Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Potřebné ingredience

3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s bramboráčkama

Dušené hovězí s bramboráčkama

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa, 2 větší cibule, sůl, 2 KL koření od Antonína, 1 KL divoké koření, 2 PL kečupu, 1 PL sojové omáčky, 4 rajčata, 4 tenké papriky

Postup přípravy

Na sádle si opečeme cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme nakrájené maso na proužky, osolíme, přidáme koření a dusíme maso ve vlastní šťávě. Asi v polovině měkkosti masa…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí steak s rozmarýnem na fazolkách

Hovězí steak s rozmarýnem na fazolkách

Potřebné ingredience

kvalitní, uleželá hovězí roštěná, fazolky, žampiony, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, olivový olej

Postup přípravy

Na neděli jsem chtěla připravit tomu svému kus pořádného masa. U řezníka jsem si vybrala půl kila pěkně proležené roštěné z býka (pokud máte přístup k některému z jihoamerických…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dobrý guláš

Dobrý guláš

Potřebné ingredience

600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky), 2-3 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g špeku, 3 štipce tymiánu, 5 jalovců, 10 kuliček nového koření, 1 lžíce červené papriky, 1 feferonka(nemusí být), 1 větší rajče, 1 paprikový lusk, hrst hub(mohou být čerstvé,zamražené, nebo sušené), 1 lžíce švestkových povidel, instantní jíška(nebo hladká mouka), masox(nemusí být), olej, sůl.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky mojí mamky

Roštěnky mojí mamky

Potřebné ingredience

Plátky zadního hovězího (lze udělat i z vepřového masa), olej, sůl, pepř, mletá sladká paprika, mouka, 1 cibule, kečup, plnotučná hořčice, majoránka, 1/2 masoxu

Postup přípravy

Maso si před přípravou naklepeme a naložíme přes noc do směsi olej+sůl+pepř+paprika. Když není čas, tak tento krok vynecháme a maso okořeníme až těsně před přípravou. Na pánvi se…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
VALENTÝNSKÁ VEČEŘE

VALENTÝNSKÁ VEČEŘE

Potřebné ingredience

Tatarský biftek,topinky a hodně zeleninky.Na konec super lahodný jahodový dortík z lásky dělaný.

Postup přípravy

Toto je naše nej nej papáníčko.
Přidávám na žádost receptík na Tataráčka.
Pravou svíčkovou,(nic jiného) rozsekám v mixeru ( ultimate chopper ),osolit,opepřit,trochu chilli…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle

Potřebné ingredience

1,5 kg hovězí maso zadní,1 celer,3 mrkve,1 cibule,2 smetany,sůl,pepř a nové koření-celé,tymián,bobkový list,citron,máslo,hl.mouka,mléko,cukr. Housk.knedlík(asi 6 šišek):1 kg hrubá mouka,1droždí,1 vejce,sůl,mléko,cukr,2tvrdší rohlíky. Na ozdobu:citron,šlehačka,rybíz alá brusinky

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme na hrubo.V kastrolu na másle zpěníme cibuli,přidáme zeleninu ,koření a trochu cukru opečeme do světle hnědé barvy.Přidáme maso,osolíme,opečeme ze všech stran…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Nejoblíbenější roštěnka mého manžela

Nejoblíbenější roštěnka mého manžela

Potřebné ingredience

hovězí maso ( nejlépe zadní nebo roštěnku ), hladká mouka, sůl, pepř, masox 1-2, 2 větší cibule, olej

Postup přípravy

Maso naklepeme , osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce.Na pánvi opečeme do růžova v oleji a naskládáme do pekáče.Posypeme nakrájenou cibulí, rozdrobíme masox ( množství…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš do trouby

Guláš do trouby

Potřebné ingredience

2 kostky hov. bujonu, 3 lžíce škrobu, 1kg hovězího nakrájet na kostky,3 větší cibule nakrájené, 5 stroužků česneku oloupat a nakrájet,3 lžičky sladké papriky, 2 lžičky gulášového koření, sůl, pepř, kdo chce dá chilli. p

Postup přípravy

Troubu předehřát na 250 stupňů, kostky bujonu zalít litrem horké vody, vysypat škrob a důkladně prošlehat. Všechny suroviny dát do pekáčku, zalít vodou s bujonem a škrobem. Zakrýt…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Boloňské špagety

Boloňské špagety

Potřebné ingredience

400g mletého hovězího,4 lžíce oleje,4 stroužky česneku,1 cibule,1 rajský protlak,pepř,1 lžička oregana,sůl,3 lžíce hladké mouky,strouhaný sýr,špagety

Postup přípravy

Zpěníme cibuli,přidáme mleté maso,okořeníme pepřem a oreganem,osolíme,přidáme rajský protlak a utřený česnek.Podlijeme a dusíme.Aby nebyla omáčka moc řídká,přidáme vodu…

Zobrazit více...

Kategorie