Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Cuketová pomazánka na topinky - Ďábelské tousty (variace na "Cuketový tatarák" kamarádky Mišky)

Cuketová pomazánka na topinky - Ďábelské tousty …

Potřebné ingredience

2 kg oloupané, vydlabané, na hrubo nastrouhané cukety, 500 g cibule, 100 g Ceresoftu/sádla, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sladké papriky, 2 lžičky soli, 1 lžička pálivé papriky (pro milovníky pikantního mleté chilli papričky), 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce worchesterové omáčky, 1 lžička kari

Postup přípravy

Najemno nakrájená cibule se na ceresoftu osmaží do sklovata. Přidá se nahrubo nastrouhaná cuketa a ostatní ingredience. Vaří se mírným varem 30 minut. Pak se rovnou z hrnce,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
pečené kuře se zeleninou a rýží z jednoho pekáče

pečené kuře se zeleninou a rýží z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

1,2 kg kuřecí stehna, čtvrtky nebo křídla, 350 g mražené kukuřice, 350 g mražený hrášek, 4 papriky-2 zelené+2 červené-nakrájené na širší nudličky, sůl, 300 g rýže parboiled, 250 ml vody

Postup přípravy

Stehna se nasolí, položí na dno pekáče, zasypou se zeleninou, podlijou vodou, přiklopí (dávám alobal) a dají péct do vyhřáté trouby na 45 minut při 150 stupních.
Pak se…

Zobrazit více...
DIETY
celozrnné špaldové knedlíky

celozrnné špaldové knedlíky

Potřebné ingredience

250 g celozrnné špaldové mouky, 100 g ovesných vloček-namleté, 100 g mouka hrubá, kvasnice(používám sušené Labeta-celý pytlík), sůl,voda

Postup přípravy

Zadělá se stejně jako klasické těsto, nechá se asi 15 minut nakynout, pak se vytvoří 2 knedlíky, nechají se odpočinout a vaří se ve vroucí vodě cca 20 minut. Nebo se vaří v páře…

Zobrazit více...
DIETY
zapečený pangasius

zapečený pangasius

Potřebné ingredience

1 porce: 250 g pangasius filet(zmrzlý), 90 g baby karotka(ardo), 90 g kukuřice(Albert), 30 g eidam 30%(tesco-1,5 plátku), sůl pepř.Jako příloha 100 g brambor- 1756 KJ, bez brambor je to jen 1446 KJ

Postup přípravy

Do pekáče, zapékací misky, nasypeme zeleninu, na tu položíme osoleného a opepřeného pangase a dáme péct. Pokud je ryba ještě zmrzlá, není potřeba podlévat vodou, pokud jsme…

Zobrazit více...
DIETY
Losos na bylinkách se zeleninovým salátem

Losos na bylinkách se zeleninovým salátem

Potřebné ingredience

(200 g) losos, (kávová lžička) oliv. olej, nasekané bylinky-máta, dobromysl, majoránka, sůl, citron salát: (100 g) červená paprika, (100g ) ledový salát, (100g)rajčata, lžička oliv. oleje

Postup přípravy

Podkovičky z lososa se zprudka osmahnou na oleji a bylinkách(po každé straně asi 3-4 minuty). Ozdobí citronkem, před jídlem samo i pokape ,-)
Dala jsem si k tomu zeleninkový…

Zobrazit více...
OMÁČKY
omáčka na těstoviny

omáčka na těstoviny

Potřebné ingredience

500 g mletého libového hovězího masa, 1 velká cibule, velká plechovka rajského protlaku nebo konzervovaná/čerstvá loupaná rajčata(nejlepší je dát oboje), olivový olej(stačí obyč. nemusí být panenský), 100 g zelených oliv, sůl, pepř, oregano, česnek

Postup přípravy

Na oleji se do zlatova osmahne nakrájená cibulka, přidá se mleté maso a zprudka, za stálého míchání, se maso opeče. Musí se pořádně míchat aby se maso nescuckovalo, ale hezky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nivové tyčinky

Nivové tyčinky

Potřebné ingredience

400 g hl. mouky, 300 g na jemno strouhané Nivy, 3 lžíce olivového oleje, prášek do pečiva, lžička vegetky, voda. Na potření a posypání olivovoý olej, sůl, kmín

Postup přípravy

Vypracuje se těsto, vyválí se na 0,5-1 cm tlustý plát, nakrájí se tyčinky o velikosti cca 2 x 5-6 cm, klademe na plech s pečícím papírem, potřou se oliv. olejem, posypou solí,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
tvarohový Dalmatin

tvarohový Dalmatin

Potřebné ingredience

Těsto: kostka měkého tvarohu,1/4 l smetany ke šlehání, 2 vejce, 15 lžic cukru, 15 lžic pol. mouky, 1 pr. do peč., 2 lžíce oleje. Poleva: 100g čokolády na vaření, 1 lžíce másla

Postup přípravy

Ingredience na těsto se smíchají, vylijou se na vymaštěný a vysypaný plech. Čokoláda s máslem se nechá rozpustit a těsto na plechu se pokape. Dá se péct na 150 stupňů na cca 25…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jogurtovo-jahodová JOJA

jogurtovo-jahodová JOJA

Potřebné ingredience

2 sklenice/kelímky bílého jogurtu, 2 vejce, 10 lžic cukru krupice/krystal, 12 lžic pol. mouky, 1 pr. do peč., 4 lžíce oleje, čerstvé jahody/jahodový kompot, 4 lžíce cukru na posypání

Postup přípravy

Jogurt, vejce, olej, cukr, mouka s pr. do peč. se smíchá, vylije se na vymazaný a vysypaný plech, poklade půlkama jahod(kompotované klidně celé-bývají drobnější), posype cukrem.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sádlové koláčky s cibulí

Sádlové koláčky s cibulí

Potřebné ingredience

Těsto:200 g polohrubé mouky, 200 g hl. mouky, půl pytlíku suš. kvasnic(nebo podle co je napsané na obalu, některá jsou na 1 kg mouky, některá jen na 1/2 kg) nebo polovina kostky čerstvého droždí, 3-4 lžíce sádla(škvarkové sádlo, nebo rozemleté škvarky-ještě lepší), voda, sůl Nahoru: 3 větší cibule nakrájené na větší kostičky, lžíce rozpuštěného sádla, sůl na posypání

Postup přípravy

Zadělá se vláčné těsto, hustota tak jak na koláče. Nechá se nakynout. Na pomoučeném vále se vyválí na asi 1 cm silný plát. Sklenicí se vykrajují kolečka která se potřou…

Zobrazit více...

Kategorie