Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
BRETAŇSKÉ FAZOLE

BRETAŇSKÉ FAZOLE

Potřebné ingredience

200 g bílých fazolí, 25 g sádla, 1 cibule, 15 g hladké mouky, 1/4 kostky masoxu, 1 stroužku česneku, pepř, sůl, 1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu), zelená petrželka

Postup přípravy

Tento recept jsem objevila na internetu a protože je opravdu dobrý a jednoduchý, tak ho vkládám sem. Píšu přesně podle originálu.

Přebrané, omyté a namočené fazole…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
trenčianský párek s fazolí trochu jinak :-D

trenčianský párek s fazolí trochu jinak :-D

Potřebné ingredience

2plechovky trenč.párek s fazolí,2kostky čínských nudlí,trocha vody,sůl,pepř

Postup přípravy

plechovky vyklopíme do hrnce,přilejeme vodu a mícháme do varu.Povaříme 5 minut a vmícháme syrové čínské nudle(dbáme na to aby byly ponořené ve šťávě)přiklopíme poklicí a necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
"FALAFEL" (cizrnové placičky)

"FALAFEL" (cizrnové placičky)

Potřebné ingredience

4 - 6 porcí: 400 g uvařené cizrny (nebo sterilované), 3 jarní cibulky (i s natí), 30 g strouhanky z čerstvého pečiva, 1 vejce, 1/2 citronu (šťáva i kůra), 1 stroužek česneku, 1 lžíce tahini (sezamová pasta), 1 lžička ml. římského kmínu, 1 lžička ml. koriandru, 1/2 lžičky ml. skořice, špetka chilli, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

V mixéru rozmixujeme předem uvařenou (sterilovanou) cizrnu, nasekané jarní cibulky, čerstvou strouhanku, vejce, citronovou šťávu i kůru, rozetřený stroužek česneku, všechno koření…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Smetanová čočka podle Babici

Smetanová čočka podle Babici

Potřebné ingredience

Asi 30 dkg čočky,5 dkg slaniny,2 kyselé okurky,smetanu/šlehačku/ já jsem dala smetanu na vaření,hladkou mouku,ocet,cukr,sůl

Postup přípravy

Tento recept jsem vyzkoušla podle Babicových dobrot a moc nám chutnal-proto se o něj s vámi podělím.Čočku si namočíme přes noc.Druhý den ji slijeme a uvaříme v osolené vodě…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
supr čočka

supr čočka

Potřebné ingredience

čočka, olej, kari, kečup ,citr. šťáva, pórek, sůl, česnek, cibule

Postup přípravy

Tak maminky, co takhle změnu? čočku uvaříme ve vodě, před koncem osolíme - nerozvaříme. Na oleji osmažíme cibulku a půl malého pórku a také česnek, přidáme kečup nebo protlak,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní buřtguláš s fazolkami...  :-))

Pikantní buřtguláš s fazolkami... :-))

Potřebné ingredience

paprikové klobásy, brambory, sůl, olej, koření Ďábelská směs, česnek, konzerva Bílé fazole v rajčatové omáčce, mouka nebo inst. jíška na zahuštění...

Postup přípravy

1) na kostičky nakrájenou klobásu osmahneme na oleji, pak přisypeme Ďábelksou směs, zamícháme a hned podlijeme vodu, aby to nezhořklo.
2) Přidáme nakrájené syrové brambory,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát - teplý

Čočkový salát - teplý

Potřebné ingredience

1 hrnek ( 1/4 l ) čočky, 200g uzeného, 200 g sýra na strouhání, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 kečup ( malý ), 1 PL sojové omáčky, pepř

Postup přípravy

Čočku si namočíme a uvaříme ve vodě do měkka. Na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, česnek a pak přidáme nakrájené uzené na kostičky a vše opečeme. Poté…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolové tousty - skvělá lehká večeře

Fazolové tousty - skvělá lehká večeře

Potřebné ingredience

Recept je z časopisu Nejlepší recepty. Je jednoduchý, rychlý a přitom je to úžasná kombinace chutí. Potřebujeme toustový chléb, konzervu fazolí v chilli omáčce, kremžskou hořčici, zakysanou smetanu a eidam.

Postup přípravy

Fazole prohřejeme v kastrůlku a vmícháme do nich 2 - 3 lžičky kremžské hořčice. Sýr si nastrouháme nahrubo. Toustový chléb opečeme v topinkovači. Na teplý plátek chleba naložíme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HRACHOVÁ  KAŠE

HRACHOVÁ KAŠE

Potřebné ingredience

Dnešní rychlovka k obědu..................

Postup přípravy

Nápad s chobotnicí jsem okoukala zde na MMB, tímto děkuji......................

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pangas s cizrnou, vynikající luštěnina!

Pangas s cizrnou, vynikající luštěnina!

Potřebné ingredience

pangas, cizrna, kečup (jaký kdo má rád), česnek a cibuli

Postup přípravy

Na střední nám dělali takovou kečupovou směs s cizrnou a od doby, co jsem na vysoké jsem to neměla, vzpomněla jsem si na to, až když jsem v Globusu viděla sáček s cizrnou a…

Zobrazit více...

Kategorie