Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Dvojbarevné kokosové kuličky

Dvojbarevné kokosové kuličky

Potřebné ingredience

Bílá kulička: 50 g másla, 50 g cukru moučka, 50 g strouhaného kokosu, lžička vanilkového extraktu. Tmavá vrstva: 200 g máslových sušenek, 100 g vlašských ořechů, 120 g cukru moučka, 50 g kakaa, 3 PL rumu, vařená černá káva. Dále: kokos na obalení.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem, přidáme kokos a extrakt. Z hmoty uděláme 20-22 malých kuliček a dáme je zmrazit. Sušenky i ořechy nastrouháme, přidáme cukr, kakao, rum a tolik vařené kávy,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosový cheesecake s kuličkami

Kokosový cheesecake s kuličkami

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla, 30 g cukru moučka, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu. Náplň: 4 vejce, 800 g čerstvého sýru, 110 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 50 g kokosu, 1 lžičku vanilkového extraktu a 200 g kokosového mléka. Dále: 70 g strouhaného kokosu, 75 g slazeného kondenzovaného mléka (v tubě), kokos na obalení kuliček.

Postup přípravy

Nastrouhané sušenky spojíme s rozpuštěným máslem, cukrem, solí a na sucho v pánvi opraženým kokosem. Do dortové formy 24 cm s pečícím papírem na dně lžící natlačíme sušenkovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Plněné perníčky

Plněné perníčky

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g žitné celozrnné hladké mouky, 200 g špaldové celozrnné mouky, 120 g cukru moučka, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, směs: 2 vejce, 3 PL tekutého medu, 100 g rozpuštěného másla. Dále: povidla, 200 g hořké čokolády, kousek 100 % tuku.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Těsto rozválíme na 1/2 cm plát, vykrájíme kolečka, naplníme povidly, přiložíme další vykrojený kousek, přitlačíme a znovu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šťavnatý zákusek angreštový

Šťavnatý zákusek angreštový

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 30 g Solamylu. Krém: 100 ml vody, 50 g cukru krupice, 300 g angreštu, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 želatinové plátky, 250 ml smetany 33%.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme mouku se Solamylem. Upečeme tenký piškotový plát na plechu 30x40 cm s pečícím papírem, papír odstraníme a korpus rozpůlíme na 30x20 cm.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Angreštové řezy se šlehačkou

Angreštové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 125 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 600 g angreštu, 2 vanilkové pudinkové prášky, cukr dle chuti. Dále: 500 ml smetany 33%, dětské piškoty, džus na pokapání.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme suchou směs a upečeme piškot.
Očištěný angrešt krátce povaříme v oslazené vodě a scedíme ho. Šťávu doplníme vodou do 700 ml,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BRAMBOROVÉ CHIPSY - květy

BRAMBOROVÉ CHIPSY - květy

Potřebné ingredience

Ingredience-6 kusů: 2 ks brambor střední velikosti, 2 plátky uzené šunky, 2 celá vejce, 1 ks jarní cibulky (nebo několik snítků pažitky), strouhaný parmezán (tvrdý sýr), sůl, olej na potření muffinových formiček.

Postup přípravy

Syrové oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky, propláchneme je a necháme odkapat.
Vymazanou formičku vyložíme bramborovými plátky dle obrázkové přílohy a do středu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky

Perníčky

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 50g žitné mouky, 80g cukru, 60 - 80g másla, 30 - 40g medu, 1 lžička sody, 1 vejce, 2 lžičky perníkového koření, skořice

Postup přípravy

Z ingrediencí vypracujeme těsto, necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozválíme, vykrájíme, upečeme na 170°C 8 min.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jogurtovo-tvarohové knedlíky

Jogurtovo-tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

1 rohlík na kostičky, 200g jogurtu, 2 vejce, 20g másla, 150g krupičky, 130g tvarohu, sůl

Postup přípravy

Kousky rohlíku zalijeme jogurtem. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky vyšleháme s máslem a tvarohem. Do žloutkové směsi přidáme rohlík s jogurtem, krupičku a sníh, zamícháme. Pomocí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Potřebné ingredience

300g 10% jogurtu, 15g cukru, 100g ušlehané šlehačky, 75g citrónové šťávy, citrónová kůra, 1 - 2 lžíce rýžového sirupu

Postup přípravy

Cukr, šťávu a kůru svaříme, necháme do druhého dne. Poté smícháme s jogurtem v mixéru a zlehka vmícháme šlehačku. Zmrzlinu děláme buď ve zmrzlinovači nebo dáme do mrazáku a…

Zobrazit více...

Kategorie