Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kuřecí salát ala KFC

Kuřecí salát ala KFC

Potřebné ingredience

kuřecí prsní řízky (stačí malý platonek 3-4prsa - pro 2 velké jedlíky nebo na 4 normální porce), 350-500ml podmáslí!!! -ne šlehačku (není to pak ono)rostl.olej na smažení (nedoporučuji olivový - sice je zdravý a neprská, ale pak má jídlo zvláštní chuť)hladká mouka, pepř, sůl, mletá sladká paprika, muškátový oříšek, steakové koření, sušený práškový česnekna salát : 1xledový salát, 3-4 větší rajčata, 1 zelená a 1 žlutá paprikadresing : buď je dobrý již hotový Hainz česnekový, nebo rozmícháte majolku s trochou tekuté šlehačky, přidáte prolisovaný česnek -1-2 stroužky a trochu pažitky

Postup přípravy

kuřecí kousky : prsa nakrájíte na kousky (kostičky-špalíčky ) a naložíte do podmáslí alespoň na 2-3 hodiny do lednice

smícháte si 150g hladké mouky , 1a1/2 čajové lžičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25 min)

Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25…

Potřebné ingredience

8 x 150g jehněčích nebo vepřových kotlet, 3 lžíce krupicového cukru (nejlépe třtinového),2 lžíce dijónské hořčice, lístky z jedné snítky rozmarýnu, olivový olej na pokapání, 2 středně velké neoloupané brambory, sůl a pepř.

Postup přípravy

Osolené a opepřené kotletky obalíme v hořčici, rozmarýnu a cukru.
Na pečící plech mezitím nakapeme olej a na něj nakrájíme na kolečka brambory, které osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marinované kuřecí řízky

Marinované kuřecí řízky

Potřebné ingredience

Kuřecí řízky dle počtu osob, na marinádu - 2 celá vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 1 káv. lžička soli, 1 káv. lžička pepře, 1 káv. lžička majoránky, 1 káv. lžička papriky (eventuálně pálivé kdo má rád)

Postup přípravy

Kuřecí řízky v marinádě obalíme, zalijeme zbytkem marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet. Tento recept je super pro oslavy. Dá to méně práce než obalování a hlavně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Horký masovo-bramborový hrnec

Horký masovo-bramborový hrnec

Potřebné ingredience

2 kg brambor, 1 kg vepřového masa (kuřecí prsa), sůl, pepř, 1/4 l smetany ke šlehání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na brambory do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pomsta šíleného kuchaře

Pomsta šíleného kuchaře

Potřebné ingredience

100 g sýra Niva,
50 g sýra Eidam,
1 menší vejce,
50 g měkkého salámu (Junior),
4 rohlíky,
2 stroužky česneku,
čerstvá zelenina (okurky, rajčata, paprika),
hořčice, koření (paprika, pepř, sůl),
olej na smažení

Postup přípravy

Vše nastrouháme, ochutíme a smícháme. Namažeme na rozpůlené rohlíky a klademe do rozpáleného oleje. Smažíme asi 3,5 min (z namazané strany). Potřeme hořčicí a odzdobíme zeleninou…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Čertova pomazánka

Čertova pomazánka

Potřebné ingredience

Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka,
paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citronová šťáva, sůl

Postup přípravy

.
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Potřebné ingredience

300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule

Postup přípravy

.
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli. Vše umícháme.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře španělské

Kuře španělské

Potřebné ingredience

1 kuře, 200g šunky nebo šunkového salámu, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl.

Postup přípravy

Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně usekaný česnek. Osmahneme jenom krátce aby česnek nezhořkl a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Slavnostní kotlety¨

Slavnostní kotlety¨

Potřebné ingredience

4kotletky
4plátky šumky
4plátky sýra
zavařené houby
cibule
porek
šlehačka

Postup přípravy

na suchý pekáč položíme osolené kotletky,na každou dáme plátek šumky,lžičku hub trošku cibule a porku,přikryjeme plátkem sýra a zalijeme celou šlehačkou a dáme upéct asi 30minut…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Finský sypaný koláč

Finský sypaný koláč

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva.
3 tučnější tvarohy (červené) - celkem tedy 750 g, 1/2 hrnku práškového cukru, 3 celá vejce, podle chuti rozinky, vanilkový cukr, trochu citronové kůry, 2 hrnky mléka.
Máslo (Heru apod.) na povrch koláče - poklademe nakrájenými lístečky másla

Postup přípravy

Postup práce:
3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva - vše se promíchá.
V jiné míse utřeme 3 tučnější tvarohy - celkem 750 g, 1/2 hrnku…

Zobrazit více...

Kategorie