Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha
Potřebné ingredience
3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme…
Dušené hovězí s bramboráčkama
Potřebné ingredience
1 kg hovězího masa, 2 větší cibule, sůl, 2 KL koření od Antonína, 1 KL divoké koření, 2 PL kečupu, 1 PL sojové omáčky, 4 rajčata, 4 tenké papriky
Postup přípravy
Na sádle si opečeme cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme nakrájené maso na proužky, osolíme, přidáme koření a dusíme maso ve vlastní šťávě. Asi v polovině měkkosti masa…
Hovězí steak s rozmarýnem na fazolkách
Potřebné ingredience
kvalitní, uleželá hovězí roštěná, fazolky, žampiony, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, olivový olej
Postup přípravy
Na neděli jsem chtěla připravit tomu svému kus pořádného masa. U řezníka jsem si vybrala půl kila pěkně proležené roštěné z býka (pokud máte přístup k některému z jihoamerických…
Dobrý guláš
Potřebné ingredience
600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky), 2-3 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g špeku, 3 štipce tymiánu, 5 jalovců, 10 kuliček nového koření, 1 lžíce červené papriky, 1 feferonka(nemusí být), 1 větší rajče, 1 paprikový lusk, hrst hub(mohou být čerstvé,zamražené, nebo sušené), 1 lžíce švestkových povidel, instantní jíška(nebo hladká mouka), masox(nemusí být), olej, sůl.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s…
Roštěnky mojí mamky
Potřebné ingredience
Plátky zadního hovězího (lze udělat i z vepřového masa), olej, sůl, pepř, mletá sladká paprika, mouka, 1 cibule, kečup, plnotučná hořčice, majoránka, 1/2 masoxu
Postup přípravy
Maso si před přípravou naklepeme a naložíme přes noc do směsi olej+sůl+pepř+paprika. Když není čas, tak tento krok vynecháme a maso okořeníme až těsně před přípravou. Na pánvi se…
VALENTÝNSKÁ VEČEŘE
Potřebné ingredience
Tatarský biftek,topinky a hodně zeleninky.Na konec super lahodný jahodový dortík z lásky dělaný.
Postup přípravy
Toto je naše nej nej papáníčko.
Přidávám na žádost receptík na Tataráčka.
Pravou svíčkovou,(nic jiného) rozsekám v mixeru ( ultimate chopper ),osolit,opepřit,trochu chilli…
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle
Potřebné ingredience
1,5 kg hovězí maso zadní,1 celer,3 mrkve,1 cibule,2 smetany,sůl,pepř a nové koření-celé,tymián,bobkový list,citron,máslo,hl.mouka,mléko,cukr. Housk.knedlík(asi 6 šišek):1 kg hrubá mouka,1droždí,1 vejce,sůl,mléko,cukr,2tvrdší rohlíky. Na ozdobu:citron,šlehačka,rybíz alá brusinky
Postup přípravy
Zeleninu nastrouháme na hrubo.V kastrolu na másle zpěníme cibuli,přidáme zeleninu ,koření a trochu cukru opečeme do světle hnědé barvy.Přidáme maso,osolíme,opečeme ze všech stran…
Nejoblíbenější roštěnka mého manžela
Potřebné ingredience
hovězí maso ( nejlépe zadní nebo roštěnku ), hladká mouka, sůl, pepř, masox 1-2, 2 větší cibule, olej
Postup přípravy
Maso naklepeme , osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce.Na pánvi opečeme do růžova v oleji a naskládáme do pekáče.Posypeme nakrájenou cibulí, rozdrobíme masox ( množství…
Guláš do trouby
Potřebné ingredience
2 kostky hov. bujonu, 3 lžíce škrobu, 1kg hovězího nakrájet na kostky,3 větší cibule nakrájené, 5 stroužků česneku oloupat a nakrájet,3 lžičky sladké papriky, 2 lžičky gulášového koření, sůl, pepř, kdo chce dá chilli. p
Postup přípravy
Troubu předehřát na 250 stupňů, kostky bujonu zalít litrem horké vody, vysypat škrob a důkladně prošlehat. Všechny suroviny dát do pekáčku, zalít vodou s bujonem a škrobem. Zakrýt…
Boloňské špagety
Potřebné ingredience
400g mletého hovězího,4 lžíce oleje,4 stroužky česneku,1 cibule,1 rajský protlak,pepř,1 lžička oregana,sůl,3 lžíce hladké mouky,strouhaný sýr,špagety
Postup přípravy
Zpěníme cibuli,přidáme mleté maso,okořeníme pepřem a oreganem,osolíme,přidáme rajský protlak a utřený česnek.Podlijeme a dusíme.Aby nebyla omáčka moc řídká,přidáme vodu…