Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Zadělávaný králík

Zadělávaný králík

Potřebné ingredience

1 králík cca 1,5 kg
15 dkg bůčku
12 malých cibuliček
3 dkg mouky
2 dcl bílého vína
2 dcl hovězího vývaru
stroužek česneku
2,5 dkg másla
20 dkg žampionů
bouquet garni, sůl, pepř

krajíčky bílého chleba opečené na másle

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na malé kousky.
Bůček nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu dáme máslo, rozehřejeme, pak přidáme kostičky bůčku. Až pustí tuk, tak je vyjmeme a uschováme.…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v Římském hrnci.

Králík v Římském hrnci.

Potřebné ingredience

4 porce králíka,
200 g vypeckovaných sušených švestek,
400 ml růžového vína (nebo bílého),
2 bobkové listy,
sůl a pepř podle chuti,
špetka každého, hřebíček, tymián, skořice, muškátový oříšek,
1 na jemno posekaný česnek,
200 g čerstvé smetany,
2 lžíce mouky,
2 lžíce másla,

Postup přípravy

Namočit hrnec.

Oprat maso a osušit ho. Posypat ho kořením a ochutit ho solí a pepřem. Vložit maso do hrnce, obložit ho švestkami, česnekem, zalít ho vínem a nahoru položit…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na černo

Králík na černo

Potřebné ingredience

1 králík,
1 cibule,
250g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
10 kuliček černého pepře,
5 kuliček nového koření,
2 bobkové listy,
sůl,
100g pokrájených sušených švestek,
3 PL rybízové marmelády,
100g nastrouhaného perníku,
150ml červeného vína,
citronová šťáva

Postup přípravy

V kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno
nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme.

Na osmaženou zeleninu rozložíme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na pivě

Králík na pivě

Potřebné ingredience

asi 1 kg králíka (nejlépe stehna a hřbet) nakrájeného na porce,
250 ml bílého vinného octa,
370 ml vody,
220 g sušených švestek,
1 lžíce oleje,
30 g másla,
sůl a pepř podle chuti,
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru,
2 lžička roztlučeného celého sušeného jalovce,
asi 400 g na velice hrubo pokrájené cibule,
2 lžíce mouky,
125 ml kuřecího vývaru,
250 ml černého piva,

Postup přípravy

míse smíchat králičí porce, ocet a 250 ml vody. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne.

Smíchat sušené švestky a zbytek vody a nechat je přikryté stát asi 1 hodinu.…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Domácí králík

Domácí králík

Potřebné ingredience

králík,
slanina na prošpikování,
sůl,
pepř,
tuk,
cibule,
voda na podlití,
vepřová játra,
2 paličky česneku,
citron bez pecek,
hrst nakrájené petrželové natě,
2 PL hladké mouky.

Postup přípravy

Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a na tuku a na cibulce za občasného polití vodou upečeme do poloměkka. Pak potřeme připravenou směsí.

Vepřová játra utřeme s…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na bylinkách

Králík na bylinkách

Potřebné ingredience

1 králík, 50g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 3 stroužky česneku
na marinádu: 3 lžíce oleje, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička oregana, 1 lžička šalvěje, sůl

Postup přípravy

Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. Necháme do druhého dne odležet.
Druhý den na kostičkách slaniny zpěníme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na zázvoru

Králík na zázvoru

Potřebné ingredience

*1 králík, * 2 cibule, * slanina, * sůl, * kmín, * zázvor, * sádlo nebo olej, * pepř

Postup přípravy

Na sádle nebo oleji osmažím cibulku a na drobno pokrájenou slaninu, smažím do zlatova.
Králíka můžete také prošpikovat slaninou, nebude tak suchý.
Králíka naporcuji,…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Chalupářský králík

Chalupářský králík

Potřebné ingredience

Králík, sůl, pepř, hořčice, cibule, olej

Postup přípravy

Tento recept je podle kalendáře F1 Dámského klubu, je to super. Omlouvám se, že neudáváme přesný poměr surovin, ale je to tak strašně jednoduché, že to není třeba, dělám to podle…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Potřebné ingredience

králík,nakládaná zelenina na svíčkovou,hl.mouka,šlehačka 33%,bobkový list,nové koření,kuličkový pepř,cibule,máslo.

Postup přípravy

Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem.Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem,přidáme koření.Přikryjeme a dáme do lednice.Drhý den vezmeme hrnek dáme do něj…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík plněný sušenými švestkami s vůní slivovice

Králík plněný sušenými švestkami s vůní slivovice

Potřebné ingredience

1 středně velký králík | 300 g kuřecích prsíček | 100 g sušených švestek | 1 dcl smetany | 1/2 dcl slivovice | 1 balení MAGGI Harmonie Chuti s bylinkami | muškátový květ | mletý bílý pepř | sůl | máslo na potření

Postup přípravy

Králíka vykostíme, rozprostřeme na potravinovou fólii a lehce naklepeme.

Kuřecí prsíčka umeleme, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme Harmonii Chuti s…

Zobrazit více...

Kategorie