Sádlové koláčky s cibulí
Potřebné ingredience
Těsto:200 g polohrubé mouky, 200 g hl. mouky, půl pytlíku suš. kvasnic(nebo podle co je napsané na obalu, některá jsou na 1 kg mouky, některá jen na 1/2 kg) nebo polovina kostky čerstvého droždí, 3-4 lžíce sádla(škvarkové sádlo, nebo rozemleté škvarky-ještě lepší), voda, sůl Nahoru: 3 větší cibule nakrájené na větší kostičky, lžíce rozpuštěného sádla, sůl na posypání
Postup přípravy
Zadělá se vláčné těsto, hustota tak jak na koláče. Nechá se nakynout. Na pomoučeném vále se vyválí na asi 1 cm silný plát. Sklenicí se vykrajují kolečka která se potřou rozpuštěným sádlem, posype se nakrájenou cibulí a do těsta se pěkně zamáčkne, posype solí. Necháme pár minut odpočinout. Peče se na 150 - 170 stupňů pěkně do světlounce zlaté barvy.
Výborné jako chuťovka k pivu, vínu, burčáku.
Výborné jako chuťovka k pivu, vínu, burčáku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
17. 11. 2009, 20:01