Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
NAPROSTÁ PECKA, OMÁČKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA SE ŽAMPIONY

NAPROSTÁ PECKA, OMÁČKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA SE…

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ PLÁTKY ČI KUŘECÍ 250ML KUŘECÍHO ČI VEPŘOVÉHO VÝVARU JEDNO POMAZÁNKOVÉ MÁSLO-NEOCHUCENÉ + JÁ DALA JEŠTĚ LŽÍCI KŘENOVÉHO MÁSLA KNEDLÍK JAKO PŘÍLOHA ŽAMPIONY ČI SUŠENÉ HOUBY CO MÁTE DOMA-HRST...JÁ DALA 10 OLOUPANÝCH ŽAMPIONŮ SŮL PEPŘ OLEJ

Postup přípravy

Nejprve jsem si naklepala 4ks vepřových plátků, osolila, opepřila a zprudka osmahla z obou stran na troše olivového oleje. Do toho jsem přidala cca 10ks oloupaných a omytých…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí prsa s zeleninou a sýrem

Kuřecí prsa s zeleninou a sýrem

Potřebné ingredience

1 bal.kuřecích prsou,sůl, 1/2 ČL kmín,6 ks sýr s šunkou(trojúhelník),1/2 PL wolčestr omačka,asi 1/4 bal.zelenina Francouzká (Family),1 větší cibule,smetana,1 PL másla,5 dkg sádla(olej), 1 1/2 PL hl.mouku

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na koustky,cibuli pokrájenou dáme na sádlo a smažíme,když začne růžovět dáme maso,sůl,wolčestr,kmín a podlijeme vodou a dusíme asi 1/2 h.Pk dáme zeleninu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka z protlaku

Rajská omáčka z protlaku

Potřebné ingredience

máslo, cibule hl.mouka, 1x rajský protlak bobkový list hřebíček 2 kuličky nového koření 3 celé pepře cukr krystal - asi 3 polévkové lžíce skořice rybízová marmeláda

Postup přípravy

Jak jí dělám já... :-)
... trochu másla, cibulku, nechat zesklovatět, zaprášit moukou, udělat jíšku, přidat protlak, rozmíchat, zalít vodou, přidat bobkový list, hřebíček, asi…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bratislavská omáčka s krůtím masem

Bratislavská omáčka s krůtím masem

Potřebné ingredience

60-70dkg krůtích prs, 1 velká nebo 2 malé cibule, 1 malá mrkev, kousek celeru, 2-3lžíce sterilovaného hrášku, 1 sterilovaná okurka, mléko, 150-200ml smetany, sůl, mletý pepř, hladká mouka na zahuštění, citronová šťáva,

Postup přípravy

Maso osolit, opepřit. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.Polijeme trochou vývaru nebo horké vody, dusíme pod…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Domácí tatarská omáčka

Domácí tatarská omáčka

Potřebné ingredience

200 g majonézy, 2 lžíce octa (obzvláště se hodí estragonový), 1 lžička hladké kvalitní hořčice, trošku bílého pepře a soli, několik kapek Worcester omáčky a 2 lžičky KOŘENITÉ SMĚSI (na 3 lžičky kořenité směsi potřebujeme 5 g petrželky, 5 g kaparů, 10 g kyselé okurky, 5 g šalotky nebo cibule, 5 g sardele nebo sardelové pasty a trošku citronové kůry - jen máme li chemicky neošetřenou toto je pouze přísada do omáčky, kořenitá směs sama o sobě není omáčka,)

Postup přípravy

Kořenitá směs
Petržel a kapary jemně nasekáme. Sardel prolisujeme, máme li pastu, jen přidáme pastu. Okurku, šalotku nebo cibuli nastrouháme. Přidáme citronovou kůru…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fantastická!!! a  to fakt ...... kedlubnová omáčka

Fantastická!!! a to fakt ...... kedlubnová omáčka

Potřebné ingredience

3 střední kedlubny 1 střední cibule smetana na vaření dvě lžíce polohrubé mouky kmín (poměrně dost, muže být i drcený) trošku hery sůl

Postup přípravy

Postup je jednoduchý, stejný jako u většiny receptů. Kedlubny nastrouháme, zalijeme vodou okořeníme kmínem (já dávám 3 velké špetky), solí a dáme dusit do měkka. Vedle na pánvičce…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Buřtguláš.DĚKUJI RECEPTY.CZ

Buřtguláš.DĚKUJI RECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Točený salám 500 g Uzené maso 100 g Brambory 500 g Cibule velká 1 ks Sádlo () nebo rostlinný olej 2 lžíce Kmín 1 špetka Majoránka 1 špetka Červená paprika 2 lžíce Sůl 1 špetka

Postup přípravy

Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a ostatní koření.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rozstřelený ptáček

Rozstřelený ptáček

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 2 - 3 párky, 4 okurky, 2 vejce natvrdo, 2 masoxy, sůl, pepř, 3 lžičky hořčice, kousek špeku, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, hladká mouka

Postup přípravy

Kostky masa osmahneme na tuku, přidáme hořčici a masoxy. Podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Poté přidáme nakrájené okurky, vejce a párky, dochutíme a necháme chvíli provařit.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampionová s masem

Žampionová s masem

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové kýty 1 velká cibule 1 malá plechovka krájených žampionů plnotučná hořčice 1 nakládaná okurka sůl,pepř,kmín sladká paprika 1 hovězí bujon trocha mouky

Postup přípravy

Cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova,plátky naklepeme
z obou stran osolíme,opepříme a pomažeme hořčicí.
Dáme na cibulku,krátce osmahneme zaprášíme paprikou a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Boloňská omáčka 2-dekuji labužník.com

Boloňská omáčka 2-dekuji labužník.com

Potřebné ingredience

4 porce 1 cibule 1 mrkev 50 g celeru 30 g slaniny 300 g mletého masa 2 lžíce rajčatového protlaku 300 ml masového vývaru 150 ml červeného vína 1 bobkový list pepř, muškát, sůl

Postup přípravy

Postup
Oloupanou cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme. Cibuli a zeleninu na ní zhruba 25 minuty osmahneme. Přidáme mleté maso a propečeme ze…

Zobrazit více...

Kategorie