Zeleninové ragú s parmazánem a smetanou
Potřebné ingredience
jakákoli mražená či čerstvá zelenina 350 -400 g (např. lahůdková, maďarská) * červená cibule * kousek papriky, pokud není ve směsi * 2 dcl smetany na vaření *půl kostky bujonu Natur bylinkový, může být i jakýkoli zeleninový * lžička rozmarýnu * 2 trojúhelníčky taveného sýra * parmazán
Postup přípravy
na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme zeleninu, kostku a sýr. jakmile se zelenina rozmrazí, přidáme smetanu, rozmarýn a vaříme, dokud se sýr nerozpustí.…
Fazolky na smetaně,jak máme rádi my
Potřebné ingredience
Zelené fazolky,cibule,smetana/šlehačka,anglická slanina-nemusí být,sůl,pepř,ocet,cukr,máslo
Postup přípravy
Fazolky si chystám tak,že čerstvé ze zahrádky chvilku povařím,nechám vychladnout,odstraním "nit" co je podél a nakrájím na malé kousky-u nás by celé lusky vcelku nikdo…
zapečený květák
Potřebné ingredience
květák, koření, salám, niva, tvrdý sýr, anglická slanina a vejce
Postup přípravy
uvaříme do poloměkka celý květák v osolené vodě, do které přidáme koření, které máme rádi(vegeta, kari, kmín.....)pak vyndáme a necháme květák chvíli vykapat...do koleček salámů…
Květák nevařím, ale zapékám
Potřebné ingredience
1 květák, asi 200g anglické slaniny na plátky (popř. viz. další v receptu), máslo na vytření pekáčku, sýry na posyp - na kůrčičku Zálivka: 1. klasický bešamel nebo ochucený sýrem 2. vejce, zakysanka, koření 3. vejce, smetana, sýr 4. co dům dal, na co má kdo chuť
Postup přípravy
Koupila jsem květáky á 8,90 Kč a chtěla udělat něco nového, rychlého. Nechtělo se mi pracně zpracovávat květák vařením a čekat na vychlazení, tak jsem to udělala prudce!
Vše…
HARISA
Potřebné ingredience
Verze origo. 1 kg rajčat 1/2 kg hl.zelí 2 velké cibule 6ks velké červené papriky 10 dkg feferonek Nálev: 1/4 l octu 18 dkg cukru 1 PL DEKA Pokrajet na menší kousky povařit /asi 15mim/ pak rozmixovat a dát do skleniček dnem vzhůru. MOJE verze: 1 kg rajčat asi 3/4 kg červených paprik /6 ks-záleží jak jsou velké 3 střední cibule 2 stroužky česneku 7,5 dkg feferonek 3/4 kg hl.zelí Nálev: 1 PL Deka 150 ml 5% Bzeneckého vinného octa 50 ml 8% Bzeneckého ochuceného octa 11 dkg cukru PŘÍPRAVA I PROVEDENÍ JAK U ORIGA.
Postup přípravy
Dostala jsem od kamarádky recept na HARISU.Možná si někdo na ni pamatuje. Je to pikantní zeleninová směs. Použití místo hořčice,příloha k jídlu,do omáček no prostě fantazii se…
Máslová dýně - pečená s uzeným masem
Potřebné ingredience
1 máslová dýně, cca 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, trocha rozmarýnu, tymián, uzená paprika (sušená), sůl, olej
Postup přípravy
Dýni oloupat, vydlabat a nakrájet na kostičky.
Uzené maso nakrájet na kostičky a cibuli na měsíčky.
V míse promíchat dýni s masem, zakápnout olejem, okořenit tymiánem …
Baklažánovo-cuketové kari
Potřebné ingredience
1 ks baklažán -lilek , 2 ks cukety malé , 3 ks Cesnak - strúčiky , 1 plechovka krájané paradajky , 1 plechovka kokosové mlieko , asi 3-4 čl tikka korenie , podla chuti čili paprička , na dochutenie citrónová šťava , koriander alebo petržlenová vňať
Postup přípravy
Baklažán nakrájame na koleska asi 1,5 cm hrubé.Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit".Poutierame papierovým servítkom a nakrájame na kocky.Cuketu nakrájame na…
Špagetová dýně - zelí
Potřebné ingredience
1 Špagetová dýně, kmín (celý nebo drcený), sůl, cukr, ocet, mouka na zahuštění, cibule, olej na osmažení cibule
Postup přípravy
Dýni oloupat, vydlabat a nakrájet na hranolky.
Pokrájenou dýni vložit do hrnce, přidat kmín, podlít vodou a dusit tak dlouho, až se začne při míchání rozpadat.
Poté podle…
Květákové nugetky
Potřebné ingredience
1 velký květák,sůl,pepř,muškát,2 vejce,sekaná petržel,2 lžíce kremžské nebo hrubozrné hořčice,5 lžic PH mouky,5 dkg nasekané šunky nebo anglické slaniny,půl cibule,trochu strouhanky
Smetanová cuketová směs s bramboráčky
Potřebné ingredience
Budeme potřebovat: Cibuli nakrájenou na kostičky, máslo, oloupanou a jader zbavenou zelenou cuketu nakrájenou na kostičky zhruba 0,5 - 1 cm, dále trošku krájeného pórku, já přidala 2 spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, 2 stroužky česneku. Dále pro chuť i vůni trošku mražených lesních hub, ochutila kořením Andělská křidélka (můžete použít i jiné a nebo žádné) a samozřejmě moje oblíbené bylinky. Ještě budeme kořenit pepřem a solí a přidávat 33% smetanu.
Postup přípravy
Tento recept byla taková moje improvizace jednak co dům dal a jednak, co čas dovolil. Výsledek mě samotnou ale příjemně překvapil a ještě více jsem byla překvapena a potěšena, že…