Zobrazit přihlášovací formulář
DIETY
Vafle z vloček

Vafle z vloček

Potřebné ingredience

na 2 vafle: 45g ovesných vloček, 2 vejce

Postup přípravy

Vločky rozdrtíme, přidáme vejce a rozšleháme. Vlijeme na rozpálený vaflovač.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná třená bábovka

Výborná třená bábovka

Potřebné ingredience

3 vejce, 200ml mléka, 125 g másla, 140 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, šťáva a kůra z jednoho citronu, kakao (jak kdo má rád)

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s mouč. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme utřené žloutky a citronovou kůru a šťávu, přiléváme vlažné mléko střídavě s polohrubou moukou smíchanou s…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Pečená řepa - naprosto delikátní záležitost

Pečená řepa - naprosto delikátní záležitost

Potřebné ingredience

řepa salát (polníček, rucola, směs listových salátů, dle fantazie) bylinky (tymián, nebo rozmarýn) olivový olej, med, sůl, pepř, balsamicový ocet (lépe redukce) zelenina dle chuti mozzarella piniové oříšky

Postup přípravy

Množily se dotazy na tento recept, tak vkládám, není to můj originál, vyčetla jsem to na internetu, jen jsem si to lehce upravila dle své chuti.
Nejprve si upečeme řepu, omyju,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Potřebné ingredience

2 -3 uzená kolena, NA GLAZÉ: 2 cibule, olej, 500 g švestkových povidel, 100 ml bílého vinného octa, svitek skořice, 100 g třtinového cukru, voda, 2 lžičky hrubě drceného pepře

Postup přípravy

Uzená kolena uvaříme ve vodě doměkka. Pak vyndáme a necháme okapat. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na glazé na oleji opékáme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut dosklovita.…

Zobrazit více...
DORTY
krstinová pre Natálku

krstinová pre Natálku

Potřebné ingredience

vanilková s jahodami

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
strapatá čokoládová

strapatá čokoládová

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
kombinovaná so siluetami

kombinovaná so siluetami

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
KINDER DORT rolovací

KINDER DORT rolovací

Potřebné ingredience

trpělivost, dobrá vůle, 8 hod. práce, ale dobrota mňam!!!

Postup přípravy

Korpus kulatý ořechový, 3 obdélníkové plechy sv. piškotu na roládky, krém hnědy čokoládový z mileny, bílý krém z vaj.konaku, marmeláda višně. Poleva z mmb výborná měkká, ozdoby…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Smažené bramborové nudle na čínský způsob

Smažené bramborové nudle na čínský způsob

Potřebné ingredience

1-2 velké brambory, pórek nebo jarní cibulka, olej, sůl, vinný ocet, pálivá paprika (chilli)

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme (nejlépe čínským nožem) na tenké nudle. Důkladně v sítku promyjeme, necháme dobře odkapat. Pór nebo jarní cibulku nakrájíme také na tenké nudličky.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUNG - PAO (čínská receptura)

KUNG - PAO (čínská receptura)

Potřebné ingredience

1/2 kg kuřecí prsa, pestrobarevná zelenina (1/2 paprika červená, 1/2 paprika žlutá, 1 velká mrkev, pórek - možno přidat i jarní cibulku, zelenou papriku), čerstvé arašídy (asijské), čerstvý zázvor 2-3cm, olej (já používám olivový), solamyl (škrobová moučka), sojová omáčka, sůl

Postup přípravy

Čerstvé arašídy orestujeme na teflonové pánvičce - bez tuku, neustále mícháme. Jakmile začnou mírně zlatovět odstavíme. Po vychladnutí oloupeme slupky - vždy připravujeme čerstvě…

Zobrazit více...

Kategorie