Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
SÝROVO ŽAMPIONOVÝ ŠPÍZ

SÝROVO ŽAMPIONOVÝ ŠPÍZ

Potřebné ingredience

Sýr cihla, žampiony, vajíčko, hladká mouka a strouhanka na obalování.

Postup přípravy

Toto je hrozně dobroučké papáníčko podobné klasickému smažáku ale o moc lepší. Na špejli postupně napichujeme tvrdý sýr na kostičky a žampiony klidně celé vůbec nevadí. Začínáme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tortička pre notorikov

Tortička pre notorikov

Potřebné ingredience

chlast - podľa chuti, a piškóty

Postup přípravy

Recept nie je určený pre deti a mladistvých. Iba dospelí si môžu robiť čo chcú. Pokiaľ ale ešte žijú u rodičov, nech sa radšej spýtajú rodičov...

PS: tento vtipný recept…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
RYCHLÝ JOGURTOVÝ TÁČ

RYCHLÝ JOGURTOVÝ TÁČ

Potřebné ingredience

2 kelímky bílého jogurtu, 250 gramů polohrubé mouky, 200 gramů cukru moučky, 2 vajíčka, prášek do pečiva.

Postup přípravy

Je to hrozně rychlé - všechno smícháme v míse a dáme na vymazaný a vymaštěný plech, na vrch naskládáme ovoce třeba rybíz, meruňky, jahody ........... nahoru drobenku a pečeme cca…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SLAVNOSTNÍ JABLKOVÝ DEZERT

SLAVNOSTNÍ JABLKOVÝ DEZERT

Potřebné ingredience

PIŠKOT ( suroviny na 2ks ) - 8 vajec, 3 lžíce vody, 9 lžic cukru, 10 lžic polohrubé mouky, špetka soli, 1/2 prášku do pečiva, skořice.MEZI 2 PIŠKOTY - 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, trochu cukru moučka, skořice.1a1/2 - 2 kg jablek, cukr, citron, skořice, 2 vanilkové pudingy.

Postup přípravy

PIŠKOTY - K bílkům přidáme vodu a sůl a ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme cukr. Přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a skořici a opatrně smícháme. Upečeme 2 piškoty (…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Falešné bosáky.

Falešné bosáky.

Potřebné ingredience

brambory,rohlíky,sůl

Postup přípravy

Záleží na tom kolik chcete knedlíků.Na jeden rohlík připadne 1 syrová brambora.
Takže klidně starší rohlíky 2-3 dny nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.Podle počtu rohlíků…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Okurkový salát s koprem

Okurkový salát s koprem

Potřebné ingredience

okurka, kopr, sůl, pepř, ocet, cukr, voda, smetana

Postup přípravy

Okurkový salát uděláme podle své chuti, přidáme nasekaný čerstvý kopr. Můžeme zjemnit smetanou. Je to výborné letní osvěžení.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
FLEKY S BRAMBORAMA - Grenadýnský pochod - Grenadinmarsch

FLEKY S BRAMBORAMA - Grenadýnský pochod -…

Potřebné ingredience

Fleky, brambory, sůl, pepř, olej, cibule. točený salám.

Postup přípravy

Fleky a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka ( samozřejmě zvlášť ), k bramborám při vaření přidáme celý kmín.
Fleky s bramborama smícháme a přidáme dohněda osmaženou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM SE SMETANOVOU OMÁČKOU

TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM SE SMETANOVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

Těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso ), kuřecí prsíčka, olej, tymián, sůl, podravka, bílé víno nebo šťáva z citrónu, 8 stroužků česneku, 2 smetany ke šlehání, 1-2 pomazánková másla bez příchuti , Eidam nebo Parmezán na posypání.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme doměkka.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

Potřebné ingredience

MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy

Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro bez práce !!!!!

"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro…

Potřebné ingredience

Hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron.

Postup přípravy

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás,…

Zobrazit více...

Kategorie