Fazolky na slanině
Potřebné ingredience
mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl
Postup přípravy
Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…
Perníkový koláč (vhodný při jaterní dietě)
Potřebné ingredience
350g polohrubé mouky, 200g marmelády, 40g třtinového moučkového cukru, 1 lžička jedlé sody, 100g vody, 100g mléka, 50g kefíru, 1 vejce, lžíce perníkového koření
Postup přípravy
Vejce metličkou smícháme s cukrem, přidáme marmeládu, koření a tekutiny. Nakonec přimícháme mouku s PP. Pečeme ve menším plechu na 180°C asi 25min. Můžeme polít citrónovou polevou…
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa. Halali, sůl, pepř, nové koření, cibule bobkový list, mrkev // smetena 30%. mléko, jíška,
Postup přípravy
Maso s kořením dáme do láku na dva dny. Potom loudáme na Hig.3,5 hod. Potom vyndáme maso na talíř a nakrájíme, tyčovým mixérem rozšleháme omáčku a přidáme jíšku, mléko a smetanu…
Křupavé bramborové dukátky
Potřebné ingredience
3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení
Postup přípravy
Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou…
Rajská omáčka s kuličkami
Potřebné ingredience
400g mletého krůtího masa, 200g vepřového mletého masa, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, sůl, špetka sušeného česneku. 1 plechovka krájených rajčat, 200g protlaku, 1 bokový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 celá skořice, malá lžička tymiánu, sůl, lžička másla, cukr, 500-700ml vývaru, ev. citrónová šťáva
Postup přípravy
Maso ochutíme solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Uděláme malé kuličky. V hrnci smícháme rajčata, protlak, koření a vývar. Přivedeme k varu a vložíme kuličky. vaříme 45-60min.…
Uherská krkovice
Potřebné ingredience
Suroviny 800 g vepřové krkovice popřípadě plece 2 dl šlehačky 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1 cibule 1/2 celeru 1 mrkev 1 petržel 3 rajčata bobkový list nové koření celý pepř tymián sladká paprika sůl citron - šťáva cukr bujón nebo vývar
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.
Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu…
Coco
Potřebné ingredience
karamelový bezlepkový korpus, vanilkový krém s mascarpone, maliny, smartflex velvet
KUŘECÍ STEHNA NA ZELÍ v PH
Potřebné ingredience
1 - 2 sterilizované zelí, kuřecí stehna,sůl,kmín,cukr, grilovací koření, citron a rozmarýn
Postup přípravy
Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na to naskládám okořeněné maso grilovacím koření, sůl, kmín pokapu citronem…
Sedlácké brambory
Potřebné ingredience
Surovinyrnrn500 g brambor 500 g kysaného zelí 2 klobásy 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny 1 cibule sůl pepř kmín sádlo podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.rnrnCibulku na kousku sádla opečeme do zlatova.…
Lehký tvarohový koláček s pudinkem
Potřebné ingredience
2 šálky mouky (polohrubé) 1 hrnek cukru 1 dl slunečnicového oleje 1 dl vody (teplé) 3 lžičky kakaového prášku 1 balíček kypřícího prášku do pečiva3 vejce Na krém: 500 g tvarohu 1 balení vanilkového cukru 1 sáček vanilkového pudinku 4 dl mléka 1 žloutek
Postup přípravy
Smícháme všechny přísady na těsto a vlijeme na vymazaný pečící plech.
Uvaříme pudink a necháme vychladnout.
Přidáme ostatní suroviny na krém do směsi a promícháme.…