Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
CHUŤOVKY
Running SUSHI

Running SUSHI

Potřebné ingredience

Suroviny na sushi- sushi rýže,nori řasa, avokádo,okurek,losos atd. Rýžový ocet. Sójová omáčka. Suroviny na polévku Pho Ostatní viz.postup.

Postup přípravy

Domácí running SUSHI. Děti nadšené. Na malé talířky a misky servírujeme: - sushi - různé druhy - zákusky (cheesecake, medovník, punčovy řez atd.) - polévka Pho - banán…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut Na marinádu: 1 kus celeru 1 velká mrkev 2 m velká cibule 2 stroužky česneku 2 hřebíčky 2 bobkové listy 10 kuliček pepře 5 plodů jalovce Sůl Cukr 400 ml červeného vína 200 ml červeného vinného octa 1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta) Na pečení masa: 2 lžíce tuku 2 cibule 2 lžíce medu 200 ml vývaru 100 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek

Postup přípravy

V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Potřebné ingredience

Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta

Postup přípravy

Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Jednoduché noky

Jednoduché noky

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g hery, sůl, mléko

Postup přípravy

Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a promícháváme až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty - aby z něho…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Potřebné ingredience

500g brambor, 250g krupičky, 1 vejce, 1/2 lžičky solamylu, 1 zarovnaná lžička soli do těsta, 1 vrchovatá lžička soli do vody na vaření knedlíků

Postup přípravy

Uvařené brambory ještě teplé oloupeme. Nastrouháme 1/2 na jemném struhadle, 1/2 na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, vejcem, solamylem, solí a zpracujeme pevné těsto. Utvoříme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na moravance

Kuře na moravance

Potřebné ingredience

3 líce plnotučné hořčice rybízový džem 1 lžíce Kuře

Postup přípravy

Kuře obalíme hořčicí a džemem. Zalijeme moravankou a přidáme máslo. Pečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky s ovocem

Tvarohové knedlíky s ovocem

Potřebné ingredience

5 dkg cukru 5dkg mála 1vejce 20 dkg pol. mouky 1 tvaroh

Postup přípravy

Cukr utřeme s máslem. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Plníme ovocem a vaříme v osolené vodě. Knedlíku je asi 12ks. Můžeme použít i vaničkový tvaroh.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené maso trošku jinak

Pečené maso trošku jinak

Potřebné ingredience

Vepřové maso Česnek Cibule Olej Sůl Pepř Mletý pepř Rajčatový protlak Zelí Bramborové knedlíky

Postup přípravy

Maso si nakrájíme buď na větší kostky nebo hrubší plátky. Nakořeníme vším kořením kromě rajského protlaku. Pečeme do změknutí pod alobalem. Poté zamícháme opatrně rajský protlak a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka z pomazánkového másla

Houbová omáčka z pomazánkového másla

Potřebné ingredience

4-5 hrstí sušených hub 4-5 lžic jemně strouhaného celeru 150-200 g pomazánkového másla (bez příchutě) 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky cca 2 hrnky vývaru 4-5 kuliček nového koření 1 bobkový list sůl bílý pepř

Postup přípravy

Houby hodinu předem namočíme do mléka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěném másle. Přidáme celer a koření s listem. Chvíli restujeme, až se vše rozvoní a zasypeme plnou…

Zobrazit více...

Kategorie