Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Potřebné ingredience

mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl

Postup přípravy

Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníkový koláč (vhodný při jaterní dietě)

Perníkový koláč (vhodný při jaterní dietě)

Potřebné ingredience

350g polohrubé mouky, 200g marmelády, 40g třtinového moučkového cukru, 1 lžička jedlé sody, 100g vody, 100g mléka, 50g kefíru, 1 vejce, lžíce perníkového koření

Postup přípravy

Vejce metličkou smícháme s cukrem, přidáme marmeládu, koření a tekutiny. Nakonec přimícháme mouku s PP. Pečeme ve menším plechu na 180°C asi 25min. Můžeme polít citrónovou polevou…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH

FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa. Halali, sůl, pepř, nové koření, cibule bobkový list, mrkev // smetena 30%. mléko, jíška,

Postup přípravy

Maso s kořením dáme do láku na dva dny. Potom loudáme na Hig.3,5 hod. Potom vyndáme maso na talíř a nakrájíme, tyčovým mixérem rozšleháme omáčku a přidáme jíšku, mléko a smetanu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Křupavé bramborové dukátky

Křupavé bramborové dukátky

Potřebné ingredience

3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení

Postup přípravy

Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s kuličkami

Rajská omáčka s kuličkami

Potřebné ingredience

400g mletého krůtího masa, 200g vepřového mletého masa, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, sůl, špetka sušeného česneku. 1 plechovka krájených rajčat, 200g protlaku, 1 bokový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 celá skořice, malá lžička tymiánu, sůl, lžička másla, cukr, 500-700ml vývaru, ev. citrónová šťáva

Postup přípravy

Maso ochutíme solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Uděláme malé kuličky. V hrnci smícháme rajčata, protlak, koření a vývar. Přivedeme k varu a vložíme kuličky. vaříme 45-60min.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uherská krkovice

Uherská krkovice

Potřebné ingredience

Suroviny 800 g vepřové krkovice popřípadě plece 2 dl šlehačky 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1 cibule 1/2 celeru 1 mrkev 1 petržel 3 rajčata bobkový list nové koření celý pepř tymián sladká paprika sůl citron - šťáva cukr bujón nebo vývar

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.
Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu…

Zobrazit více...
DORTY
Coco

Coco

Potřebné ingredience

karamelový bezlepkový korpus, vanilkový krém s mascarpone, maliny, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
KUŘECÍ STEHNA NA ZELÍ v PH

KUŘECÍ STEHNA NA ZELÍ v PH

Potřebné ingredience

1 - 2 sterilizované zelí, kuřecí stehna,sůl,kmín,cukr, grilovací koření, citron a rozmarýn

Postup přípravy

Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na to naskládám okořeněné maso grilovacím koření, sůl, kmín pokapu citronem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sedlácké brambory

Sedlácké brambory

Potřebné ingredience

Surovinyrnrn500 g brambor 500 g kysaného zelí 2 klobásy 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny 1 cibule sůl pepř kmín sádlo podle potřeby

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.rnrnCibulku na kousku sádla opečeme do zlatova.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehký tvarohový koláček s pudinkem

Lehký tvarohový koláček s pudinkem

Potřebné ingredience

2 šálky mouky (polohrubé) 1 hrnek cukru 1 dl slunečnicového oleje 1 dl vody (teplé) 3 lžičky kakaového prášku 1 balíček kypřícího prášku do pečiva3 vejce Na krém: 500 g tvarohu 1 balení vanilkového cukru 1 sáček vanilkového pudinku 4 dl mléka 1 žloutek

Postup přípravy

Smícháme všechny přísady na těsto a vlijeme na vymazaný pečící plech.

Uvaříme pudink a necháme vychladnout.

Přidáme ostatní suroviny na krém do směsi a promícháme.…

Zobrazit více...

Kategorie