a ponorným mixerém rozmixujemem na kaši. Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda - lehká na přípravu

Kulajda - lehká na přípravu

Potřebné ingredience

1,5l vody,1 velká cibule, 4 velké brambory,2-3 natvrdo vařená vejce, olej, hladká mouka, 2 kostky masoxu, 2 hrsti hub (čerstvé, sušené, žampiony), 250 ml šlehačky, ocet, kopr, sůl, pepř, cukr, drcený kmín

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji (cca 4 lžíce) přidáme hladkou mouku (taky asi 4 lžíce) a připravíme jíšku, zalijeme 1,5l studenou vodou, hned přidáme brambory na kostičky,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Potřebné ingredience

slepičí nebo zeleninový vývar, sůl, pepř, čerstvý tymián, tři velké cibule, mouka, bílý vinný ocet, bílé víno, máslo, bíle bagety, tuhý sýr dle chuti

Postup přípravy

Ahoj holky,

mám zde jednoduchý, jak připravit klasickou francouzskou cibulačku. Na rozpáleném másle zprudka tři minuty osmahneme nakrájenou cibuli na půlměsíčky. Kombinuji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Arabelčin hovězí vývar s čerstvou bílou paprikou VYNIKAJÍCÍ !!!

Arabelčin hovězí vývar s čerstvou bílou paprikou…

Potřebné ingredience

500g hovězího prsa, sůl, pepř, 1 bílá paprika, půl kedlubnu, 2 mrkve, 1 petržel, půl celeru,2 strožky česneku, 1 cibule i se šlupkou, petrželová nať,5 kuliček pepře

Postup přípravy

Do hrnce dáme studenou vodu, maso, sůl a 5 kuliček pepře.
Vaříme tahem - polévka musí lehce probublávat asi 2 hodiny.
Po této době přidáme všechnu omytou a na větší kousky…

Zobrazit více...

Kategorie