Králík s jablky
Potřebné ingredience
1 králík, 3 oloupaná jablka, 1 plátek celeru, 2 stroužky česneku, 1 lžíce soli, 1 lžíce oleje, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky.
Postup přípravy
Králíka vykostíme, maso pokrájíme na malé kousky. Do větší misky nahrubo nastrouháme jablka a celer, přidáme prolisovaný česnek a všechny další suroviny. Směs promícháme a…
Rybí salát z králíka
Potřebné ingredience
1 celý králík ,1menší majolka,1menší tatarka,1 velká kunovjanka,1 velká moravanka /nebo 2 malé/ ,
cibule ,sůl , pepř ,ocet.
Postup přípravy
Králíka uvaříme více do měkka,nakrájíme na drobno.Přidáme ocezenou zeleninu,větší kousky z
moravanky pokrájíme,dále přidáme majolku a tatarku.Pak přidáme podle chuti ,kdo jak…
Králík na česneku
Potřebné ingredience
Králík , 1 lžíce sádla , sůl / dle potřeby/ , 1 kostky masoxu , česnek / kdo jak má rád - my hodně takže tak 10 stroužků / Polohrubou mouku
Postup přípravy
Králíka buď vykostím nebo peču i s kostí / podle toho jak se mi chce :o) / Králíka osolit , podlít vodou / hodně aby byl celý pod vodou / Rozmačkat masox přidat ho do vody .…
Svíčková z králika
Potřebné ingredience
Celí králík bez hlavy,zelenina do svíčkové,smetana
Postup přípravy
připravíme vše na svíčkovou akorát misto klasického masa dáme kralíka.Typ pro ty co králíka nemusí tak jak já,ale toto jídlo si dám vždy,králík ma jinou lepší chut
Králík na hořčici
Potřebné ingredience
Celý králík bez hlavy nebo jen hřbet a stehna, kelímek plnotučné hořčice, sůl, 15 - 20 dkg měkkého salámu (uzené maso).
Postup přípravy
Králíka očistíme, osolíme a celého potřeme i zevnitř hořčicí, nešetříme. Spotřebuji ten kelímek (2 dcl) téměř celý. Vložíme do pekáče, okolo nasypeme salám nakrájený na kostičky,…
Králík na rozmarýnu se zeleninou
Potřebné ingredience
králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky,…
KRÁLÍK V MARINÁDĚ
Potřebné ingredience
1 lžička mleté papriky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička pepře, 200ml oleje, 1králík, 250ml vody, 1 lžíce hořčice, 1 malý kečup. (Toto je nálev.) Asi na 6. porcí.
Postup přípravy
Očištěného a naporcovaného králíka zalijeme nálevem tak,aby maso bylo celé ponořené.
Nahoru na maso nakrájíme dostatečné množství cibule(lépe více ,než méně) a upečeme doměkka.…
Králík v marinádě
Potřebné ingredience
Naporcovaný králík,2dcl vody,5 stroužků česneku,1dcl oleje,2 cibule,2 lžice pln.hořčice,2 lžice kečupu,1 lžici ml,sladké papriky,sůl,pepř.
Postup přípravy
Králíka naporcuji,dáme na 2 dny do marinády,otáčíme a pečeme pod pokličkou.Výborný s bramborovým knedlíkem Jde to i na vepř,kotlety.
Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka
Potřebné ingredience
Naporcovaný králík nebo jen králičí stehna, čerstvě mletý pepř, cca 130g přepuštěného másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 šalotky nebo 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, 2dcl dobrého suchého bílého vína, lžíce kvalitní hrubozrnné nebo Dijonské hořčice, kuřecí nebo králičí vývar (popř. horká voda - NE bujón z kostky), 2dcl sladké smetany, petrželka na posypání.
Postup přípravy
Máslo s olejem zahřejeme a opečeme opepřené porce králíka ze všech stran do růžova (nesolíme, aby maso nepustilo šťávu). Vyjmeme a necháme v hrnci pod pokličkou. Na výpeku z…