♥♥♥KOTLET PRAŽSKÉHO UZENÁŘE S VÍDĚŇSKÝM KNEDLÍKEM♥♥♥…
Potřebné ingredience
Pro 6 osob: 6-8 vepřových kotlet, sůl, pepř, 20dkg šunkového na nudličky, 4-5 nožiček párků, jedna klobása stačí, 6-8 žampionů na plátky, 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana, 1 rovná lžíce hladké mouky, citronová šťáva na dochucení. Na knedlíky: 6 housek na kostky, 250ml mléka, 2 vejce, olej na pokapání, 140g hrubé mouky
Postup přípravy
Kotlety naklepejte,osolte, opepřete, prudce opečte z obou stran na trošce olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky, žampiony a krátce cca 5 minut…
Zavařování masa
Potřebné ingredience
Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené
Postup přípravy
Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do…
Jednoduchý oběd
Potřebné ingredience
Asi půl kila vepřové kýty,sůl,pepř,houby,různé druhy koření-každý si dá podle své chuti,kilo brambor,dva stroužky česneku,troška sádla
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle,přidáme sůl,pepř,houby ,koření,podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka.Když…
VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty nebo plece,1-2 cibule,olej nebo sádlo,sladká mletá paprika,5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu,3 stroužky česneku,kelímek zakysané smetany,3 lžíce hladké mouky,sůl.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle,přidáme na koustky pokrájené a osolené maso,necháme zatáhnout.Když se tekutina kterou maso pustilo vydusí,přidáme lžičku…
NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na…
Potřebné ingredience
Velká vepřová kolena ( chce to aspoň dvě ) Nálev: na 4 litry vody dáme 20 dkg soli (1l =5 dkg soli ), 1 veliká cibule, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček pepře,4 bobkové listy.
Postup přípravy
Kolena vykostíme a kůži rozřežeme na mřížky.Můžeme je ještě rozkrájet na menší kusy, to dělám já,aby se dobře proležely. Svaříme si nálev z vody, soli, cibule a koření. Nálev…
♦♦♦ ZAVAŘOVANÉ VEPŘOVÉ MASO VELKÁ DELIKATESA ♦♦♦
Potřebné ingredience
VEPŘOVÁ PLEC,VEPŘOVÝ BOK,VEPŘOVÉ KŮŽE,SŮL VODA ,PAŘÁK A TEPLOMĚR
Postup přípravy
1/ Vepřovou plec,vepřový bok a kůže si nakrájíme na kostky asi 5*5 cm kůže na proužky.Pořádně properu ve vodě.( na kůžích nesmí být štětiny)
2/ Vymiju si pořádně flašky na…
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince
Potřebné ingredience
Suroviny: 3 plátky vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej, 1 cibule, 1 mrkev, klínek celeru, 4 stroužky česneku, 1 pol. lž. majoránky,
Postup přípravy
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme…
Vepřová krkovice s gulášovou omáčkou, šťouchanými …
Potřebné ingredience
vepřová krkovice (já dělám i z kotlety), sůl, pepř, kmín, červená paprika, majoránka, 3 střední cibule, česnek, plnotučná hořčice, olej, brambory, hladká mouka
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a necháme na hodinku uležet v lednici.
Na oleji si osmažíme 3 střední cibule, několik stroužků česneku …
ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ SE SYREČKY (úděsný smrádek při pečení…
Potřebné ingredience
Vepřové maso cca 750g-1kg(plec,kýta,může být ale i kuřecí-co Vám chutná),2 větší cibule,balení olomouckých syrečků,kelímek smetany ke šlehání,100g anglické slaniny,1 lžička plnot.hořčice,lžička oregana,sádlo(olej)
Postup přípravy
MASO NAKRÁJÍM NA KOSTKY,CIBULE NA PLÁTKY,SLANINU NA MALÉ KOSTIČKY.NA TUKU OSMAHNU CIBULI,AŽ ZESKLOVATÍ PŘIDÁM SLANINU,PO CHVÍLI PŘIDÁM MASO A ZPRUDKA OSMAHNU DO ZATÁHNUTÍ,OSOLÍM…
Vepřové řízky s cibulí - výborná pochoutka :-)
Potřebné ingredience
potřebný počet vepřových řízků (u nás minimálně 10), 3 až 4 cibule, vajíčko, mléko, čerstvá houska na strouhanku, hladká mouka, sůl, paprika, olej na smažení.
Postup přípravy
Tento recept se používá na srnčí řízky, ale vyzkoušela jsem i vepřové a jsou výborné, už je jinak nedělám.
Řízky naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Cibuli oloupeme…