Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥KOTLET PRAŽSKÉHO UZENÁŘE S VÍDĚŇSKÝM KNEDLÍKEM♥♥♥ HOLKY JE TO LUXUSNÍ A NENI TO NÁROČNÝ♥♥♥

♥♥♥KOTLET PRAŽSKÉHO UZENÁŘE S VÍDĚŇSKÝM KNEDLÍKEM♥♥♥…

Potřebné ingredience

Pro 6 osob: 6-8 vepřových kotlet, sůl, pepř, 20dkg šunkového na nudličky, 4-5 nožiček párků, jedna klobása stačí, 6-8 žampionů na plátky, 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana, 1 rovná lžíce hladké mouky, citronová šťáva na dochucení. Na knedlíky: 6 housek na kostky, 250ml mléka, 2 vejce, olej na pokapání, 140g hrubé mouky

Postup přípravy

Kotlety naklepejte,osolte, opepřete, prudce opečte z obou stran na trošce olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky, žampiony a krátce cca 5 minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařování masa

Zavařování masa

Potřebné ingredience

Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené

Postup přípravy

Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jednoduchý oběd

Jednoduchý oběd

Potřebné ingredience

Asi půl kila vepřové kýty,sůl,pepř,houby,různé druhy koření-každý si dá podle své chuti,kilo brambor,dva stroužky česneku,troška sádla

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle,přidáme sůl,pepř,houby ,koření,podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka.Když…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU

VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty nebo plece,1-2 cibule,olej nebo sádlo,sladká mletá paprika,5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu,3 stroužky česneku,kelímek zakysané smetany,3 lžíce hladké mouky,sůl.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle,přidáme na koustky pokrájené a osolené maso,necháme zatáhnout.Když se tekutina kterou maso pustilo vydusí,přidáme lžičku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na Silvestra

NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na…

Potřebné ingredience

Velká vepřová kolena ( chce to aspoň dvě ) Nálev: na 4 litry vody dáme 20 dkg soli (1l =5 dkg soli ), 1 veliká cibule, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček pepře,4 bobkové listy.

Postup přípravy

Kolena vykostíme a kůži rozřežeme na mřížky.Můžeme je ještě rozkrájet na menší kusy, to dělám já,aby se dobře proležely. Svaříme si nálev z vody, soli, cibule a koření. Nálev…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♦♦♦ ZAVAŘOVANÉ VEPŘOVÉ MASO VELKÁ DELIKATESA ♦♦♦

♦♦♦ ZAVAŘOVANÉ VEPŘOVÉ MASO VELKÁ DELIKATESA ♦♦♦

Potřebné ingredience

VEPŘOVÁ PLEC,VEPŘOVÝ BOK,VEPŘOVÉ KŮŽE,SŮL VODA ,PAŘÁK A TEPLOMĚR

Postup přípravy

1/ Vepřovou plec,vepřový bok a kůže si nakrájíme na kostky asi 5*5 cm kůže na proužky.Pořádně properu ve vodě.( na kůžích nesmí být štětiny)
2/ Vymiju si pořádně flašky na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince

Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 plátky vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej, 1 cibule, 1 mrkev, klínek celeru, 4 stroužky česneku, 1 pol. lž. majoránky,

Postup přípravy

Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice s gulášovou omáčkou, šťouchanými  brambory a cibulovými kroužky

Vepřová krkovice s gulášovou omáčkou, šťouchanými …

Potřebné ingredience

vepřová krkovice (já dělám i z kotlety), sůl, pepř, kmín, červená paprika, majoránka, 3 střední cibule, česnek, plnotučná hořčice, olej, brambory, hladká mouka

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a necháme na hodinku uležet v lednici.
Na oleji si osmažíme 3 střední cibule, několik stroužků česneku …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ SE SYREČKY (úděsný smrádek při pečení:-)ale nakonec stojí za to:-)

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ SE SYREČKY (úděsný smrádek při pečení…

Potřebné ingredience

Vepřové maso cca 750g-1kg(plec,kýta,může být ale i kuřecí-co Vám chutná),2 větší cibule,balení olomouckých syrečků,kelímek smetany ke šlehání,100g anglické slaniny,1 lžička plnot.hořčice,lžička oregana,sádlo(olej)

Postup přípravy

MASO NAKRÁJÍM NA KOSTKY,CIBULE NA PLÁTKY,SLANINU NA MALÉ KOSTIČKY.NA TUKU OSMAHNU CIBULI,AŽ ZESKLOVATÍ PŘIDÁM SLANINU,PO CHVÍLI PŘIDÁM MASO A ZPRUDKA OSMAHNU DO ZATÁHNUTÍ,OSOLÍM…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízky s cibulí - výborná pochoutka :-)

Vepřové řízky s cibulí - výborná pochoutka :-)

Potřebné ingredience

potřebný počet vepřových řízků (u nás minimálně 10), 3 až 4 cibule, vajíčko, mléko, čerstvá houska na strouhanku, hladká mouka, sůl, paprika, olej na smažení.

Postup přípravy

Tento recept se používá na srnčí řízky, ale vyzkoušela jsem i vepřové a jsou výborné, už je jinak nedělám.
Řízky naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Cibuli oloupeme…

Zobrazit více...

Kategorie