Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Pesto gorgonzola testoviny

Pesto gorgonzola testoviny

Potřebné ingredience

Bazalkove pesto gorgonzola testoviny parmazan piniove orisky

Postup přípravy

dame varit testoviny na panev cele pesto smichat s nakrajenou gorgonzolou, promichat. smichat s testovinama navrch parmazan a piniove orisky a je hotovo :)

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s krevetami z rýžovaru

Rýže s krevetami z rýžovaru

Potřebné ingredience

4 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 hrnek rýže basmati, 1½ hrnku vody, 250 gramů koktejlových krevet, 1 cibule, 1 mrkev (množství cca na 1 hrnek), 1 hrnek hrášku, 1 hrnek kukuřice, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, kousek másla

Postup přípravy

Rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné).
Krevety nechat rozmrazit a propláchnout.

Připravit marinádu - česnek prolisovat a smíchat s olejem.
Do marinády…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Potřebné ingredience

1 šálek rýže, 1¼ šálku vody, 2 kuřecí stehenní řízky, 1 hrnek hub, ½ mrkve, 2 lžíce vína Mirin, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, čerstvý hrášek na posypání na talíři, (parmezán na posypání)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné)
- maso pokrájet na tenké nudkičky
- houby pokrájet na tenké plátky
- mrkev pokrájet na…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)

Postup přípravy

Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsíčka na tatarce

Kuřecí prsíčka na tatarce

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsíček, sůl, pepř, 4 lžíce tatarky, 2 stroužky česneku, hladká mouka na obalení, 4 lžíce oleje na smažení´

Postup přípravy

Prsíčka nakrájíme na plátky, osolime, opepříme.rnMaso promícháme s tatarkou a prolisovaným česnekem a dáme na 30 minut do lednice, bude křehčí a šťavnatější.. Potom plátky kuřete…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Šťavnaté a chutné kuře

Šťavnaté a chutné kuře

Potřebné ingredience

1 kuře, 3 lžíce cukru, 4 lžíce soli, 1 čajová lžička pepře, 1 čajová lžička koriandru, 5 až 6 stroužků česneku, kurkuma, asi 40 párátek

Postup přípravy

Do kuřete napícháme párátka a dáme do nálevu:2 litry vody, 3 lžíce cukru, 4 lžíce soli, 1 čajová lžička pepře, 1 čajová lžička koriandru, 5 až 6 stroužků česneku. Nejlépe přes noc…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa na ajvaru

Kuřecí prsa na ajvaru

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, ajvar, cibule, sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme ajvarem, přidáme cibuli podlijeme vodou a pečeme.
Je možno použít i krkovici

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, vegetu, hladkou mouku, olej, 1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme a nařízneme.
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené kotlety naskládáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavské plecko

Bratislavské plecko

Potřebné ingredience

Vepřová plec, cibule, mrkev, celer, kyselá okurka, rajčatový protlak, čerstvý hrášek, smetana, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené plecko. přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, a 1 kyselou okurku. zaprášíme sl. paprikou a po chvilce restování přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s drobenkou

Buchta s drobenkou

Potřebné ingredience

3 vejce, 20dkg cukr moučka, 1 vanilkový cukr, 2dcl oleje, 30dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, Na drobenku 10dkg másla, 10dkg cukr krupice, 15dkg hladké mouky.

Postup přípravy

3 celá vejce ušlehat do pevné pěny s 20dkg cukr moučka+vanilkový, do toho čůrkem zašlehat 2deci oleje...Dále zašlehat 30dkg polohr.mouky s pr. do peciva! Udělat drobenku 10dkg…

Zobrazit více...

Kategorie