Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
SRNČÍ MASO ALÁ SVÍČKOVÁ

SRNČÍ MASO ALÁ SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

SRNČÍ MASO, CIBULE, MRKEV, PETRŽEL, CELER, SMETANA, TUK, ŠÍPKOVÁ ZAVAŘENINA, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ. KOŘENÍ - PEPŘ CELÝ, JALOVEC CELÝ, NOVÉ KOŘENÍ CELÉ, BOBKOVÝ LIST, TYMIÁN, SŮL. NA OZDOBENÍ - ŠLEHAČKA A BRUSINKOVÝ KOMPOT.

Postup přípravy

DEN PŘEDEM SI NALOŽÍM MASO, SVAŘÍM VODU CCA 500 ML, 5 LŽIC OCTA, 5 BOBKOVÝCH LISTŮ, 5 JALOVCŮ, 5 PEPŘE, 5 NOVÉ KOŘENÍ, DO VYCHLADLÉHO NÁLEVU PŘIDÁM MRKEV, PETRŽEL, CELER, CIBULI A…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Preburdin BAŽANT

Preburdin BAŽANT

Potřebné ingredience

bažant, slanina na prošpikování (asi 100-150g), několik zrnek jalovce (12), nového koření (12) a sůl (2 - 3 polévkové lžíce), bobkový list (3 větší), máslo (150-200g), červené víno (100-150ml), příloha - rýže, bramborové pyré

Postup přípravy

Tento recept mi v diskusi "RECEPTY" poradila maminka Iva s nickem PREBURDA.
Dělává ho tak, že bažanta celého, nebo rozčtvrceného (lépe je skutečně celého) prošpikuje lehce…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí kýta na zelenině

Srnčí kýta na zelenině

Potřebné ingredience

srnčí kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, nové koření, celý peř, bobkový list, sladká paprika, rajský protlak nebo sterilovaná rajčata, víno, olej

Postup přípravy

Srnčí kýtu odblaníme, pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce opepříme a potřeme sladkou paprikou. Poté naskládáme do misky, přidáme několik kuliček nového koření a pepře,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými kroketami

Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými…

Potřebné ingredience

Kančí kýta,koření na zvěřinu, olej. Rajčatový protlat, švestky,uvařené brambory, sůl, 2 vejce, pol.mouka.

Postup přípravy

Medailonky. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme kořením a zalijeme olejem. necháme na druhý den odležet.

Švestková omáčka. Dáme vařit rajčatový protlak, švestky a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
JEHNĚČÍ MŮJ VLASTNÍ RECEPTÍK!!!!!!+ bramborové knedle a zelí

JEHNĚČÍ MŮJ VLASTNÍ RECEPTÍK!!!!!!+ bramborové knedle…

Potřebné ingredience

Jehněčí kýtu,plec,krk(nebo můžete nahradit zvěřinou,králíkem,nebo vepřovím),citron,sůl,rozmarýn,med,vařicí voda,česnek,hladká mouka Na bram .knedle:Vařené brambory,sůl,hrubá mouka,dětská krupička,máslo,vejce Na zelí: zelí,cibule,vař brambor,hladká mouka, kmín,cukr,sůl,ocet

Postup přípravy

1/Jehněčí nakládám 3 dny do předu a to jednoduše.
1/1 celou hlavičku česneku rozříznu vejpůl a dám do pekáče,přidám maso které osolím,přidám lžíci medu,vymačkám celej citron a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Bažantí směs

Bažantí směs

Potřebné ingredience

1 bažant, 60 g slaniny, 60 g másla, 2 dl červeného vína, cibule, mouka, 80 g žampionů ( mohou být i sušené houby) 1 lžíce rybízové marmelády, worcester, bobkový list, pepř, tymián, sůl

Postup přípravy

Bažanta stáhneme a pečlivě vykostíme. MAso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme část másla, přidáme na drobné kostičk ynakrájenou slaninu a když zesklovatí vložíme nadrobno…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
srnčí na zázvoru

srnčí na zázvoru

Potřebné ingredience

srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta, 1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka, asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla Na směs: 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce mletého sušeného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička

Postup přípravy

Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Pečený divočák +++

Pečený divočák +++

Potřebné ingredience

Maso na malé kousky z divočáka naložíme asi na týden až 14 dní do česneku a soli... zelenina -mrkev,petržel,celer... 3cibule na kostičky ,4 stroužky česnek na plátky... bobkový list,nové koření,pepř černý.... lžíce sádla... slanina na kostičky.... voda na podlití masa....

Postup přípravy

Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulou,česnekem a slaninou vše promíchané v jedné misce ,naskládáme na zeleninu maso opět trošku zeleniny …

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
****Guláš z divočáka****

****Guláš z divočáka****

Potřebné ingredience

1kg odleželé zvěřiny(divočáka)na kostičky,česnek,sůl, asi 1/4l mléka,necháme do druhého dne odležet. Maso opláchneme.

Postup přípravy

V papiňáku usmažíme na ang. slanině,sádle a másle 4 velké cibule. Přidáme: lžička sl.papriky, maso a dusíme. Kmín,pepř.nové koření,sůl. Vývar z kostí(nebo teplou vodu ,1 masox.) …

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí hřbet se švestkovou omáčkou

Kančí hřbet se švestkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Kančí hřbet (kotleta) švestková povidla 250g ,máslo 80g, mouka hl., sůl, pepř, kousek celé skořice, půl kávové lžičky ml. zázvoru, kousek citronové kůry, červené víno suché, polévkovou lžíci rumu.

Postup přípravy

Maso upečeme do mněka zvlášť (je-li starší uděláme je v tlakovém hrnci)

Omáčka- z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vínem a vymícháme do hladka.
Přidáme povidla,…

Zobrazit více...

Kategorie