Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

150 - 200g červené čočky, 1 stroužek česneku, 200g krájených rajčat, tuhá část z kokosového mléka, cca 4 větší mrkve, mletý koriandr, skořice, sladká paprika, sůl, pepř, kurkuma, kmín, 750g vývaru, olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve, přidáme koření a česnek a krátce orestujeme. Přidáme čočku, rajčata, kokosové mléko, vývar, sůl a pepř. Necháme vařit do změknutí, poté…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s klobásou

Těstoviny s klobásou

Potřebné ingredience

350g těstovin, cca 350g čerstvé (syrové) klobásy typu salsiccia, 200g tmavých žampionů, 75g parmazánu (+ hoblinky k podávání), 2 žloutky, 100g zakysané smetany, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Na pánvi opéct kousky klobásy vymačkané ze střívka, poté přidat čtvrtky žampionů a orestovat. V misce smíchat parmazán, žloutky, smetanu a petrželku s trochou vody z vařených…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Celozrnný tvarohový koláč

Celozrnný tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Tmavé těsto: 100g másla, 1/2 PP, 5 lžic vody, 300g pšeničné celozrnné mouky, 50g cukru, citrónová kůra. Tvarohová náplň: 750g tvarohu, 1 vejce, med. Piškotové těsto: 3 vejce, 100g oleje, 100 - 150g cukru, 5 lžic vody, 200g pšeničné celozrnné mouky, 1/2 PP. Může být ovoce.

Postup přípravy

Vypracujeme tužší tmavé těsto, necháme chvíli odpočinout a vyválíme na slabý plát (ke konci je dobré válet už rovnou na pečícím papíru). Dáme do plechu. Nalijeme tvarohovou náplň …

Zobrazit více...
DORTY
AMSTERDAM

AMSTERDAM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

OŘECHOVÝ KORPUS
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA + SMETANOVO MASCARPONOVÝ KRÉM s citronovou šťávou
SIRUP NA KORPUSY citronový
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE - na obmazání celého dortu
BÍLÝ…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čajové koláčky

Čajové koláčky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 220 g Hery, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

Heru, oba cukry a vejce utřeme do pěny. Pak přidáme 2 lžíce citrónové šťávy, nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujeme těsto. Necháme chvíli v ledničce odpočinout. …

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Paštika pro vegany s ořechy

Paštika pro vegany s ořechy

Potřebné ingredience

200 g sušených rajčat, 200 g vlašských ořechů, 10 lístků šalvěje, mořská sůl, mletý černý pepř

Postup přípravy

Vlašské ořechy namočíme do studené vody na 6-8 hodin. Sušená rajčata zalijeme vodou horkou a necháme je louhovat, dokud nezvláční. Šalvěj pokrájíme. Ořechy i rajčata slijeme a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hamburská omáčka v PH

Hamburská omáčka v PH

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem. Zapnu PH na 2 asi 2,5…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový dortík-hrnkový

Čokoládový dortík-hrnkový

Potřebné ingredience

Těsto:1 hrnek hladká mouka, 1 hrnek cukr krupice/moučka, čtvrt hrnku holand.kakaa, 1 lžička sody, 1/2 lžičky prdopeč, 1/4 lžička soli=vše smíchat a přidat:1 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku podmáslí/kefír, 1/2 hrnku horké vody/kávy, pár kapek vanilkové esence. Poleva: 1 a 1/2 tabulky hořké čokolády-rozpustit a po zchládnutí přimíchat 2-3 lžíce zakysané smetany. Kdo chce, může osladit, já nepotřebuju.

Postup přípravy

Ingredience na těsto smícháme, nejdříve suché a pak tekuté přísady. Pečeme na 180´ C a prostředek kontrolujeme špejlí. Záleží na hloubce formy. Po vychlazení potřeme ganache,…

Zobrazit více...
DORTY
Dvě srdce

Dvě srdce

Potřebné ingredience

Světlý korpus, ořechový korpus, tvarohový krém ovoce, vanilkový krém. 6kg.

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Osmnáctka a severní Evropa

Osmnáctka a severní Evropa

Potřebné ingredience

Světlý korpus tvaroh šlehačka maliny borůvky, Red velvet čokoládový krém. Mapa je pořezaná z hmoty a stříknutá airbrushem.

Postup přípravy

xx

Zobrazit více...

Kategorie