Zapečené rybí filé
Potřebné ingredience
Kostky filé, sůl, pepř, bylinky na ryby, na směs vajíčko, tvrdý sýr, já dala eidam a uzený, pažitka
Postup přípravy
Filé jen posolíme, očesnekujeme a dáme bylinky, pečeme chvíli v troubě, pak dáme směs z vajíčka a sýru a necháme zapékat. Jako příloha brambory a zelenina.
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Potřebné ingredience
Na jednu porci: 50 g kuskusu 100 ml vody 1 mrkev půl cukety malé 1 řapíkatý celer stroužek česneku malá cibule ( popř. půlka větší) bylinková sůl, kůra z citrónu malá plechovka tuňáka
Postup přípravy
Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme bobtnat. Nakrájíme si mrkev a cuketu na tenké proužky, řapíkatý celer a česnek na kostičky, cibuli na jemno.Na pánvi rozehřejeme 1-2 čl…
Risotto s chobotnicí
Potřebné ingredience
Chobotnice mražená (min 1 kg, raději více), olivový olej, suché bílé víno (malvazia istriana, chardonay, veltlínské zelené), rýže arborio (jiná vhodná), sýr pecorino romano (jiný podobného typu), tymiám, petrželka, cibule šalotka, česnek, bobkový list, černý pepř, + (cibule, mrkev, petržel kořen), máslo, citron.
Postup přípravy
Večeře pro 3 - 6 osob.
Chobotnici (min. 1 kg) necháme pozvolna rozmrazit a pak vložíme do tlakového hrnce spolu s bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a několika kuličakmi…
Dušené slávky na víně - minimalistický recept
Potřebné ingredience
Čerstvé slávky (Italské slanější a aromatičtější, Dánské - Jumbo jemnější), olivový olej, cibule (šalotka), česnek, svazek bylinek (tymián, rozmarýn, bobkový list), citronová kůra, suché bílé víno (vlašský ryzlink, malvazia istriana, sauvignon).
Postup přípravy
Malá lehká večeře nebo bohatý předkrm pro čtyři.
Očistíme cca 1 kg slávek (standardní balení). Opláchneme čistou vodou, odstraníme hrubé mechanické nečistoty, vyhodíme otevřené…
Jednoduchá večeře z remosky
Potřebné ingredience
brambory, cibule, smetana ke šlehání, rybí filé, máslo, sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, promícháme a vložíme do hrnce.
Navrch poklademe…
FISH AND CHIPS podle Jamieho Olivera
Potřebné ingredience
filé, sůl, pepř, hl. mouka/ těstíčko: 220g hl.mouky, 280ml chlazeného piva, 3 lžičky prášku do pečiva/ olej na smažení
Postup přípravy
Vymícháme ingredience na těstíčko a obalíme v něm osolené, opepřené a moukou poprášené rybí filé. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Určitě Vás nadchne křupavá krustička…
Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky
Potřebné ingredience
4 filety z tresky, 1 větší lilek,4 rajčata, 1 červená a 1 zelná paprika,1 cibule,olivový olej,zeleninový vývar,1 bobkový list,lžička fenyklových semen,1/2 lžičky tymiánu,koření na ryby,mouka na obalalení ryb
Postup přípravy
Cibuli nahrubo nakrájíme.Papriky nakrájíme na nudličky.Rajčata a lilek na kostičky. Na olivovém oleji ve větší pánvi zpěníme cibuli,přidáme zeleninu a chvíli opékáme -tak 3 až 5…
Hejk pečený na másle se šťouchanými brambory
Potřebné ingredience
filety z hejka,sůl,mletý kmín,máslo,olej,citron.šťáva
Postup přípravy
maso zlehka osolíme a zakapeme citron.šťávou,necháme odležet.Pak lehce okmínujeme a dáme do trouby na trochu oleje,poklademe plátky másla a pečeme doměkka při 180 stupních…
LOSOS SE ŠPENÁTEM A GNOCHI
Potřebné ingredience
400g lososa, 1 balíček mraženého špenátu,1 balíček gnochi (500g), česnek (půl paličky), smetana na šlehání, 1 - 2dcl mléka, troška soli, koření na mořské ryby
Postup přípravy
Špenát připravíme, jak jste zvyklí, dávám tam ještě trošičku mléka (jen na rozpuštění špenátu, aby se mi to nepřipalovalo), česnek a sůl. Lososa vařím v páře s kořením na ryby…
Kapr na česneku ( náš děda tomu říká Kapr po ďábelsku)…
Potřebné ingredience
Kapr, sůl, česnek, olej na smažení
Postup přípravy
Kapra i s kůží naporcujeme, jednotlivé porce osušíme a dáme do větší mísy.
Vezmeme si 1-2 palice česneku (podle toho, jak moc máte česnekovou chuť rádi a taky podle toho, jak…